Lusil

Komentáře 9

Od nejnovějších
  1. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    7
    Jsem z toho taková rozpačitá. Na jednu stranu se mi to líbilo, ale na druhou si říkám, o čem to vlastně bylo. Takže nakonec trochu zklamání. Kamera nic moc. Akční scény jsou příliš rychlé. Pobaví pár vtipných dialogů mezi hlavními postavami. Ovšem scéna, kdy Enterprise letí skrz ten roj s repráky na plné pecky je opravdu vtipná. Větší ptákovinu snad vymyslet nemohli. Nebylo dostatečně vysvětleno, jak mohl hlavní záporák přežít tak dlouho a proč se fyzicky měnil. Chyběla mi tam (třeba i jen okrajově) milostná scéna mezi Kirkem a tou bílou pomalovanou holkou. Přímo se nabízela. Škoda.
  2. Andělé a démoni
    Andělé a démoni (2009)
    7
    Musím bohužel konstatovat, že kniha byla lepší. Ale tak to je u většiny filmů s knižní předlohou. Tom Hanks byl skvělý. Ostatní herci už tolik ne. Škoda. Lokace Říma a Vatikánu jsou ovšem fantastické. Tenhle film udělal Římu a Vatikánu tu nejlepší reklamu. Zápletka je skvělá, ale to je dílo Browna. Dialogy by mohly být propracovanější. Také mohli zapracovat na hlavním padouchovi. Udělat ho šílenějšího. Nejvíc mi ovšem vadí, že ten poslední unesený biskup to přežije a stane se papežem. Bylo by zajímavé sledovat Hankse, jak se marně snaží v té kašně zachránit toho biskupa a nikdo mu nepřijde na pomoc. I když provedení ve filmu také stálo za to. Mělo to slušný lidský náboj. Filmaři si asi netroufli na zabití všech čtyř biskupů. Film prostě musel mít šťastný konec... Ale pro diváka, co nečetl knihu, to bude jistě dobrá podívaná.
  3. Král Artuš
    Král Artuš (2004)
    9
    Jednoznačně nejlepší film o králi Artušovi. A to včetně toho s Soanem Conerym. Na rozdíl od ostatních se zaměřuje na to podstatné. Lidskou odvahu, touhu po svobodě a podobné velké věci. Žádná romantická fraška typu "mám si vybrat toho či toho". Film vás přímo vtáhne do děje. Po většinu času skoro nedýcháte. Film má náboj i celkem rychlý spád. Neobsahuje scény, kdybyste se vyloženě nudili.
  4. Gladiátor
    Gladiátor (2000)
    9
    Výborný film, ke kterému se ráda vracím. Taková srdcová záležitost. Russell Crowe je fantastický. Ridley Scott vytvořil něco nadčasového. Film sice obsahuje řadu historických nepřesností, ale to se dá prominout. Dialogy jsou celkem propracované. Film obsahuje hned několik dechberoucích scén, což ještě zvyšuje kvalitu filmu. Jednoznačně doporučuji.
  5. Vampýrská akademie
    Vampýrská akademie (2014)
    4.5
    S knihou se to nedá vůbec srovnávat. Ta je úplně někde jinde, o několik tříd výš. Na rozdíl od filmu má náboj, díky kterému ji zhltnete na jeden zátah. Film je takový fádní, až nudný. Ze začátku to vypadá nadějně, ale s přibývajícími minutami je to horší a horší. Skoro žádné napětí, žádná akce, ubohý humor. A největší zklamání jsou herci. Jejich výkony nic moc. Dle knihy mají být hlavní hrdinové sexy a mají mít šmrnc. Herci obě tyto vlastnosti až žalostně postrádají. Opravdu se není na co dívat.
  6. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    8.5
    Celkově skvělý. Je tam pár absurdních momentů, kdy tvůrci trochu přestřelili (honička v Bukurešti, Kapitán a helikoptéra), kamera taky nebyla 100% (v bojových scénách divák nestíhá), ale děj je parádní, dává smysl. Nechybí skvělý humor ani super hlášky a dialogy. Konec znamená obrat o 180° v naladění filmu. Veškerá zábava končí. Film se stává vážný a divák si říká: "to snad ne". Žádné usmíření a vyřešení problémů. Žádný šťastný konec. Je jasné, že Marvel končí s dosavadními Avengers a otevírá si cestu k novým hrdinům a příběhům. A bonus navíc, Kapitán konečně není tím morálním a nudným, typicky americkým hrdinou, co poslouchá rozkazy a dělá vždy správné věci ze správných důvodů.
  7. Purpurový vrch
    Purpurový vrch (2015)
    2.5
    První půlka filmu dobrý. Napětí, nějaká ta krev, jedna vražda. Pár strašidelných scén, kde se dá pořádně leknout. Solidně a hlavně nadějně vypadající zápletka. Ale ta druhá půlka filmu, zklamání. Postupně jde úroveň děje dolů. A konec? Spíše parodie na horor. K smíchu.
  8. Pokání
    Pokání (2007)
    0.5
    Hrůza. Tak přehnaně sentimentální, hloupý a absurdní film jsem snad ještě neviděla. Celý film jsem myslela na to, že by si Briony zasloužila profackovat, a na to, kdy už to konečně skončí. Jediné co film zachraňuje jsou herecké výkony Jamese a Keiry.
  9. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    4.5
    Ani pohádka ani akčňák. Těžko říct, co to vlastně je. Podtitul se k ději moc nehodí. Žádná pořádná bitva dvou znepřátelených armád, která ke každé válce neodmyslitelně patří, tam není. Škoda. Zvýšilo by se tím napětí. Motivy Zimní královny k ovládnutí světa jsou dost pochybný. Její jediný zákon - žádná láska, je spíše úsměvný. Jako záporák je marná. Naštěstí pak roli hlavního záporáka převezme Ravenna a ta je skvělá. Plusový body má film za humor a hlášky. Trpaslíci byli úžasní.