Butch Cassidy a Sundance Kid

82%
Butch Cassidy a Sundance Kid

Tato oscarová® klasická dobrodružně - romantická komedie vypráví pravdivý příběh nejsympatičtějších mužů Západu postavených mimo zákon. Když přijde na věc, nikdo není rychlejší než Butch Cassidy (Paul Newman) a jeho part’ák Sundance Kid (Robert Redford) zachází s pistolí jako kouzelník. Když jednou břídilsky vykradou banku a už je unavuje utíkat před spravedlností, rozhodnou se odjet společně s Kidovou dívkou (Katharine Ross) do Bolívie. Přestože neumí skoro vůbec španělsky, aby se domluvili, je to jen drobný detail pro tyhle dva nejpříjemnější „zločince”, kteří kdy na Západě byli. Tím však jejich pronásledování nekončí...




Recenze: Butch Cassidy a Sundance Kid

Kinobox.cz
100%

Butch Cassidy a Sundance Kid dokáže krásně ladně od pohodového dobrodružného westernu o bandě nesmírně sympatických zlodějů přecházet k parádně napínavému "pronásledovacímu" thrilleru, při němž dojde například na legendární skok ze skály, uvolněným romanticko-komediálním intermezzům (viz zmíněná scéna s kolem) či k atmosférickému přestřelkovému infernu, za nějž by se nemusel stydět ani takový Sam Peckinpah, který shodou okolností v ten samý rok natočil neméně skvělou a žánrově významnou Divokou bandu, která má s tímto filmem pár styčných bodů.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Pohodový western,který divákovi nabídne snad vše po čem jeho srdce touží. Nechybí notná dávka dobrodružství,romantiky,humoru,napětí a akce. Záporné postavy divokého západu nikdy nebyli tak dobře vykresleni jako zde. Hodně za to může i to,že si je zahráli ty největší hvězdy stříbrného plátna Newman s Redfordem. Těmto dvěma sympaťákům nejde nedržet pěsti. Rozhodně jeden z nejlepších westernů všech dob.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7.5
Velmi dobrý dobrodružný Western, který je celý o útěku dvou velmi známých banditů před spravedlností. Vše se i přes spoustu vystřelených kulek line v pohodovém tempu a oba bandité jsou vykresleni jako kladní chlapíci, kteří občas prostě přepadnou vlak, či banku. Pohodová podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Příjemný, rozumně dlouhý western se skvělými herci a pravou atmosférou divokého západu. Vážně jsem měl pocit, že sleduju dva bandity a jejich životní příběh... I když samozřejmě oslazený značnou nostalgií. Nevím jen, jak je to oprávněné s tím top umísťováním v žebříčcích nejlepších filmů, Můžu jen říct, že film to je povedený. Pro mě je to sice spíš jednohubka na jedno zkouknutí, ... Jinak Paul Newman i Redford jsou vážně sympaťáci - fandil jsem jim.


Dodatečné informace

Původní název:
Butch Cassidy and the Sundance Kid (více)
  • USA Butch Cassidy a Sundance Kid
  • USA Butch Cassidy and the Sundance Kid
Země původu:
USA
Rozpočet:
6 mil. USD
Tržby:
102,31 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Butch Cassidy a Sundance Kid je dostupný s českými titulky

Další z kolekce Butch Cassidy a Sundance Kid


Podobné


Powered byJustWatch