Grandhotel

66%
Grandhotel
Asi třicetiletý portýr v hotelu Ještěd, v městečku na česko-německo-polských hranicích, vede samotářský život plný frustrací a podivných rituálů. To je Fleischman, nesmělý introvert a vášnivý amatérský meteorolog. Přehled o počasí v minulosti i budoucnosti je také tím, o co se v životě může opravdu opřít. Fleischman taky miluje novou hotelovou servírku Ilju, která však chodí s Patkou - číšníkem, který prodává HappyLife, americký prostředek na všechno. Aby překonal nudu, pomáhá starému sudetskému Němci vrátit popel jeho spolužáků na místo, kde se narodili, a tajně staví balon, který ho konečně odnese za hranice města, kde v životě nikdy nebyl. Grandhotel je příběhem o lásce, samotě, nejistotě, frustracích a touze splnit si své sny, ale i o obavách z toho, co se stane, až se to podaří.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Grandhotel je typickým Ondříčkovým snímkem,jak ve stylu vyprávění,tak hereckého obsazení. Pokud bych měl zvolit jeho nejslabší snímek,tak by to byl nejspíš Grandhotel jenž mne po stránce příběhu nechal zcela chladným. Líbily se mi scenérie Ještědu a okolí,ale za to nemohu film nadhodnocovat.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
Další Ondříčkův film, který se podobá Samotářům, nebo Jedna ruka netleská. Partička podivínů tentokrát zasazená do okolí Liberce mě opravdu pobavila. Příběh není tak bláznivý, jako třeba právě u dvou filmů, které je jmenoval, je více romantický, ale nechybí v něm typický humor. Mě se tento film líbí moc.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Přestože je to v té lepší polovině filmů, co teď vznikají, je to pořád takové nijaké a bez šťávy. Existuje důvod, proč na takový film vůbec koukat? Já ho neznám.

Dodatečné informace

Původní název:
Grandhotel (více)
  • Česká republika Grandhotel
Premiéra v ČR:
12. 10. 2006
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Grandhotel je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch