Čtyři pokoje

68%
Čtyři pokoje

Povídkový snímek Čtyři pokoje je dílem čtyř režisérů, kteří se v poslední době stali nejslavnějšími představiteli americké nezávislé kinematografie. Tvůrci natočili čtyři epizodické příběhy, odehrávající se o silvestrovské noci v pokojích jednoho losangeleského hotelu. Do každého příběhu (i pokoje) je zatažen novopečený hotelový sluha Ted. S osudovou nekompromisností se mladík stane důležitým aktérem různých podivných až bizarních událostí. Každý z režisérů napsal scénář své epizody a samozřejmě při realizaci uplatnil svou poetiku. Výsledkem je značně eklektická podívaná, v níž se různé styly a žánry střídají bez většího doplňujícího účinku. Filmařským nadhledem a nápaditostí se vyznačuje především anekdota Roberta Rodrigueze. Snímek kvůli od začátku neujasněné a nyvyhraněné koncepci umělecky nezachrání ani řada známých a slavných hereckých představitelů.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Čtyři pokoje - čtyři příběhy - čtyři režiséři a spousta hereckých es. Právě největší problém vidím v tom velkém počtu režisérů. Povídky jsou totiž kvalitně velmi rozdílné a zatímco některé dokážou pobavit,tak některé pro změnu nudí .Třetí a čtvrtá povídka to celé zachraňují a i proto těch 75%.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Zvláštní příběh jednoho hotelového pikolíka a čtyř pokojů, z nichž každý příběh jednoho pokoje režíroval jiný režisér. Rozpačitý start, druhý příběh odfláknutý, třetí nejlepší a poslední Tarantinův úderný a závěr stručný bez lítosti. Zajímavý pokus.. 70%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Chybějící ingredience - 20%. Neuvěřitelně trapné a nudné. Nesprávný muž - 30%. Taky silně zoufalá povídka s ještě horšími grimasami. Zlobivé děti - 80%. Asi nejlepší část filmu. Docela zábavné. Hlavně je tu Roth jen minimálně. Muž z Hollywoodu - 50%. Především díky Willisovi snesitelné.

Dodatečné informace

Původní název:
Four Rooms (více)
  • USA Čtyři pokoje
  • USA Four Rooms
Premiéra v ČR:
31. 7. 1997
Země původu:
USA
Rozpočet:
4 mil. USD
Tržby:
4,26 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch