Hellboy

55%
Hellboy

Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání. (Vertical Ent.)




Recenze: Hellboy

Kinobox.cz
40%

Teď jsem si uvědomil, že tenhle film je vlastně něco velmi podobného jako byla nedávná Mumie (2017) s Tomem Cruisem. Je slušně řemeslně natočený, chvílemi je vidět, že se tvůrci i herci docela snažili, ale celkově je to zcela zbytečný projekt, nevyvolávající v divákovi žádné emoce (bohužel ani ty negativní). A je záhadou, proč někdo došel k názoru, že má vzniknout.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Další pokus o restart komiksového filmu, další šance na pořádné akční a temné rošambo, ale protože je zvyk železná košile, dopadlo to stejně, jako u předešlých pokusů o restart obdobných komiksových filmů. Tedy bohužel, další zklamání. A přitom snímek ohromný potenciál má, jenomže když je divák zvyklý na předešlé dva snímky, které vytvořil Guillerma del Toro, a je na ně upnutý, každá další šance je prostě marná. Změnil se nejen vzhled Hellboye, což je vůči jinému představiteli pochopitelné, ale i celý náboj dané koncepce. Příběh je rychlejší, drsnější, temnější, v akci výraznější a vůbec celkově daleko hororovější. Takže žádná popcornová zábava jako posledně. I když Hellboy samozřejmě klasicky hláškuje co se dá. Sarkastický humor tím udržuje rovnováhu mezi napětím a děsivými momenty. CGI efekty jsou takové jaké jsou. Nic moc, ale stačí. Diskutabilní je i scénář, který může na mnohých místech vyznívat dosti složitě a někdy i poměrně neokázale. Holt to už není taková legrační zábava, jak bylo očekáváno. Dokonce i sám autor komiksových příběhů Mike Mignola prohlásil, že tato filmová verze je komiksu daleko věrnější. David Harbour v roli Hellboye je překvapením. Konzervativní divák, jak už je výše zmíněno, je ale zvyklý na Rona Perlmana a pro mnohé přes to vlak prostě nejede. Přitom David pojal svou roli dobře a plně charismaticky. Neil Marshall vs. Guillerma del Toro. Režiséři ve své tvorbě naprosto neporovnatelní, což se ukázalo i na komiksové postavě Hellboye. Každý má své pro i proti a tak to vlastně má i být. Marshallův Hellboy měl v amerických kinech označení R, což už mluví samo o sobě. Kdo chce pouze zábavu, sáhne po filmech od Tora. Kdo chce drsnější verzi, sáhne po tomto filmu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Velmi zvláštní film. Nový Hellboy působí jako pátý díl série s odkazy na předchozí dobrodružství, ačkoliv nenavazuje na del Tora a ony události jsme tedy neměli kde vidět. Je pak zajímavé, že kvalitu určují vlastně věci mimo tento film - kdyby ony předchozí čtyři filmy existovaly, byl by pravděpodobně zážitek mnohem "smysluplnější" a nepřišlo by nám na tom nic divného. V mnoha ohledech jde každopádně o milé překvapení vzhledem k tomu, že se o tom mluví jako o nejhorším blockbusteru roku - přitom mě to docela zaujalo. Není to bezchybný, není vytříbený ani precizní film, ale má pár zajímavých nápadů.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Hellboy je skvělý. Jenže asi jen první třetinu filmu (až po bitku s obry), pak už mě ta celá mytologie kolem čarodějnic upřímně uspávala a digitální souboje s upíry a všemi těmi příšerami vypadali hůř než v prvním Bladeovi. Až mi bylo Harboura líto, protože Perlmana nahradil skvěle.


Dodatečné informace

Původní název:
Hellboy (více)
  • USA Hellboy
  • USA Hellboy: Rise of the Blood Queen
  • USA Untitled Hellboy Reboot
  • USA Хеллбой 3
Premiéra v ČR:
11. 4. 2019
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
55,07 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hellboy je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch