Americký sniper

80%

Komentáře a recenze 79

Dle počtu bodů
Pegas1632
Pegas1632
299 bodů
8.5
Clin Eastwood jako režisér opět potvrzuje svoje kvality. Snímek je inspirován skutečnými životními událostmi Chrise Kyle, amerického odstřelovače zvaného Legenda. Kupodivu film trvající přes dvě hodiny tuto stopáž hravě ustojí a nenudí ani chvilku. U některých scén cítím uměleckou licenci a že s realitou toho nebudou mít příliš společného, přesto film působí velmi reálně.
daisyna
daisyna
279 bodů
8
smutný, ale pěkný film, to že volal domů manželce během přestřelky je americký shit, ale jinak výborný
taliz
taliz
257 bodů
8.5
Nebýt těch pár patriotských hloupých amerických klišé typu... "proč jdeš do války? Protože jsem američan..." Tak dám ještě vyšší hodnocení.
Anni
240 bodů
8
Dramatické, skvělé záběry, překvapivě realistické. Příjemné herecké výkony, hlavně Bradley Cooperovi sluší vážné polohy. Clint Eastwood stále ví, co dělá :) Víc takových komorních a nepatetických válečných filmů s jasnou dějovou linkou a neutěšenými kulisami!
DomiAlex
227 bodů
10
Skvělý film! Abych pravdu řekla, trochu jsem se bála
  • zpracování
  • realističnost
  • herecké obsazení
  • napětí
  • atd...
Petka88
Petka88
223 bodů
9
miluju filmy podle skutečnosti, miluju válečný prostředí a ze všeho nejvíc miluju Bradleyho.. Takže ve výsledku, sem s filmem více než spokojená :)
odla
214 bodů
7
Bradley Cooper mě překvapil, roli jsem mu věřil. Film má zajímavé vtahující tempo do děje. čestné zpracování pocty "hrdinovi"...
zoouška
zoouška
202 bodů
9.5
Bezva supr film, který mne po delší době v kině nadchl a nedívala jsem se na hodinky, kdy už to konečně bude končit. Doporučuji jistě ke shlédnutí.
Chalupa
Chalupa
170 bodů
8
Kladný hrdina mi nevadí a Chris je docela autentický. Jeho nadšení pro spravedlnost, pro vlast, pro odplatu je zřejmě reálné i když v českém prostředí už působí pomalu archaicky. Jeho nezištná a těžká služba v boji je jakoby reklamou na službu v armádě. Ovšem realistické až dokumentární snímání válečných scén v Iráku působí velice silně a autenticky. Jako by divák byl přítomen a zažíval nebezpečí na vlastní kůži. V málokterém filmu uslyšíte takové řinčení zbraní a bzučení střel kolem vaší hlavy a uvažujete jako ostřelovač.
Gvendolina
149 bodů
8.5
Jak ty válečné filmy vůbec nemám ráda, tak Sniper se mi líbil. A to zejména pro fantastický zvuk, Bralleyho Coopera v hlavní roli a záběry z války v Iráku. Trochu jsem měla problém s místy velmi propagandistickým podáním toho, o čem je to být voják, ale to je za mě asi jediná věc, kterou bych filmu nějak výrazněji vytkla.