Kniha džunglí

79%

Komentáře a recenze 66

Dle počtu bodů
hofmi
hofmi
532 bodů
8.5
Nejprve jsem přečetl knížku, která je samozřejmě obsáhlejší a mnohé příběhy se do filmu vejít nemohou. Také jsem viděl starší animovaný film, který mě rozesmál a velmi se mi líbil. Nové hrané ztvárnění využívající moderní technologi mě nadchlo především vizuální částí.
dancemusic2012
466 bodů
8
Prvních 5 minut filmu dnes v kině mne nutilo odejít, ale najednou se to začalo rozjíždět a ja jsem se nechal vtlacit do děje a jsem za to moc rad. Krásný film, vtipný medvěd Balú, zlý tygr, kterému propůjčil český dabing herec Marek Vašut, krásný obraz plný barev. Těším se, až to uvidím na bluray i ve 3d. Jinak jsem si připomněl knihu, kterou jsem jako dítě četl a jsem rád, že jsem si děj docela pamatoval.Disney opět nezklamal.
dis
dis
461 bodů
7.5
75% Pořád čekám, kdy se moje milovaná Kniha džuglí dostane na plátna kin (nebo na obrazovky televizorů) v té podobě, jak ji Kipling napsal. Adaptací už byla spousta, ale ani jedna nezachytila to, co autor do díla vložil. Syrovost života a smrti, nahé a zjizvené dětské mládě odchované divočinou a jejími zákony (mimochodem, tohle okopírovali Strugačtí v Prckovi), skutečnost, že zvířata (a ne jejich makety a maňásci) myslí a inteligentně (adekvátně k optimálnímu řešení situace) jednají. Jo, CGI modely byly fajn. Džungle přiměřeně skutečná. Ale dej, sáděra, ten děj jde poslední roky pokaždý do kopru. Mauglí není tak docela pro děti - epizoda s pobytem ve vesnici a Messuou a vpádem dholů je docela drsná.Všechna zpracování to vynechala. Prý má být sequel. Tož jsem zvědavej.
majhan
majhan
453 bodů
8
Konečně námět na film, kde se člověk nemusí ani moc děsit či bát jako při nějakých hororech či thrilerech, ani chechtat jak blázen posměváčkovským způsobem nějakým chudákům, ani se nechat na vlnách nereálných snů při nasládlých milostných scénách - film plný nostalgie za naším dětstvím. Díky.
patrick-sarin
438 bodů
8.5
I přesto, že jsem Kiplingův moudrý příběh četl jako kluk několikrát, nejnovější zpracování s mluvícími zvířaty, co vypadaly jako z dokumentu National Geographic, ve mně vzbudilo úžas. Příběh zůstal věrný knižní předloze, rozpoznat kde končila realita a začínaly vizuální efekty bylo marné, Mauglí mě prostě skvěle pobavil i v dospělosti.
jarousek1981
314 bodů
9
Ackoliv jsem videl film jen ve 2d, tesim se na nej az ho budu mit doma na blurayi a zkouknu ho i ve 3d. Jako malej kluk jsem si nekolikrat cetl tuto knihu a presne tak je to i ve filmu a clovek si to velmi rad opet pripomnel. Krasne natoceny film, dojemny a vtipny a moc mne potesil. Disney proste natocil paradni kasovni trhak.
daisyna
daisyna
279 bodů
9
Krásny snímek nejen pro děti ale i pro dospělé, kteří určitě vzpomenou na nádherný příběh o osamělém chlapci. Lepší než nějaký tarzan atd. Za mě opravdu hezky udělaný snímek s dojemným příběhem.
tyna-berbrova
270 bodů
9.5
Je to boží film. Když jde o filmy, tak jsem měkota. Třetinu filmu se mi koulely slzy po tvářích. Jelikož v kině bylo i množství dětí s rodiči, podle reakcí mohu konstatovat, že se film bude líbit všem. Opravdu rodinný film. Bohužel jsem ho viděla dabovaný a pro fajnšmekry to chce určitě v originále. Takže určitě jsem ho neviděla naposled.
deeppool
deeppool
256 bodů
8.5
Prostě a jednoduše je to neuvěřitelně zanimovaný. Bohužel,
  • animace
  • příběh
AryaCZE
AryaCZE
253 bodů
9.5
Vizuálně krásné. Úžasně zpracovaná zvířata. Ráda jsem se vrátila do dětství. Jak já mu fandila a bála se o něj. Překvapivě dobrý dabing. Snímek můžu vřele doporučit celé rodině. Určitě zabaví jak malé, tak i velké diváky. Celkem dost mě mrzí, že mi tento snímek utekl v kině, kde by vizuální požitek byl zcela jistě nesrovnatelnější.
  • překrásný vizuál
  • překvapivě dobrý dabing