Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

62%

Komentáře a recenze 135

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Promarněná příležitost. Zack Snyder dokáže docela stylově točit, ale nepozná dobrej scénář od špatnýho, ač právě na něm všechno závisí. Konflikt mezi superhrdiny je vykonstruovanej a blbej. Lex Luthor unese Supermanovu mámu a donutí ho tak bojovat s Batmanem. Ignoruje se tak řada Supermanových schopností, díky nimž by matku mohl hravě zachránit. Celý souboj pak působí příliš vykonstruovaně. Stát se to zkrátka musí a docíleno toho bylo líným psaním. Příběh má díry, postavám je odepřena možnost myslet, k jistým bodům v příběhu se dojde tak, že scénárista ignoruje logiku samou, z čehož plyne neuvěřitelnost fikčního světa, divácký odpor k postavám i nezainteresovanost do dění. Ve finále se z toho stane hnusnej digibordel s debilním Doomsdayem, kterého Lex Luthor vytvořil proč? Jeho problém je mocná entita, která si říká Superman, a tak pro jistotu (kdyby Batman nevyhrál) vytvoří Doomsdaye, který je nekontrolovatelný. Suma sumárum: Obsahově je to výsostně blbej film, kterej se však tváří strašně vážně, což vrhá ještě o to horší dojem. Trvá navíc docela dlouho.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
4
Tak jsem asi oficiálně starý, protože ZBYTEČNĚJŠÍ komiksovku, než BATMAN V SUPERMAN: ÚSVIT SPRAVEDLNOSTI, jsem v kině neviděl dobrou dekádu. Možná by nevadilo, že je to vlastně jen trailer na budoucí týmovky a sólovky. Klidně bych asi i akceptoval ten (znovu) finální digitální bordel, který začne být po chvíli hrozně nepřehledný a nezáživný. Co se mi ale odpouští těžko, to je naprosto šílený scénář, kdy postavy s oblibou reagují na něco, co nemohou vědět (Lois Lane je v závěru skoro za vědmu), případně se pro potřeby vývoje děje chovají jako úplní idioti. Affleck podává ok výkon, ale samotný Bruce-Batman je většinu času za debila - viz již úvodní dramatická scéna, kdy (tenhle spoiler si dovolím, protože jde o scénu z traileru) vůbec nedává smysl, proč vlastně k budově jede? Těžko tam někoho zachrání. Ale ok, chce se angažovat. Očividně je nejlepší šéf na světě, protože zaměstnanci poslušně ČEKAJÍ na smrt, než jim Bruce po telefonu dovolí, aby opustili stanoviště! No a když už Bruce konečně k troskám dorazí, "náhodou" je tam holčička jedné z obětí z domu. Takže to chápu dobře, že matka měla dítě na ulici a místo toho, aby za ním běžela, tak čekala, až bude padla? Podobných scenáristických perliček filmu je ve filmu mrtě. Je mi to skoro blbé napsat, ale v mém osobním Batman žebříčku to neskončí na úrovni Batman a Robin jen proto, že to má temnější vizuál, výbornou Wonder Women a jeden dobrý nápad s bombou. Zbytek je ale prostě špatně. Je třeba dodat, že to dost možná (podobně jako u některých filmů Ridleyho Scotta) začne dávat smysl v prodloužené verzi. To je ale v tuhle chvíli naprosto nepodstatné.
  • Wonder Woman (a její theme)
  • scéna u soudu
  • sem tam správně komiksový záběr
  • naprosto, ale naprosto roztřesený scénář
  • příšerná návaznost scén
  • nevýrazná akce
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Má očekávání byla naplněna. Nehoráznej Snyderovskej nářez, kde je rozmetaný celý město a kterej je na kino jak dělaný. Jinak úvod do světa Justice League si asi nedokážu lépe představit, samozřejmě bez nějaké té omáčky to nejde, je prostě potřeba pár věcí vysvětlit než se to v roce 2019 pěkně semele :-) Hudba Hanse Zimmera nemá chybu, tady prostě někdo chápe, že hudba je polovina filmu a nástup Wonder Woman na scénu (za doprovodu hudby) je prostě mazec, už se těším na BD. Je sice březen, ale zatím si Jesse Eisenberg zaslouží oscara za vedlejší mužskou roli. 88%
avenis
avenis
8 163 bodů
6
Tak koho to tady máme... Batman už šediví, je poněkud vyhořelý, ale pořád je ve formě. Jeho sluha Alfred jakoby zázrakem mládne, takže vypadá jako Batmanův vrstevník. Pak je tu Superman, na kterého někdo chce naházet špínu. Ale marně. Lois Lane(ová) a adoptivní matka Supermana, kterou hraje Diane Lane(ová)...
