Zlý časy v El Royale

71%
Zlý časy v El Royale

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (Cinemart)




Recenze: Zlý časy v El Royale

Kinobox.cz
85%

Pro koho tedy film je? Pro milovníky filmů 70. let, Tarantina, uzavřeného prostředí, tajemných postav a netradičního stylu vyprávění. A jelikož do této kategorie spadám, moje hodnocení asi nikoho nepřekvapí. Sami si určete, jestli vám podobná podívaná za lístek stojí.

Kinobox.cz
40%

Při sledování Zlých časů v El Royale jsem se několik desítek minut těšil, co zajímavého se z toho vyvine, pak jsem hodinu trpěl a doufal, že se to konečně nějak zajímavě rozsekne, a když se to nakonec nerozseklo, byl jsem poměrně znechucen. Možná je to moje chyba, že jsem očekával něco víc, než průměrnou televizní noir detektivku.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Myslím,že je zcela jasné u kterého člověka se Drew Goddard inspiroval při psaní scénáře. Tohle je prostě jasná Tarantinovka ve spoustou výborných charakterů,lákavým prostředím a zajímavou zápletkou. Sešla se zde plejáda známých jmen z nichž bych jen marně hledal toho nejlepšího. Všichni zde měli dostatek prostoru a využili ho na sto procent. Každý medailonek mne bavil a celkově to do sebe krásně zapadlo. Goddard tomu všemu dal nádherný retro kabát plný neonů a deště. To celé doplňuje výborný dobový soundtrack. Scéna s hudební vložkou od Deep Purple je naprosto parádní. Osobně si myslím,že kdyby scénář do rukou dostal Quentin,tak by to mohlo být ještě mnohem lepší,ale i tak musím s hodnocením prostě vysoko.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9
Tohle je prostě film dle mého gusta. Brzy mi film začal připomínat jeden z mých nejoblíbenějších filmů - Osm hrozných a všiml jsem si, že Branan88 napsal, že je to Tarantinovka a já naprosto souhlasím. I když Tarantinův rukopis je trošku jiný, Zlý časy nejsou o nic horší. Napětí by se dalo krájet, spletitý příběh, který postupně odkrývá tajemství všech hlavních aktérů a příběh se před vyvrcholením skládá jako dokonalá mozaika. Snad jen právě ta podobnost s Osmi hroznými mě nutí dát menší hodnocení, než "originálu".
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Sedm cizinců, každý se svým vlastním tajemstvím, se setká v hotelu El Royale, který má v jádru věci velice temnou minulost a hned jak se všichni ubytují, začnou se dít věci vskutku podivné. Každý má svůj osud, každý jde svoji životní cestou, ale v tomto hotelu se jejich dráhy setsakramentsky začnou prolínat. A aby došlo po divácké stránce k lepšímu uchopení dané věci, jsou určité části děje odvyprávěny vždy z několika úhlů pohledu, což znamená, z pohledu osob, kteří mají v tu chvíli s danou událostí co do činění. Vcelku složitá skládačka, která skutečně v tématu a pojmu čerpá inspiraci ze stylu Quentina Tarantina, jehož umělecká povaha překrývající posloupnost událostí, je sice nezaměnitelná, ale v tomto snímku naprosto okázalá. Příběh se tedy odehrává přes svou dlouhou stopáž na jednom místě a stále si dokáže udržet diváckou pozornost. V srdci celého dějství dostáváme dojemný příběh o víře a vykoupení a co to vlastně může znamenat pro člověka. Tento motiv je pro diváka skutečně nezaměnitelný, pokud je ochoten se dívat do hloubky a číst mezi řádky. Příběh totiž obsahuje mnoho faktorů, které mnohý nedokáže správně pojmout k pochopení celé věci. Svou složitostí, dlouhou stopáží a jednoduše řečeno, svou žánrovou náladovostí, může spoustu diváků od sledování až do samotného konce odradit, ale byla by to ohromná škoda. Za pozornost tento snímek rozhodně stojí.

Dodatečné informace

Původní název:
Bad Times at the El Royale (více)
  • USA Zlý časy v El Royale
  • USA Bad Times at the El Royale
Premiéra v ČR:
11. 10. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
32 mil. USD
Tržby:
31,88 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Zlý časy v El Royale je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch