Black Adam

57%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tak já nevím co všichni frfňají. Black Adam je podle mě zábavný komiksový film s velmi slušně natočenou akcí a hlavně dostatečně charismatickým hlavním hrdinou. The Rock si tímto filmem splnil sen a i když to teď na druhý díl moc nevypadá, tak já bych ho bral všemi deseti. Nevím co všichni od tohoto filmu čekali? V rámci komiksových filmů už bylo snad vše řečeno a natočeno, takže přijít s něčím novým snad ani nejde, nebo jen horko těžko. Vyčítat tak Black Adamovi, že není originální a podobné věci je tak zcela zcestné. Ještě jednou bych se rád vrátil k té akci. U DC jsem si tak nějak zvykl, že je to vždy velký digitální a nepřehledný bordel ze kterého bolí oči, ale v tomto případě to bylo všechno podstatně lepší, přehlednější a zábavnější. The Rock je v hlavní roli výbornej a tato role mu sedla jako prdel na hrnec. Škoda toho přepáleného rozpočtu, který je neomluvitelně obrovský. Neřeknu kdyby ve filmu byly nějaké zajímavé lokace z celého světa, nebo tam byli nějaké výrazné herecké tváře, které by se musely pořádně zaplatit. Takto je to pro mě nepochopitelné.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Je to silně přepálený komiksový film, ale to se samozřejmě očekáv, těžko bych si tento žánr pouštěl s tím, že se dočkám artového zážitku. Black Adam nabízí dobrou digitální podívanou a dobře zpracovanou akci. Scénář je průměrný, The Rock mi do snímku zapadl dobře a trošku toho klidu dodává Pierce Brosnan. Není to nejlepší superhrdinský film poslední dekády, ale za mě v tomto žánru.. naprosto v pohodě.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Nečekal jsem nic, takže asi ok. Hodně rutinní záležitost, ve své rutinnosti pak funkční - což pořád platí o menšině DC filmů. Přesto další argument, proč to s komiksy zabalit. Prosím.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Mění se dle slibů s nástupem Black Adama hierarchie síly v DC Comics? Black Adam si možná po fyzické stránce zvládne téměř každého hrdinu namazat na chleba, v rámci kvalit je ovšem ta pravá síla nejspíš někde jinde. Dwayne Johnson by minimálně jako tahoun s jasně danou vizí mohl budoucí tvorbu DC Extended Universe vypustit zajímavým směrem, ten ovšem v prvním Black Adamovi naplno naznačit nedokázal. Dodatek v závěru filmu sice dokáže nalákat, neslibuje ovšem, že bude skutečně za pár let o co stát. Jen čas ukáže, zda je zde naznačený směr pro budoucnost DC Comics tou správnou volbou.... Více zde
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Fuj, to byl hnusnej film :D Hnusnej ve stejné míře jako prázdnej. Hlavně že Dwayne Johnson hypuje na facebooku, jak tvrdě pro roli Black Adama cvičil a ať se jdeme do kina podívat na jeho formu. Debiiiil. Ačkoliv je ten neherec silný man, tak posledních 10 let je také zárukou špatnýho filmu. Jeho poslední kvalitní film byl Pot a Krev. Namísto toho, aby se studia, režiséři a scénáristi snažili o kvalitu, tak jen splácaj na papíře nějakou nesmyslnou a nezajímavou sračku, pak za 20 mega naverbujou nejsvalnatějšího a nejpopulárnějšího neherce široko daleko spolu s neautorskym režisérem, kterej nikdy nenatočil dobrej film a bude skákat, jak studio píská. Poté poprosí trikaře, aby to vůbec nějak vypadalo, což je jen hřebíček do rakve, protože bez triků by té frašce spadla maska, já bych se jenom smál a zážitek by byl aspoň nějaký. Nakonec celej štáb vytváří hype, aby do kina nahnal nerdy, děti a panice a celá ta zbytečná investice se jim nějak vrátila.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
7
Nemusíme si tady přeci hrát na to, že komiksové adaptace přinesou do světa filmu nějaké novinky. Většinou mají postavy jasně danou povahu i to jak se budou chovat. Takže u Black Adama je to to samé. Tady to scenáristé někde dost přehnali s patosem a vložili do filmu pro mě dost otravné postavy (Adrianna + Amon). Režisérova práce mě neoslovila (stejně jako v jeho předcházejících filmech). Dokáže tvořit pěkné obrázky, dobrou akci, ale mě tam zkrátka něco chybí. Jeho postavy nemají pro mě správný "drive" a někdy je vyloženě zazdí. Sice nám zde předvedl Hawkmana a Kenta Nelsona, ale z Atom Smashera udělal spíše komickou postavu a Cyclone taky nijak zvlášť nepředvedl. I tak je to za slušných 70 %. Někteří recenzenti vyčítají filmu přemíru akce (prý až nudnou), tak to mě připadá jako slušný oymorón. Připadá mi trochu mimo vyčítat komiksovému filmu s Black Adamem (kterého ještě ke všemu hraje Dwayne Johnson) akci.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
4
Klopýtání DC nebere konce. Zmatené univerzum nahodile představuje postavy a doufá, že se některá z nich mezi fanoušky uchytí. S Black Adamem to není jiné, rozdíl je však v nemalé star power Dwayna Johnsona, jež by mohla do kina přilákat i komiksem nepolíbené publikum. Výsledek však přesto vypadá jako další ze snaživých, leč bolestně nedotažených DC produktů, které se snaží diváky a divačky zahltit vyprázdněnou akcí.
Toren
Toren
5 165 bodů
6
6/10. Black Adam je totální blbina. Popcornovka velkolepých rozměrů, která jede ve všech ohledech na moderní jistotu, že bude velmi snadným terčem tvrdé kritiky. Ale i tyhle přímočaré rubačky se dají dělat zábavně a nejnovější DC biják tuhle kolonku naprosto v pohodě naplňuje. Více: ZDE
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Opět se jedná o poměrně klidový odpočinek u filmu, který není nijak náročný a výrazně nepřekvapí a ze strany DC a Warner Brothers ani nemůže urazit po předchozích superhrdinských počinech. Možná naopak trošku vysvitla jiskra naděje, že se začne DC ubírat trochu zajímavějším směrem. Bohužel to přišlo v době, kdy zájem o superhrdinské filmy není tak velký jako kdysi. Ani Dwayne to nepotahal, tak jak se očekávalo, ostatní charaktery nemastné neslané, bohužel sloužili jako výplň. Záporák je ovšem největší úraz. Rozhodně nejslapší záporák ze všech superhrdinských filmů co jsem zatím viděl a to tady máme i záporáka z Morbia. To už je co říct. Všeho všudy je to na pohodu scifi akční odreagovačka, ale opakovaně na ní často koukat nebudete.
Floridsky
4 376 bodů
2
Solidní CRINGE! Nulový příběh, ploché postavy, jen CGI bordel. Co na to říct? Tenhle film je silná konkurence Marveláckému Sony Universu.