Mosul

71%
Mosul

Policejní jednotka v Mosulu bojuje za osvobození iráckého města proti tisícům militantů ISIS.




Recenze: Mosul

Kinobox.cz
70%

Nedostaneme sice absolutně vyčerpávající akční inferno jako v případě Černý jestřáb sestřelen, ani napínavé sekvence ve stylu Smrt čeká všude, ale můžeme se spolehnout na obratné vypravěčství, přesvědčivou formální kulisu a především na Mosul, který je toliko symbolem - symbolem ztráty lidskosti na jedné straně a nutnosti oplácet stejnou mincí, ale zachovávat si vlastní tvář a morální životní poslání.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Podobně jako Vyproštění je i Mosul hodně travitelný hlavně v té akční poloze. S tím rozdílem, že tady ta akce už působí dost realisticky. Postavy mě ale moc nezajímaly, vlastně se mi některé dost pletly (sorry, tak to je) a celkově se ta cesta odnikud nikam docela táhla. 4/10
p.a.douch
p.a.douch
8 378 bodů
9
Věřím tomu, že tenhle film je hodně podobnej skutečnosti (ta je patrně horší). Humus, zmatek, špína, střelba na všechno, žádný slitování. Samozřejmě něco je v tomhle filmu navíc, ale nevadí to. Za tu syrovost - 90 procent. Dám to ještě jednou a možná hodnocení zvednu. Válka je svinstvo a tahle - obzvlášť velký svinstvo.
  • atmosféra, syrovost
kknk2
kknk2
2 961 bodů
8.5
Jde zejména o akčňák z prostředí moderní války. Publiku je naservírována tak akorát krvavá a realistická podívaná, která se nevyžívá v hnusárnách. Navzdory předpokladu mě Mosul ani psychicky nevyždímal, má pohlcující tempo i vyváženou pointu. PS: po dlouhé době 0 % Amíků, ti by asi těžko vyměnili vodní dýmku za RPG.

Dodatečné informace

Původní název:
الموصل (více)
  • USA Mosul
  • USA الموصل
Premiéra v ČR:
26. 11. 2020
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch