Ex Machina

74%
Ex Machina

Caleb (Domhnall Gleeson) měl neuvěřitelnou kliku. Ve firemní soutěži vyhrál hlavní cenu, týdenní pobyt na horské chatě svého zaměstnavatele, geniálního vědce Nathana (Oscar Isaac). V okamžiku kdy uprostřed pustiny vyskočí z vrtulníku, který ho na místo dopravil, dojde mu, že na tenhle týden jen tak nezapomene. Jenže ani nejbujnější fantazie by ho nedokázala připravit na to, co ho čeká v supermoderní stavbě připomínající protiatomový bunkr. Prvotní ostych zažene Nathanův přátelský přístup. Pak se však seznámí s Avou (Alicia Vickander). U přátelské dívky s krásnou tváří jen dráty vedoucí jejím průsvitným tělem prozrazují, že je ve skutečnosti unikátním technologickým experimentem. Jeho součástí se právě stal i Caleb. Jeho úkolem je prostá interakce s Avou, kterou Nathan pečlivě pozoruje a zaznamenává a testuje tak možnosti umělé inteligence. Dokáže být Ava natolik „lidská", že Caleb zapomene, že komunikuje s robotem? Dokáže v něm probudit nějaké city? Calebovi se však role pokusného morčete začne čím dál víc zajídat, zvlášť když s Avinou pomocí zjistí, že Nathan mu o svém výzkumu neřekl zdaleka všechno. (CinemArt)




Pete69
Pete69
31 382 bodů
7
Povedené sci-fi na téma umělá inteligence. Velmi mrazivá atmosféra, lehce hororový podtext a poselství lidstvu v otevřeném závěru filmu. Pěkné, ale celkem mě nudil vizionář a tak trošku psychopat a tvůrce UI. Vlastně mě nudili všichni herci.. komplet. Ale film jako takový ne, proto hodnotím slušnými 70i procenty.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Obrovské rozčarování. Skrz naskrz průhledný film s logickými lapsy a nepropracovaným světem, v němž se jen postavy přepjatě a zbytečně snadno snaží dopátrat pravd, které zná průměrný fanoušek sci-fi tak od desíti let.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
6
Chválím ten malej rozpočet, jakože aspoň tam někdo nenasral zbytečně moc digitálních efektů. K dobrymu ději není potřeba mrhat prachama a mou trpělivostí. I když... tady člověk trochu trpělivej být musel. A co je taky blby, tak že se to pak dalo i tak trochu předvídat. Teda až na ten konec, kterej se mi taky zrovna nějak moc nelíbil. Ale ta komornost, minimaličnost a krásná Alicia Vikander, to jsou dobry záruky kvality a mýho zájmu. Akorát teda vidět to dvakrát, to by bylo jako vidět to dvakrát a nedostat za to žádnou odměnu...


Dodatečné informace

Původní název:
Ex Machina (více)
  • Velká Británie Ex Machina
  • Velká Británie Ex_Machina
Premiéra v ČR:
30. 4. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
36,87 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Ex Machina je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch