Kong: Ostrov lebek

69%

Komentáře a recenze 88

Dle počtu bodů
aneta-hofmanova
aneta-hofmanova
170 bodů
7
Mnohokráte zpracovaný příběh o King Kongovi se vrátil zpět ve velkofilmu - viděla jsem ve 3D. Podle všeho se jedná o první část, která by měla pokračovat v dohledné době druhým dílem. Musím říci, že vizuálně mě film nadchnul a obsahově se zřejmě nejvíce blíží knižní předloze. Doporučuji ke zhlédnutí, nebudete litovat.
louluk
138 bodů
8.5
Abych řekl pravdu, filmy typu Godzilla či King – Kong jsem nikdy nemusel. Přišli mi dost nudné a fádní. Ale toto zpracování velkého opičáka vrátilo tento svět do hry. Zajímavé prostředí, hezká i když smrtonosná opice a akční děj. Co víc si přát? Navíc Samuel L. Jackson, což je pro mě pan herec.
Georgino
109 bodů
5
Po skvělé návnadě v podobě traileru přišlo zklamání. Kdy už se proboha Hollywood poučí, a začne se kromě technické stránky zaměřovat také na kvalitní scénáře? Je hezké, že kamera je oku lahodící, že vizuální efekty jsou opulentní, že celé je to megalomanské a akční, když samotný děj je tak strašně prázdný. A není to problém nejen Konga - přesně to samé trápí většinu blockbusterové produkce posledních let. Jako kdyby filmy přestaly být příběhy a staly se jen na první signální útočící atrakcí. Škoda, zrovna u Konga zůstal nevyužitý jeho potenciál.
medulka7
78 bodů
8.5
Byla to paráda. Krásná příroda, parádní akční scény, nádherný záběry kamerou i hudba dodávala dokonalou atmosféru. Tom byl k sežrání a Jackson perfetkní jako obvykle. Moc jsem se bavila až na scénu s pavoukem, to jsem se musela od plátna odvrátit, jinak pecka :D 85 %
tomas-robovsky
54 bodů
9
Neskutečná pastva pro oči.
  • Soundrack
  • Vizuální efekty
  • Scénář
atam
atam
32 bodů
7.5
Godzilla mě nadchla o něco víc, ale to neznamená, že by byl Kong špatnej monster film. Právě naopak. Ty málo propracovaný charaktery postav jsem naopak s povděkem uvítala, jelikož ve dvouhodinovém, příšerami nabušeném spektáklu na ně zkrátka nezbývá čas a místo. A stejně tu jde hlavně o opičáka. A ten si to tu dává opravdu velkolepě: ať už si hraje s helikoptérami nebo svádí souboje s chobotnicí a lebkoještěry, vždycky to vypadá úchvatně.