Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

62%

Komentáře a recenze 135

Dle počtu bodů
kubas369
4 086 bodů
8
Vůbec žádný problém s tím nemám. Spíš naopak to všude chválím, možná jen kuli tomu že rád provokuji.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
7.5
Když sem před par lety poprvé zkoukl trilogii od nolana a potom tetralogii z devadesátek, na něco jako je tohle sem se megatěšil. Ale bohužel sem celkem zklamanej. Na můj vkus to má takovou moc marvel auru.:předvídatelný dějový linky, netemnost a ať se stane cokoliv tak nakonec si stejně všichni pogratulujou navzajem... //Jinak dík moc kinoboxu za freeprojekci..
  • Vizuál
  • Na to jak to bylo dlouhý, se u toho člověk celkem bavil./: většinou mám s delší stopáží celkem problém
  • Soundtracky
  • Alfred je asi tak o 5 let starší než Bruce...
  • Mladej Bruce
  • Pouze Supermanovský záporáci
  • Wonder Woman. (mezi tyhle dva bych ji prostě asi nedával..-ikdyž stvárněná byla celkem ok..)
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Samozřejmě jsem to celé srovnával s Nolanem a to je prostě chyba. Nikdo není Nolan a Zack Snyder už teprve ne. Pokud existuje v Batmanovském univerzu zajímavější látka než souboj Batmana proti Supermanovi tak mě to není známo. Rozhodně jsem nečekal že celému jejich trošku z prstu vycucanému konfliktu bude udávat tempo Lex Luthor. Pro mě jasný adept na jeden z nejhorších castingů mě příjemně překvapil. Eisenberg dlouho takhle zajímavě nezahrál. Přitom z Jokera zase tolik neopisuje a našel si svou vlastní polohu. Jak říkám příjemné překvapení. Film je notně temný a tuším že v mých očích mu pravděpodobně druhá projekce spíše pomůže než ublíží. O jednu z nejlepších komiksovek všech dob se nejedná ani náhodou. Ti Nolanovi Batmani prostě nastolili zcela jiné standardy a oproti tomu působí každý další filmík jak neškodné blbnutí. Problém vidím samozřejmě i v tom že jako divák zkrátka stárnu. Vyrůstal jsem na Rambovi, pusu dokořán mě otevřel Terminátor 2, potom Matrix, po něm Temný rytíř a loni v létě Mad Max .... v roce 2016 se příjemného šoku zřejmě nedočkám, ale člověk nikdy neví. Nejočekávanější film roku v mých očích ambice určitě nepotvrdil. 60% Druhá projekce opravdu filmu o dost pomohla.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Animovanou verzi tohoto komixu jsem viděl poměrně nedávno a i když ji nemám v živé paměti, obrazy se mi vybavují. A vybavuje se mi také to, jak jsem při jejím sledování děkoval za existenci animáčů, protože v hraném filmu by něco takového nebylo možné. A tumáš čerte kropáč! Byl jsem hodně zvědavý, jak rozporuplné reakce film vyvolá a nejsem zklamán. Je to natočené zcela jiným způsobem než ostatní superhrdinské filmy. Počítá se s tím, že divák zná reálie a proto se s nimi autor neobtěžuje a vrhá nás přímo doprostřed děje. Něco jako prostřední díl dlouhého seriálu; kdo nezná, ten se nechytá a bude zklamaný. Já osobně jsem nadšený. Velkolepá podívaná, temnota a Batman byl přesně takový,jako z mých oblíbených her. Trochu mě sice zklamaly ty dveře do dalších filmů a oživování Ligy spravedlivých, ale po úspěchu Avengers se to přeci jen dalo čekat.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
5
Prostě velké zklamání. S odstupem neklesající zděšení nad tím, co bylo divákovi servírováno při promítání tohohle blockbusteru. Přenesení komiksů dopadlo příšerně a raději si znovu pustím animované díly, které jsou prostě skvělé. V hrané verzi bohužel strašně trpí scénář, který ke všemu vypráví Snyder, na kterého už mám delší dobu pifku. Problémem je i Snyderův tmavejfiltr, kterej sám o sobě atmosféru nevytvoří a ve scénách s batmanem zničí jakoukoliv šanci, abyste si vchutnali jeho autíčko a letoun. Jako velké plus byla pro mne Wonder Woman a už se těším na její sólovku.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7
