Padesát odstínů svobody

52%
Padesát odstínů svobody

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Jonhson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory. (Cinemart)




Recenze: Padesát odstínů svobody

Kinobox.cz
30%

Co se týče děje, má Padesát odstínů výhodu v tom, že se v něm neztratíte, neboť téměř žádný děj neexistuje. Ana a Christian se vzali, následuje podle očekávání svatební cesta, nový dům, nová kuchyň...


filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Vyvrcholení je tady! Závěr trilogie Padesáti odstínů nesoucí dodatek svobody dorazil do kin a ostudu předchozím dílům rozhodně ostudu nedělá. Nebudu to dlouho vysvětlovat a řeknu prostě jenom to, že mám trilogii Padesáti odstínů hodně rád. A to dokonce tak, že předchozí 2 části u mně mají obě za 5 z 5. Trojka však dle mně přece jenom na těch 5 hvězd nedosáhne. Alespoň to tak vidím po prvním shlédnutí. Trojka je podle mně slabší kvůli několika věcem: Christian Grey který v předchozích dvou částech připomínal takového sociopata je už spíše poklidným chlapíkem který sice není dokonalý ale ne tak nedokonalý jako v předchozích 2 dílech. Pořád má co hrát ale už ne tak jako předtím. A tím, že je vztah Christiana a Anastazie klidnější se ztratí ta nevyrovnanost mezi těmi dvěmi. Naštěstí má ale ten film divočejší tempo a v podstatě nedrhne respektive nezpomaluje. Několikrát jsem se od srdce zasmál a ne kvůli tomu, že by to bylo směšné ale protože to opravdu bylo vtipné. Johnson a Dorman si na sebe už zvykli takže ta chemie mezi nimi také funguje líp. Nenuceně se to dá opravdu užít. Není to ani kontroverzní revoluce ani nudná báchorka. Je to prostě jenom povedený závěr trilogie kterou by podle mně mělo více lidi docenit. Což není na škodu ale také to není úplný převrat. Uvidíme jestli toto v Holywoodu něco překoná.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Narozdíl od předchozích dílů s tímhle kouskem dokážu i žít. Děj už se naštěstí přenesl přes to oči obracející "ach ten krásný a svůdný a bohatý pan Grey a já jsem přitom jen nezkušená naivní dívčina", teď tu máme sebevědomou a racionální paní Greyovou (a Dakota Johnson je tady nejvíc sexy ze všech dílů) a Christiana, který se chová víceméně přiměřeně okolnostem (leč Jamie Dornan mi sexy nepřijde ani trochu), erotické scény stažené na minimum a natočené v podstatě formou decentního videoklipu, takže se divák nemusí většinu času chechtat marným pokusům hlavních představitelů to důstojně odehrát. Na minimum jsou naštěstí redukovány i zbytečné vedlejší postavy a do popředí se tak dostává vcelku napínavá dějová linka, která se ukáže být jako dostatečně nosná, byť s předvídatelným rozuzlením. Takže je z toho ve finále docela koukatelně natočený romantický thriller a tvůrcům patří obdiv za to, že se dokázali oprostit většiny hrůz knižní předlohy. Fanoušci knihy zklamaní nebudou a ostatní to třebas díky tomuto posunu lépe stráví.
roque
roque
2 923 bodů
9.5
Poslední díl trilogie, který se zdá z mého pohledu i nejlepší. Erotika trochu ustupuje do pozadí a do popředí vystoupí i dramatičtější scény. Už aby to bylo na DVD.
  • herci
  • Brant Daugherty víc sexy, než hlavní představitel :)
  • hudba je krásná, výrazné plus
  • pěkný plakát


Dodatečné informace

Původní název:
Fifty Shades Freed (více)
  • USA Padesát odstínů svobody
  • USA Fifty Shades Freed
Premiéra v ČR:
8. 2. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
55 mil. USD
Tržby:
368,31 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Padesát odstínů svobody je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Padesát odstínů svobody


Podobné


Powered byJustWatch