Hlavní výhra

56%
Hlavní výhra
Plakát traileru
Zapomenutá satira nabádavě varuje výherce v loterii, aby se nenechali zmámit náhlým zbohatnutím. Přesně to se přihodí mladému prodavači, který vyhraje nové auto. Ale na místo radosti se musí potýkat se stále většími problémy, naráží na závist zdánlivých kamarádů.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Příjemná oddechová barevná veselohra o problémech způsobující výhra automobilu Spartak. Každý by rád něco vyhrál, třeba i auto, ale nikdo už si neuvědomí, co takové auto přináší za starosti a vydání peněz. A tím vším si prochází hlavní postava tohoto filmu. Oddechovka, která si na nic nehraje a na svou dobu vzniku se již obešel bez agitačního moralizování. Jemný humor který neurazí a pražské kulisy vytvářejí příjemnou slunečnou pohodu. Ano, pro pohodu a odpočinek můžu jedině doporučit.
kawa
3 388 bodů
7
Komedie ze soudobého života o mladém prodavačovi Frantovi Havelkovi, kterému se splnil jeho životní sen mít auto. V loterii vyhraje Spartaka, Škodu 450, ale tím začnou netušené problémy. Průměrný film, na který se zapomnělo, ale ukazuje, že i v reálném socialismu byly různé problémy dnešních dnů. Aby se prosadil Ivan Palec museli další lepší herci ustoupit do pozadí, ale i tak byli stále výraznější než hlavní hrdina. Menšík, Bek, Pivec, Gollová, v malé roli Ferbasová.

Dodatečné informace

Původní název:
Hlavni vyhra (více)
  • Československo Hlavní výhra
  • Československo Hlavni vyhra
  • Československo A főnyeremény
  • Československo Der Haupttreffer
  • Československo The First Prize
Premiéra v ČR:
15. 5. 1959
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění