Anthropoid

77%

Komentáře a recenze 58

Dle počtu bodů
lucyky
1 353 bodů
8
První půlku jsem měla pocit, že sleduji dokument bez napětí a hudby, která by pomohla. Ale vynahradil mi to dech beroucí závěr. Atentát J.Sequense za 100% Sean Ellis za 80%
brcolka
brcolka
1 045 bodů
7.5
Film který kopíruje již delší dobu známý film s pane Brzobohatým a myslím, že jeho kvalit nedosahuje. Původní černobílý film je temnější a realističtější. Americkým hercům jsem to jejich čechoslováctví moc nevěřil, ale zase na druhou stranu holywoodská produkce, která ukazuje tu neuvěřitelnou realitu doby
tedoun
tedoun
923 bodů
4.5
vzdejte se, nic se vám nestane!!! ve filmu nebylo. Scena udavačský anonymní dopis se jmény Kubiše a Gabčíka, který poslal Čurda pro Gestapo taky nebylo. Stejně jako o faktu, že Čurda poznal cyklistické kolo, které zůstalo na místě atentátu. Kolo paní Moravcové, ve filmu taky nebylo. Zkrátka 45% je i dost mnoho.
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
7.5
Další pohled na tento historický moment. Shlédla som film s pano Brzobohatým. A ten bol o vela temnější než tento. Možná je to tou barvou. Ale je super pozorovat souboje myšlení a charakterov. A napriek hrdinstvu pánou neviem jestli to bol múdrý ťah alebo ne úplně promyslený čin
mil0
mil0
439 bodů
8
Anthropoid je film o atentátu na Heydricha, který poutá pozornost svou věrohodností a napětím. Cillian a Jamie ztvárnili statečné parašutisty, kteří riskovali životy pro svobodu. Režisér Sean Ellis ví, jak na atmosféru. Ta je totiž na filmu to nej!
  • Věrný historickým událostem
  • Působivé herecké výkony
  • Autentická atmosféra
  • Napětí a drama
  • Některé scény působí neuvěřitelně
  • Málo prostoru pro postavy
  • Atentát přišel moc brzo
knihovna1
283 bodů
9
Film Anthropoid se mi líbil. Vybrané dobře lokace u nás v Praze. Castin hrců byl taky povedený. Dobré typy a hezcí lidé. Potěšila mě účast našich herců: Ani Geislerové a Alenky Mihulové. Kostýmy, výprava a kamera byly úchvatné. Doporučuji film vidět.
Pepazdepa
269 bodů
9
Očekávání byla obrovská a výsledek za to opravdu stál. Přitom doporučuji pro absolutní filmový zážitek si tento film, pokud možno, pustit s dabingem. Sice je to asi jediný film, u kterého to jsem schopný tvrdit, ale zároveň věřím, že to je pořád lepší, než poslouchat tu „českou“ angličtinu u anglických herců, což byl vlastně dle režiséra i záměr, aby rozlišil Čechy a Němce. A já mu to za zlé nemám. Poměrně rychle jsem to přešel bez povšimnutí, ale uznávám, že to někoho může dráždit. Horší to bylo s kamerou, která v zásadních akčních sekvencích poletovala jak hadr na holi ukrajinské uklízečky. Ale dobře, i to jsem nakonec odpustil a musím uznat, že i přes nejistotu během atentátu jsem ze závěrečné scény v kostele byl vysloveně nadšen. A to i přes poletující kameru, která tomu dodala patřičný zmatek a vytvořila zaručeně nejlepší válečnou scénu za posledních několik let. Nejde ale jenom o tyto jednotlivosti. Anthropoid je třeba pochválit hlavně jako celek. Vlastně jsem třeba nezažil podobnou spolupráci mezi českými a anglickými tvůrci. Už tím si myslím, že je tento film jedinečný. Pokud někdo hodnotí dvěma hvězdičkami a níže, tak zřejmě nekoukal na stejný film a nevnímal to, co jsem vnímal já. Poprvé jsem se setkal s tím, že má někdo zájem do světa uvést jeden z příběhů České, potažmo Československé, historie. A Adam Ellis byl pro mě super volba. Tak neuvěřitelně smutný příběh si zaslouží globální pozornost. A Anthropoid podle mě udělal maximum!
speedy009
260 bodů
7
Prekvapivo kvalitne spracovaná dobre známa téma v naších končinách. Človeka prinúti zmyslieť sa nad konaním a jednotlivých hrdinov aj "hrdinov". Príjemná záležitosť. Možno viac osloví fakt že sa nás to týka, než samotné herecké výkony. Ale film rozhodne nesklamal
carloss
carloss
246 bodů
9
Velmi dobře obsazeno herci, jak zahraničními, tak velké části našich. Dobře natočeno a sestříháno, dobové oblečení a ulice Prahy to celé podtrhují. Člověk se na to dívá velmi emotivně, těžko říct jaký pocit z toho má nezaujatý divák. Nicméně toto pojetí bylo zajímavé a stojí za to vidět.
Anni
240 bodů
8
Komorně natočený film o události, která se stala osudem velké spousty nevinných lidí. Nečekaně sugestivní a mnohdy poměrně drsné drama, slušné herecké výkony a kamera. Mínusem je pak trochu rušivá angličtina v českých reáliích, a děj ne zcela odpovídající skutečnostem. Přesto zajímavá podívaná, a díky za každý takový film, je třeba si připomínat i temné stránky naší minulosti.