Čtverec

71%
Čtverec
Cristian je kurátor prestižního muzea moderního umění, které právě chystá odvážnou konceptuální výstavu. Její ústřední myšlenkou je čtverec o rozměrech 4 x 4 metry. Uvnitř něj platí pravidlo naprosté rovnosti a tolerance. Společně s PR agenturou hledá muzeum ideální strategii, jak v roztržitém a událostmi zavaleném mediálním prostoru celou akci zviditelnit. Jenže pak Cristian při bizarní formě kapesní krádeže přijde o peněženku a mobil a jeden z jeho podřízených vymyslí geniální způsob, jak je získat zpět. Cristian se jako obvykle nedokáže soustředit na nic jiného než sám na sebe. A podobně jako celá švédská společnost se i konceptuální výstava začíná utápět v bizarním zmatku, který definuje napětí mezi liberálními hodnotami, egoismem a sobectvím. Vítejte ve čtverci jménem současná Evropa. (Film Europe)



Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Zajímavý film ze Švédského uměleckého prostředí. Film pojednává o klasickým dogmatech ve společnosti a horší ( hlušší ) pasáže střídají ty lepší. Scéna s gorilím mužem je například naprosto excelentní. Zvláštní artový snímek, který stojí za to vidět.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Film, který chce být všechno, o všem a nad vším, ale v důsledku je hlavně upachtěný a nudný.
Klajnik
Klajnik
8 473 bodů
4
Spíše zajímavé než zábavné. Vlastně se jedná o přesně ten film, který kdyby byl ještě k tomu zábavný (tedy hravější, poutavější, bizarnější) tak bych si ho velmi cenil a k divákům by promlouval ještě silněji. Prostor pro to tam je, ve filmu opravdu jsou hravé momenty, bizardní dialogy, ale potenciál naplněn nebyl a natočeno je to příliš sterilně a staticky. Převládal tedy pocit nudy, z něhož mě sem tam něco vytrhlo.


Dodatečné informace

Původní název:
The Square (více)
  • Švédsko Čtverec
  • Švédsko The Square
Premiéra v ČR:
12. 10. 2017
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Švédsko, Dánsko, Francie, Německo

Podobné