Recenze filmu Anthropoid

76%

Komentáře a recenze 64

Dle počtu bodů
mil0
mil0
445 bodů
8
Anthropoid je film o atentátu na Heydricha, který poutá pozornost svou věrohodností a napětím. Cillian a Jamie ztvárnili statečné parašutisty, kteří riskovali životy pro svobodu. Režisér Sean Ellis ví, jak na atmosféru. Ta je totiž na filmu to nej!
  • Věrný historickým událostem
  • Působivé herecké výkony
  • Autentická atmosféra
  • Napětí a drama
  • Některé scény působí neuvěřitelně
  • Málo prostoru pro postavy
  • Atentát přišel moc brzo
knihovna1
283 bodů
9
Film Anthropoid se mi líbil. Vybrané dobře lokace u nás v Praze. Castin hrců byl taky povedený. Dobré typy a hezcí lidé. Potěšila mě účast našich herců: Ani Geislerové a Alenky Mihulové. Kostýmy, výprava a kamera byly úchvatné. Doporučuji film vidět.
Pepazdepa
269 bodů
9
Očekávání byla obrovská a výsledek za to opravdu stál. Přitom doporučuji pro absolutní filmový zážitek si tento film, pokud možno, pustit s dabingem. Sice je to asi jediný film, u kterého to jsem schopný tvrdit, ale zároveň věřím, že to je pořád lepší, než poslouchat tu „českou“ angličtinu u anglických herců, což byl vlastně dle režiséra i záměr, aby rozlišil Čechy a Němce. A já mu to za zlé nemám. Poměrně rychle jsem to přešel bez povšimnutí, ale uznávám, že to někoho může dráždit. Horší to bylo s kamerou, která v zásadních akčních sekvencích poletovala jak hadr na holi ukrajinské uklízečky. Ale dobře, i to jsem nakonec odpustil a musím uznat, že i přes nejistotu během atentátu jsem ze závěrečné scény v kostele byl vysloveně nadšen. A to i přes poletující kameru, která tomu dodala patřičný zmatek a vytvořila zaručeně nejlepší válečnou scénu za posledních několik let. Nejde ale jenom o tyto jednotlivosti. Anthropoid je třeba pochválit hlavně jako celek. Vlastně jsem třeba nezažil podobnou spolupráci mezi českými a anglickými tvůrci. Už tím si myslím, že je tento film jedinečný. Pokud někdo hodnotí dvěma hvězdičkami a níže, tak zřejmě nekoukal na stejný film a nevnímal to, co jsem vnímal já. Poprvé jsem se setkal s tím, že má někdo zájem do světa uvést jeden z příběhů České, potažmo Československé, historie. A Adam Ellis byl pro mě super volba. Tak neuvěřitelně smutný příběh si zaslouží globální pozornost. A Anthropoid podle mě udělal maximum!
speedy009
260 bodů
7
Prekvapivo kvalitne spracovaná dobre známa téma v naších končinách. Človeka prinúti zmyslieť sa nad konaním a jednotlivých hrdinov aj "hrdinov". Príjemná záležitosť. Možno viac osloví fakt že sa nás to týka, než samotné herecké výkony. Ale film rozhodne nesklamal
carloss
carloss
246 bodů
9
Velmi dobře obsazeno herci, jak zahraničními, tak velké části našich. Dobře natočeno a sestříháno, dobové oblečení a ulice Prahy to celé podtrhují. Člověk se na to dívá velmi emotivně, těžko říct jaký pocit z toho má nezaujatý divák. Nicméně toto pojetí bylo zajímavé a stojí za to vidět.
Anni
240 bodů
8
Komorně natočený film o události, která se stala osudem velké spousty nevinných lidí. Nečekaně sugestivní a mnohdy poměrně drsné drama, slušné herecké výkony a kamera. Mínusem je pak trochu rušivá angličtina v českých reáliích, a děj ne zcela odpovídající skutečnostem. Přesto zajímavá podívaná, a díky za každý takový film, je třeba si připomínat i temné stránky naší minulosti.
hejkalka
216 bodů
7.5
Především zahraniční tvůrci natočili film o velice důležité události z československých dějin. Podařilo se jim nebýt patetičtí a přesto je film strhující. Čeští herci hrají výtečně, stejně jako ti zahraniční. Jen více takové filmařské spolupráce, českému filmu by mohla pomoci:-)
Silvie_ART
106 bodů
9
I když ta českoangličtina je dost vtipná, celkově udělal film perfektní dojem. Nakonec cítí člověk i tu českou hrdost a hned se běží si pořádně kostel a díry po kulkách prohlídnout. Pomalejší první půlka nijak nenudí, naopak film skvěle graduje. A je zajímaví, vidět klasickou českou tématiku, očima někoho nezůčastněného.
M. McHart
M. McHart
83 bodů
8.5
Určitě vidět. Skvělá práce. A dětem se to musí ukázat, můžou chybět v dějepisu - a aspoň to pochopí.
AlvySinger
75 bodů
9
Nebyl to nikterak průlomový film, ale v dnešní době, kdy český národ vzývá křiklouny a extrémisty(jeden sedí na hradě)stojí za to vzpomenout na skutečné hrdiny své doby. Obvykle nemám rád akční a válečné scény, ale u této finální v Kostele Cyrila a Metoděje jsem si to opravdu s nima prožil. Palec nahoru.