Kniha džunglí

79%

Komentáře a recenze 66

Dle počtu bodů
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Hezký film...jako vždy recenze byly přemrštěné, ale jako zábava pro celou rodinu , proč ne. Postava Mauglího trochu nemastná-neslaný...zato tygr krásně zlý, medvěd vychcaně zábavný doplněno několika songy.
winetach
winetach
1 927 bodů
10
Nečakal som, že sa v súčasnej americekj kinematografii ešte objaví poctivý remake, ktorý je zároven vtipný, smutný, pútavý a poučný. Moja detská duša pri pozeraní tohto "moderného" spracovania zaplesala.
alfamovies
alfamovies
1 893 bodů
9
Kniha džunglí byla úžasná. Jeden z nejlepších filmu od Disney. Nejlepší na tom bylo, že film dostlal Oscara za nejlepší animovaný film. Byl bych rád kdyby byl další díl Knihy džunglí. Sice je pravda, že když jsem byl na tom v kině tak tam lidi občas vyskočili ze sedadel např. můj bratr kterému je 7 let. Proto filmu dávám 90%.
Nevka
Nevka
1 503 bodů
8.5
Milé překvapení. Rozhodně bych na začátku roku nečekal, že hraná Kniha džunglí bude lepší než Batman v epickém souboji se Supermanem. Jediným problémem projekce filmu v kině pak bylo, že je to film pro děti... Výsledkem toho je, že se vaše sedačka po valnou část filmu nepřestává třepat, a co chvíli ve dle vás trčí dětská hlava, která tak trochu přiomíná opičáky z plátna. Ale co s tím naděláme... Pozitivem zůstává, že jsem viděl v podstatě 4D film, na promítání klasického 2D. Na druhou stranu to zážitek určitě nezkazilo. Po celý film jsem nepřestával žasnout, jak krásně je to natočené. Zvířata vypadala opravdu reálně a okolí bylo úchvatné. Stopáž adekvátní, hudba také a ve výsledku není na co si stěžovat.
Pavliss
Pavliss
897 bodů
8
Nová Kniha džunglí je opravdové drama plné vážně míněných emocí a chvílemi je poměrně strašidelná i pro útlocitnější dospělé, aniž by tu docházelo ke zbytečně otevřenému násilí. Předškolní a raně školní děti, pro něž je film určen především, však na podobné dílo čekaly dlouho.
Fron1x
Fron1x
766 bodů
8
Skvelý príbeh,ktorý si mnoho z nás pamätá ešte z detstva v novom šate.Film od začiatku púta hlavne po vizuálnej stránke,ktorá je podľa môjho názoru perfektná.Horšie je to už s príbehom,ktorý ako sa mi zdá od polky stráca pútavosť. Ďalšia vec bol slovenský dabing Mauglího,ktorý bol jednoducho otrasný a miestami až trhal uši.Inak film hodnotím kladne jedna z lepších veci čo zatiaľ tento rok vyšla.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
8
Kniha džunglí je velmi povedená adaptace knihy Rudyarda Kiplinga, kde ale živá zvířata nepotkáte. Umělecky vyšperkované dílo určené samozřejmě pro mladší publikum, což mi osobně ale vůbec nevadilo. Po překonání prvních pár minut odporu k vizuálnímu zpracování (trochu jsem očekávala i reálná zvířata), mě příběh chytil a bavil. Nejvíce pak medvěd Balú, panter Baghíra, nebo skvěle zpracovaný a namluvený tygr Šer Chán (Idris Elba v originálu), méně pak nevýrazný Mauglí. Jon Favreau předvedl skvělé nové zpracování klasického knižního příběhu.
Milena107
729 bodů
8
Kniha džunglí nabízí audiovizuální orgie, které má na svědomí režisér a herec v jedné osobě Jonathan Kolia Favreau, jehož příliš nemusím. Natočení snímku, vycházejícím z povídek Rudyarda Kiplinga, se nicméně ujal originálně a velmi mile mě překvapil.
minimoj
587 bodů
8.5
Kniha džunglí plná povídek Rudyarda Kiplinga patřila k dětství k mým oblíbeným knihám. Takto vizuálně ztvárněná se mi moc líbila a výborně přibližuje zejména dětskému diváku prostředí, ve kterém musel Mauglí vyrůst a dospět v muže, mezi šelmami a divokou zvěří. Současně je i vložen laskavý pohled na situace a milý humor jednotlivých postav.
michal-bernard
565 bodů
8.5
Nová kniha džunglí je přesně ten film na který může jít celá rodina a nikdo se nudit rozhodně nebude. Vizuální stránka filmu je nádherná, ale to již prozrazoval trailer. Ale hodně se povedl český dabing, kterého jsem se teda trochu bál, ale on mne mile překvapil, ikdyž v originále to musel být ještě větší zážitek. Nejvíce se ovšem povedla hudba, která dokáže správně doladit atmosféru pralesa. Knihu Džunglí jsem sice nikdy nečetl a asi si zřejmě ani nikdy nepřečtu, ale Vy tohle prostě musíte vidět v kině.