Warcraft: První střet

74%

Komentáře a recenze 97

Dle počtu bodů
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Grafika, efekty, kouzleni, kostýmy to všechno si proste zaslouží oscara. Naprostá pastva pro oči. Dej je ze začátku aspoň pro mě trosku hekticky a lehce nepřehledný a zamotaný. Po par minutách se to ale vzpamatuje a máme tady sci-fi podívanou jaká tady ještě nebyla. Dej sice rychle uteče, jenže člověk to vlastně ani nepostřehne a tak by to mělo u dobrého filmu byt. Všechny postavy dostanou dostatečný prostor na to aby jste si o každém udělali obrázek na rozdíl od Captain America:Civil War nebo X-Meni s Apokalipsou. Dokonce se dokážete jako nestranný člověk ztotožnit jak s důvody Hordy tak i s důvody Aliance. Ten kdo už rozhodnuty je komu fandi, má potom jasno. Obe strany si jsou vyrovnané a pro první film je to takhle i přijatelné a nejlepší možná varianta. Velka bitva, mnoho ztrát na obou stranách, ale zatím ani zdaleka žádný vítěz. I když za sebe mužů říct ze Aliance utržila o něco vice šrámu, bohužel i z toho důvodu ze tam zatím byli jen lide a Elfové se na ne pěkně vykašlali s trpaslikama :D Podtrženo sečteno, rozhodne vynikající film sám o sobe a rozhodne nejlepší film natočený podle herní předlohy.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
9.5
Mne se to libilo, asi dost zafungovala nostalgie z toho, ze jsem to kdysi hrala a ocekavani, ktera byla nulova. Tvurci si dost vyhrali s prostredim, ktere mi prijde totozne s hrou a proste nadherne. Pribeh sice predvidatelny a nedotazeny, ale beru to jako docela dobry zacatek k dalsimu filmu. Jedine co mi tam nesedelo byl Dominic Cooper, ktery hral krale.
  • murloc pod mostem
  • ztvarneni sveta
kubas369
4 086 bodů
4
WTF něco tak teplýho jsem dlouho neviděl. Kdyby to mělo alespoň koule. Teď abych hledal toho vola, co mi řekl že je to něco jako pán prstenů. Ten chlap musí zemřít.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Fantasy velkolepý snímek na pokračování. Duncan Jones natočil velkolepou adaptaci jedné z nejpopulárnějších her současnosti, která kromě představení části mytologie a samotného světa moc ve výsledku nezvládá. Akce je fajn, zpracování v rámci možností také, nicméně hrdinové (především ti lidští) otravují, nikam se moc nepohnou a po nánosu toho všeho, představovačkách a dvou hodinách v kině pořád čekáte, kdy se začne něco konečně dít a ony přijdou titulky. Spíše než jako velkolepý blockbuster tak Warcraft: První střet působí jako jen stěží lehce nadprůměrný aperitiv před hlavním chodem. Zarytým fanouškům série to nemá smysl rozmlouvat, nicméně čekáte-li od Warcraftu něco víc než jen snesitelný pokus o velkolepé fantasy na motivy populární série, dočkáte se v kině zklamání
kknk2
kknk2
2 955 bodů
4
Stěží jsem film shlédla celý, průběh filmu je docela zapeklitý, protože odbíhá a šmodrchá se, ale nakonec stejně z toho vyšla nuda. Závěr se už trošku rozjel, možná díky několika nelogickým smrtím. Bohužel je Warcraft dost neukončený. Grafika průměrná.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
6
Vizuálem lichotící film z prostředí světa, kterému asi nejsem nikdy schopen porozumět. Což je možná i dost velká výhoda, že jsem s hrami neměl takřka žádnou zkušenost a tím pádem nemám proč brečet, jako většina fanoušků této herní série.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
8
Tolik digitální onanie snad nikde jinde nezažijete. Jakože opravdu ne. Více v recenzi.
Krupe
Krupe
2 278 bodů
7
Tak pro nás neznalé a nezasvěcené o fenoménu Warcraftu je to moc modrých a zelených koulí, blesků, fleků či čeho všeho pohromadě :) Ale vizuál s hudbou jsou na jedničku, to jo. Zbytku už nerozumím...
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7.5
Svět a lore Warcraftu považuju za jeden z nejlepších, jaký kdy žánr fantasy zažil. Zajímavá historie, skvěle napsané postavy, plus v každém díle kvalitní příběh. Navíc asi jediná fantasy série, kde jsem orkům fandil více před lidmi. A když Blizzard povolil jednomu z nejšikovnějších mladších režisérů dnešní doby napsat scénář a zrežírovat film podle jejich první hry Warcraft série, ucítil jsem naději... že by konečně film podle nějaký PC hry, který by byl opravdu dobrý? A vskutku, byť to není žádné veledílo (od kvalit Pána prstenů je to furt na míle daleko), jedná se o zábavný a vcelku pěkně natočený snímek, na který se navíc hezky kouká. Příjemné překvapení. A jestli se to filmové zpracování někdy dopracuje i k dílu Warcraft 3 Reign of Chaos, jsem nesmírně zvědavý na příběhovou linku Prince Arthase. Znalci budou vědět :) Děti! Takhle vypadal pravý Warcraft, ne jako to vaše vohrané MMORPG, které ne a ne skočit!
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
8
Nechápu proč je tento film tak kritizovaný. Já jako velký fanoušek celého Warcraft univerza jsem po prvotním shlédnutí velmi spokojen. Děj od první do poslední minuty šlape jako hodinky, téměř stále se něco děje a tak nezbývá prostor pro nudu. Efekty a vůbec celý svět je jako reklama na fantasy, protože krásnější a monumentálnější kulisy tu ještě nebyli. Herecké výkony sice nebyli nijak úžasné, ale ani mě nikdo neurazil. Travis "Ragnar" Fimmel předvedl podle mě slušný výkon, až na občasné hloupé dialogy, což je ale spíš zásluha scénáře. Líbil se mi i Ben Foster v roli Medivha. Durotan byl sympaťák a Gul'dan, Blackhand a spol. byli přesně tak zlí a démoničtí, jak by měli být. Suma sumárum, já jsem velmi spokojen a vzhledem k tomu že Čína zachránila tržby, doufám že se dočkáme pokračování.