A vlastně mě to nakonec bavilo, rozhodně mnohem víc než jsem čekal, nicméně dobré to nebylo. Celé budování nenávisti mezi ústředním duem bylo značně nevěrohodné, první hodinu se nedělo vlastně vůbec nic zajímavého a tak jsem se na to radši vyfláknul a jednoduše si užíval vizuální stránku, která byla pro mě zcela uspokojivá. Ze všeho nejlepší byly pro mě bezva hororové a postapokalyptické snové sekvence, ve kterých mě dokonce konečně bavil i nečekaně ponurý Superman. Batman byl obecně super a až překvapivě příjemně drsný, ostatní ale absolutně o ničem. Wonder Woman nebavila (až na její mini), Lex Luthor ze začátku zajímal, ale čím déle tam byl, tím víc jeho přehrávaná ujetost začala vadit, jakkoliv Eisenberga můžu. Ostatní moc nestálo za řeč. Ve všech scénách je spousta super nápadů (třeba úvodní titulky s výjevy úmrtí rodičů Batmana jsou hodně fajn), ale celek nefunguje tak jak by mohl, aby to byla velká filmová událost. Mám z toho přibližně takové pocity jako z Avengers 2. Zajímají mě ale zvěsti o hodně prodloužené erkové verzi, která by mohla leccos zachránit. 70%.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
7
Po technické stránce není co vyčíst, ale Snydera ten vcelku dobrý scénář převálcoval. Přitom to mohla být mnohem vetší pecka než Avengers, protože tady je to velmi osobní, věrnější komixovému duchu, ale současně dospělejší než konkurenční marvelovky. Affleckův Batman byl vynikající a Cavillův Superman nebyl jen nablblý skautík, ale vcelku nejednoznačná postava a jejich motivy byly vcelku pochopitelné. Za zmínku stojí i vynikající práce s hudbou, která pomáhala naporcovat scény a současně nesla motivy jednotlivých postav. Je veliká škoda, že se film nerozdělil na dvě propracovanější části. Paradoxně si totiž nebudete většinu scén po pár dnech pamatovat ne kvůli jejich zpracování, nebo lacinosti, ale naopak díky tomu, že jsou vedle sebe naskládané jako ředkvičky v záhonu. Asi to není ani stížnost, ale spíš konstatování, že i u akčních příběhů by měly být napětí a akce dávkovány s rozvahou. Nejsem vysloveně zklamaný a asi bych i hodnotil lépe, nebýt závěrečné půlhodiny. Největší zlo je pro mě totiž závěrečná bitka s digimonstrem, plná digiklikiháků a hnědošedých scén. Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti mohl a měl být být kultovní záležitost. Setkání a souboj tak ikonických postav měla být filmová událost desetiletí. Mě osobně by bohatě stačil i ten samotný spor mezi Batmanem a Supermanem, který rozdmýchal Saša Luthorů. Příšera a ta spousta demolice a výbuchů...to už bylo tak trochu navíc. PS: hodnotím SE, která je o 32 minut delší než kinoverze.
harry456
harry456
2 437 bodů
7.5
Snímek Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti se ve výsledku povedl, jen trpí hloupým scénářem Chrise Terria a Davida S. Goyera, který má tendenci toho více nakousnout, a poté nedokončit hlavní myšlenku. Dalším zklamáním je záporák Doosmday, kterého jste mohli poprvé spatřit ve třetí upoutávce. A ačkoli nám tvůrci slibovali, že se nejednalo o finální verzi, opak je pravdou, a za to má bohužel palec dolů. Snaha o vyrovnání se konkurenčnímu Marvelu je zřejmá, leč se mu toho zatím nepodařilo docílit – je to samozřejmě pouze jeden snímek - avšak do budoucna se o to studio bude snažit.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6
No teda ...tohleto je zklamání...ani batman ..ani superman...moc jsem se nepobavil...spíš jsem se bavil svými rozpaky nad scénářem...nu což...ne každý den je svátek
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
4
Jelikož jsem fanouškem pouhé jedné třetiny nabízené plejády superhrdinů z produkce DCcomics (potažmo jedné poloviny hlavních tahounů), tak jsem zas až tak velké očekávání neměl. A i tak dokázal ve mne film zanechat jistou porci zklamání. Párkrát se to snaží hrát na city, sem tam se to snaží být vtipné a tyto pokusy pomalu ale jistě mrví hodně špatná kamera a strašně nepřehledné souboje. Jednu velkou superhrdinskou vybíjenou máme za sebou a uvidíme jak po Batmanovi a Superblbovi dopadne tábor Captaina Ameriky a Iron Mana v Avengers... tedy Captain America: Civil War.