Americký sniper

80%

Komentáře a recenze 79

Dle počtu bodů
jfuska
124 bodů
7
Lehce nadprůměrný film.
Jose26
115 bodů
0.5
Americký primitiv: člověk, který chce "jenom chránit svoje kámoše", aby nakonec ohrozil celou jednotku kvůli osobnímu souboji s druhým odstřelovačem. Mašina, která pobrala přesně tolik rozumu, aby během akce telefonovala domů manželce. Podle úspěchu čekám sequel, v němž nám vysvětlí příčiny smrti tohoto chrabrého, spořádaného, patriotistického a samozřejmě rodinně založeného Američana (ač ve skutečnosti zřejmě ještě většího primitiva, než jej vykreslil film). God Bless America!
Mikeblackie
113 bodů
Musím uznat, že se mi válečné filmy vůbec nelíbí, ale tenhle filmový počin si zaslouží obdiv. Úžasná atmosféra, herecké výkony a realističnost. C. Eastwood prostě umí. :)
darinn5
darinn5
77 bodů
7.5
Clint Eastwood opět nezklamal. Podává nám komplikovanější příběh o americkém vojákovi, ostřelovači ale především o člověku, co řeší rodinné problémy i válečná traumata. Herci jsou úžasní, kamera je děsivě realistická. Samozřejmě je ve filmu spoustu amerického klišé, ale to se tak nějak předpokládá. Já byl maximálně spokojen.
Zucie
75 bodů
7
Na můj vkus tam mohlo být víc úvah, jestli vůbec mají Američané v Iráku, co dělat... Na druhou stranu - vzhledem k hlavní postavě chápu, proč tam nejsou. Bojovat, chránit "nejlepší zemi na světě", nic neřešit.
Maxtoxxx
24 bodů
7.5
Spíš dokument ale skvělé akční scény takže to nebyl zas tak ztracený večer.
IISSP
IISSP
15 bodů
6
Film mě zklamal. K mé škodě jsem také už něco o příběhu CH. K. věděla, takže odpadlo napětí "jak to dopadne". Musím vyzdvihnout závěr filmu (včetně závěrečných titulků s absencí hudby), který pro mě byl asi nejemotivnějším momentem celého filmu.
  • vkusně vyjádřena pocta hrdinovi v závěru
  • Bradley Cooper
  • téměř žádný náhled do běžného života vojáků v Iráku
  • nerealistické scény
Sandiego
6 bodů
7
Film je brán jako pocta, proto hlavní hrdina působí místy až nerealisticky kladně. Jinak je ovšem film zpracován velmi dobře a pár scén v paměti utkví.
  • závěr filmu
  • snesitelná míra amerického patriotismu
  • někdy trochu moc hraje na city