Star Wars: Poslední z Jediů

63%

Komentáře a recenze 89

Dle počtu bodů
p.a.douch
p.a.douch
8 378 bodů
10
Pane jo co by kdo chtěl? Jednou je to samý "To je jako původní trilogie.", "Furt se opakujou." No a teď jim tam
  • Johnson
  • Hamill, Del Toro
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
10
Vesmírná pohádka George Lucase pokračuje! Bez Lucase a pod nálepko disney. Začne to tradičně "Před dávnými časy, v předaleké galaxii." a pak se to všemožné střídá, neboť je tam hodně postav. Mne nejvíce bavila dějová linka okolo Rey, Luka a temného Kylo Rena. Všechno ostatní mi přišlo jako vata, která jen natahuje stopáž, ale i ta vata byla prostě dobře koukatelná. Rian Johnson je vynikající režisér a scénárista (o svých kvalitách mne přesvědčil, už ve filmu Looper), líbí se mi jeho styl a celkově nejde rejžovi nic vytknout. Hudba je typická pro tuto ságu a všichni ji milujeme, stejně jako mistra Yodu i ten zde má svůj part. Mé oči se rozzářily radostí, když byl Yoda na plátně. Co se herců týče, Del Toro jako koktavý zloděj skvělý, Daisy Ridley sem přišel chuť (Sexy) a vlastně tam nebyl nikdo, kdo by mi vyloženě vadil. "Válka skončila...A až tě zabiju, zabiju posledního z Jediů!" -"Nic z toho, co jsi řekl, není pravda. Válka... teprve začíná...A já nejsem poslední Jedi." Finální souboj mezi Lukem a Benem - W O W ! Příběhové je to také plné zvratů a nečekal jsem, že bude tak dobré, ale je to perfektní i když to trochu kopíruje předešlé díly. - 100%.
mojmir.sedlacek
6 047 bodů
8
150 minut stopáže je trochu úmorných a některé části by bylo možno bez větší újmy vypustit, ale nuda naštěstí nehrozí. Zamrzí spíše zkratkovitost, s níž je tu a tam děj posouván kupředu, ale o to ve Hvězdných válkách nikdy nešlo (avšak zároveň proto si je nedokážu čistě fanouškovsky vychutnat, ale to sem nepatří). Osudovost, která ve staré trilogii byla neustále cítit, v sedmičce trochu zklamala a v Rogue One byla směšná, je na několika místech zpátky, a tak musím vyjádřit spokojenost. Není to dokonalé, ale Johnson to zvládl velmi dobře.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Tak jsme dostali možnost si trochu více užít námi oblíbeného Luka Skywalkera, Celkově po sázce na jistotu s minulým dílem, museli trochu upustit páru a vytvořit něco nového. Podle mě se jim to povedlo. Nevypadá to prostě špatně a o chloupek to pro mě byl lepší zážitek. Jen mě mrzí, že tam zabíjejí všechny původní hrdiny :D prvně Han Solo, teď Luke. Jakoby se nám snažili nuceně hrát na emoce, když odstraní z rovnice postavy které tak dlouho milujeme.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Mám nostalgický vztah k epizodám IV-VI, a tak se trochu zdráhám uvěřit, že jsem shlédla pro mě zřejmě nejlepší díl celé série. Tam je všechno - syrová a detailní propracovanost vesmírných lodí, které už nejsou jen načančanými kulisami. Originální boje ve velkém i tom nejmenším měřítku, kdy konečně nejde (alespoň ne vždy) o věčně ohraný scénář "ta dokonalá loď/zbraň má támhle svoje nepochopitelné slabé místo, které my teď půjdem trefit". Perfektně zahrané postavy, jejichž duševní pochody se vyvíjejí logickým směrem. Humor, ale nepřeplácaný, leč tu a tam trefně nadávkovaný. Vnitřně rozervaný záporák, který není jen mašinou na zlo, ale jeho úhel pohledu se dá velmi dobře pochopit, i se s ním ztotožnit. A pak také Mark Hamill podávající svůj životní výkon (a bohužel je to poslední výkon pro Carrie Fisher). Mladá a charismatická hlavní hrdinka. Nové planety a tvorové, kteří jsou ale jen dokreslením, nestojí na jejich podivnosti či pišišvornosti půlka děje. Trochu ubírám za pro mě nadbytečně pojatou scénu na planetě s kasínem. A pořád doufám, že se ještě někdy dozvíme, odkud se po pádu Impéria najednou "kdesevzaltusevzal" objevil hypermocný Snoke. Ale jinak se velmi těším, jestli se další epizody budou ubírat tímto směrem.
kubas369
4 086 bodů
0
Sorry, ale tohle fakt ne. Je jedno že máte vizuálně podmanivý snímek, když nemáte příběh a ani jednu funkční postavu, kromě Luka. Další naprosto zbytečný a neuvěřitelně retardovaný film z předaleké galaxie. Zklamání roku a velká omluva Lucasovi. Odpad.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
4.5
Jak to tu vidím, tak má starwars své věrné fanoušky, kteří rádi přehlédnou to, že to za to vážně nestojí. Začnu z té dobré strany, to znamená efekty a herci, ostatně jako prakticky všude. Bohužel tahle episoda nemá žádnou hlavní postavu a příběh je postaven na stupidní zápletce. Záporáci jsou opravdu nevýrazní a dělají jedno stupidní rozhodnutí za druhým. Princezna má najednou nějaké zázračné schopnosti, Luk si zahraje na totálního imbecila a to co udělá na konci filmu nesouvisí se starwars. Celý snímek je doplněn o scénky, které se snaží nahazovat komediální stránku a už jen to filmu ubírá, když diváci čekají seriózní pokračování.
kknk2
kknk2
2 979 bodů
9.5
Před shlédnutím epizody VIII jsem nijak nezaujatá vnímala seqeulovou trilogii jako nostalgické kopírování staré dobré klasiky (1977 Hvězda smrti ctrl c, 2015 Hvězda smrti ctrl v, přejmenovat Hvězdovrah), pak jsem viděla ten bombastický trailer, šla do kina a od té doby mám Star Wars triko, pyžamo, nádobí, tašku, LEGO… Neotřelé nové pojetí je téměř dokonalé. I když devátá epizoda nedosahuje kvalit Posledního z Jediů, jsem ráda, že pro novou trilogii budou ikonické právě Johnsovy novinky.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
4
Zdlouhavé, místy nudné! Temná atmosféra prostě Star Wars sluší více, tak nač tam cpát takové useless vtípky? Chápu, že se tvůrci snaží udržet i děcka, kteří na to chodí, ale potom padá kvalita filmu, jsem zvědav jakým směrem půjde třetí díl...haha...Černoch v tomhle díle úplně nepodstatnej, i ta vietnamka, plus dalších xxx postav. Ať to natočí ve stylu Rogue one: Star Wars Story, to je jiná liga!
marie-kolarova
marie-kolarova
2 835 bodů
8
Pořád je na něco se dívat, aniž by příliš nudilo. MiIuju ten jejich lehký patos a chvíle, když už to vypadá, že je definitivní konec. Chybí tomu jednotící osudový příběh, ale zase se aspoň dá jednotlivým postavám fandit a vtáhnout se do jejich záležitostí.