Black Adam

57%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Jaroslaw 23
1 448 bodů
6
6/10 Ano,Black Adam je klasická superhrdinská popcornovka,ale akční sekvence jsou alespon nápadité,zábavné a pokáždé poznáte jaký hrdina se s kým rve atd.Rock jako Black Adam byl v pohodě,členové Justice society také(Pierce Brosnan a Aldis Hodge vládnou,ale i cyclone a Atom Smasher nebyli špatní),záporák je prokouknut hned a rubačka na konci,také ničím nevyčnívá,i přesto jsem si Black Adama užil,ikdyž uznávám,že je to zábavná blbina,někdy zkrátka ke spokojenosti stačí málo.
Steven47
Steven47
1 361 bodů
4
Doufal jsem, že Black Adam bude alespoň pohodová popcornovka, ale vyklubal se z něj nevýrazný a otravný blockbuster. Příběh kromě odlišné perspektivy ničím nezaujme a jedná se pouze o nutnou kostru, aby to celé drželo pohromadě. Samotná postava Black Adama i jeho poloha napříč snímkem je docela fajn, potěšil mě zvrat ke konci, že by si však obhájil vznik sólo filmu se říct nedá. Zbytek účastníků je ovšem učiněná tragédie. Ústřední rodinka je přehlídkou trapnosti, které kraluje rádoby vtipný strýček. Justice Society of America mi pro změnu přišla až trestuhodně nevyužitá. Zajímavé postavy, se kterými se nijak nepracuje. V hlavě mi utkvěly zhruba takhle: jeden létá, druhý hláškuje, třetí je pohledná slečna a čtvrtý je Pierce Brosnan. Irský herec každopádně patří rozhodně k tomu nejlepšímu a díky za něj. Co mě ovšem vytáčelo ze všeho nejvíc, byla samotná akce. Totálně přepálená, zaměnitelná a nevkusná přehlídka digitálního bordelu, která mě postupně více a více ubíjela. A jak to vypadalo slibně při zpomalené akci za zvuků Paint it black v úvodu. Tu jsem si nicméně užil a naštěstí se našlo i dalších pár povedených momentů. Humor místy taky zafungoval, a nakonec ty dvě hodiny celkem utekly – ještě že tak. Potitulková scéna nalákala, ale nevím, jestli mám na další podobný superhrdinský biják od DC ještě chuť. 4/10
HNTR
HNTR
1 037 bodů
8
Doby, kdy bylo DC horší než Marvel jsou očividně pryč. DC vykopává a navazuje stylizací na Snyderovi filmy. The Rock si svou roli neohroženého a drsného Black Adama užívá. Skvěle ho doplňuje Justice Sociaty, v některých momentech ho u trochu přebíjí, ale nic vážného. Možná bych ocenil, kdyby byl tento film jen o souboji Black Adama s Justice Sociaty a netahal do toho ještě Sabacca. Třešničkou na dortu je Pierce Brosnan, který ztvárňuje Dr. Fate. Humor není přehnaný a rozhodně není trapný (jako např. Love and Thunder). Soundtrack, slow motiony a výbuchy. No prostě popcornovka, která se nemá za co stydět. A když DC ještě trochu přidá, rozhodně se nebude muset stydět ani na celý vývoj DCEU.
Vidly10
Vidly10
996 bodů
4
Všechno, ale vlastně nic. Scénář plný zajímavých věci, které jsou absolutně nezapamatovatelné. Postav, které jsou úplně k ničemu… ne vážně Atom Smasher udělá jednu důležitou věc, což je sice málo, ale stále o jednu více než Cyclone, která slouží jen jako vybarvení sterilního prostředí. Dwayne Johnson hraje svůj nadstandard, ale ani to nestačí na tak pasivní charakter bez vlastní motivace. Doctor Fate je suverénně nejlepší postavou a Pierce Brosnan by si mohl hodit nějaký ten sólový projekt. A pak je tady Hawkman, který… občas je na přes držku a občas je dost dobrým kontrastem k jiným postavám. Přítomnost Amandy Wallerové filmu taky nedala nic zajímavého ba naopak… je to naprosto nelogické. Malý kluk jehož jméno jsem zapomněl je nejhorší dětský herec, kterého jsem letos viděl a jeho máma nemá moc velký náskok, ale její postava je aspoň důležitá. Scénář působí jako kdyby ho psal někdo od pánů ze Sony a vizuál jako poslední MCU filmy. Hudba je naprosto mimo a akce je tak půl na půl. Někdy naprosto nekoukatelná a někdy zajímavá. Zmínit musím, že DC dobře pracuje s vyobrazením létání jednotlivých postav, jelikož pěkně znázorňují jejich charakter. Potitulkovka potěšila velmi, ale mám strach, co z toho bude. Průměrná lehká zábava, která ve finále působí zbytečně, ale aspoň donutí člověka sledovat plátno a ne hodinky, jako jiné letošní komiksovky. 5/10? Je smutně málo.
tedoun
tedoun
923 bodů
6.5
Dávám 65 protože milují filmy s efekty ale jinak film je průměrný komiksový. Kdyby tam nehrál můj a dcery oblíbený herec tak bych váhal. Snad ten film neměl ani scénář anebo se natočil prostě, že se natočil. Hlavně nechápu co tam dělal proboha Pierce Brosnan?, že by záchrana filmu? No nevadí, hlavně alespoň dcera se bavila a já zase usínal nudou.
ScarFace_V8
ScarFace_V8
880 bodů
10
⚡️⚡️SHAZAM! ⚡️⚡️ … Tak tohle bylo neskutečné dělo! Dwayne „The Rock“ Johnson se vážně předvedl. Doslova bych řekl, že už se konečně našel, protože protože on Adama nehraje, on jím je! Nejsem sice fanda tohoto Prime Earth originu postavy skrze otroctví, ale vzhledem k dalšímu plánovanému působení to smysl dává. Zapojení týmu JSA do filmu bylo naprosto parádní a celkově mi to přišlo spíš jako týmovka Justice Society než Adamova sólovka. Společně nám totiž nabídli zajímavou interakci a skvělou akci na pozadí velice povedeného CGI. Rovněž i hudební doprovod skladatele Lorne Balfa bylo opravdu něco a hlavní znělky jak pro samotného Adama nebo pro celou Justice Society jsou naprosto skvělé. Jen škoda, že to celé nepodtrhlo ještě věkové hodnocení, které klidně mohlo být eRko. Ale i s PG-13 to byla parádní jízda, kterou jsem si užil od začátku do konce!
Ricmont
Ricmont
821 bodů
6
Dwayne Johnson si konečně splnil svůj komiksový sen a zahrál si Black Adama. Bohužel vyfasoval k tomu dvě nejvíc otravné postavy které se kdy ve filmu od DC objevili.
jajsemviktor_
jajsemviktor_
621 bodů
8
Ani nevíte jak moc jsem rád, že můžu říct, že se Black Adam sakra POVEDL Více ZDE
Petron
Petron
265 bodů
5
Recenze zde: https://www.youtube.com/watch?v=HZiqQbc6XvA&t=3s
Davidoos
Davidoos
162 bodů
4
Dwayne Johnson should stop ruining another franchise!
  • Pierce Brosnan
  • Some action
  • Some humour
  • Acting
  • Visual
  • Boring
  • Unentertaining
  • Humour