Záporák Lex Luthor, nějak neobvykle mladý a nestvůra vzniklá z Lexovy krve a mrtvoly generála Zaka... A pro genderové vyvážení se tu prohazuje Wonder Woman.
Dost šílený mišmaš. jednotlivé sekvence to ještě násobí, protože jsou překotné a chvílemi nedávají smysl. Batmanovské i Supermanovské kouzlo vyvanulo. Tohle se prostě nepovedlo a ani Kevin Costner to nezachrání.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Řekni mi. Krvácíš? Budeš.
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
6
Měl jsem z toho obavy. Přeci souboj Batmana se Supermanem a do toho Doomsday(jediný komu se podařilo zabít Supermana) a navrch Justice league. No, rád bych řekl, že jsem by příjemně překvapený. Rád bych. Recenze mi přišli moc přísné, Muž z oceli se mi docela líbil, ale nejsou. Postavy vážně jednají často podivně, mají dost chabou motivaci. Proč je Batman tak naštvaný na Supermana a proč připadá Batman Clarkovi tak nebezpečný. Do toho Luthor, který je vážně trapný. Snad ne úmyslně připomíná Jokera, ale nejde z něj strach. Je to prostě další pokus o překvapení inspirované Ledgerovým Jokerem, které nepotěšilo. Pro mě bude navždy jedině Gene Hackman, Lex Luthor. A je to opravdu nuda. Spíš to připomíná vážně ten právní spor o, kterém se mluvilo než souboj titánů. Když už se do sebe konečně pustí je to chvilka. Paradoxně nejlepší souboje předvádí Batman s lidma. To vládne správně brutální silou. Takže já se těším na sólovku Batmana, na JL kašlu.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Neviděl jsem klasickou verzi, ale viděl jsem prodlouženou verzi a celkem spokojenost a ani jsem se nenudil na to, jakou to mělo přehnanou stopáž. Snad jen ten přepálenej digi bordel na konci si mohli odpustit.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
10
Hlášky: (Superman chce, aby Batman skončil se svojí prací.) Batman: "Řekni mi. Krvácíš?" (Superman beze slov odletí.) Batman: "Budeš!" / (Wonder Woman přijde na scénu.) Superman: "Ta je tu s tebou?" Batman: "Já myslel že s tebou." / (Batman zachrání Clarkovu matku.) Batman: "Nebojte. Jsem přítel vašeho syna." Martha Kent: "To vidím. Máte pláštík." / Ben Affleck je skvělej temný rytíř, Henry Cavill je taktéž dobrý jako muž z oceli. Amy Adams mi přijde stará jako Lois Leinová - Tu jedinou bych vyměnil - přeobsadil. Natočené je to jinak perfektně i scénář je perfektní. Batman to Supermanovi pěkně nandal.- 100%.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Moje nároky na filmy, jsou asi nižší, ale tenhle film je opravdu dobrej. Nejsem sice nějaký profík na DC něco, ale vím. Film byl ovšem hodně dobrý a opravdu jsem se do něj ponořil. Ikdyž jsem myslel, že už od začátku budu s napětím čekat jak to začne, tak byl z celého filmu asi nejhorší, společně s některýma scénkama u kterých sem si říkal '' WTF proč tady něco takovýho dávají''. Celkově mě bavila ta akce, světelná show to byla taky dobrá, místy možná až přehnaná. Herecký výkon Afflecka mě naprosto dostal opravdu skvělej, ovšem ponurej a věčně mrzutý Bruce Wayne, byla opravdu hrůza. Superman v podání Cavilla, mě bavil už v Muži z oceli a tady se držel na stejné notě, takže super. Jesse si s Lexem taky poradil bravurně, snad ho ještě v této roli uvidíme. Za mě je tento film, rozhodně hodně víc než dobrý.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
0.5
Tyhle superhrdinské filmy mne fakt míjí (teda až na Batmana od Burtona), ale pod nátlakem (resp. výměnou za Hepnarovou) jsem na to byla nucena jít a asi zas na nějakou dobu stačilo. Při sledování jsem měla pocit, že všichni tvůrci tohoto filmu mají diváky za debily, protože něco tak nechutně předvídatelného jsem viděla naposledy u Hunger Games. Dále je nám ve filmu 2x připomenuto že Bruce Wayne je sirotek, včetně scény jak k tomu došlo (asi proto, kdyby to někdo na poprvé dostatečně nepochopil). Kapitola sama pro sebe je i dějová zápletka. Nejvtipnější je pak příšera v závěru filmu, která vypadá jako když utekla ze Středozemě. Tohle se prostě fakt nepovedlo.
  • Lex Luthor (asi jediná zajímavá postava filmu)
  • Wonder Woman (působila trochu jako páté kolo u vozu)