Žena v kleci

71%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 978 bodů
7.5
Příběhy z oddělení Q jsem viděl na přeskáčku, což mi vůbec nevadilo, každý příběh je samostatná kapitola. První detektivní případ je okořeněn seznamovačkou dvou detektivů a promyšlenou detektivní zápletkou. Hlavního padoucha může být divákovi i částečně líto, atmosféra mrazivá, tempo pomalé, přitom naléhavé. Hezká kriminálka.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
9
Námět příběhu je sice prozaický, ale atmosfericky vygradovaný do maxima. Únos ženy aby někde zavřená, v tomto případě v přetlakové komoře, musela velice dlouhou dobu snášet muka, bylo vždy věrným námětem převážně pro horory. Tento snímek se však veze na poli temného thrilleru, který nikam nespěchá a velmi poctivě veškerému vývoji dává svůj patřičně náležitý čas. Děj je tak velice chytlavý a to i bez pomoci jakýkoliv akčních scén. Určitého klišé se scénárista ani zde nevyvaroval, ale dá se to přehlédnout. Po herecké stránce nelze nic vytknout. Síla osobnosti vyzařuje naprosto z každé postavy a nenechá v ničem na pochybách. To vše za podpory výborné kamery ve spojení s vynikající hudbou slibující skutečně dokonalý filmový zážitek. Tzv. severská kriminálka ani tentokrát nezklamala a tak lze jen doufat že s detektivní dvojicí Carlem Mørckem a Assadem vznikne daleko více snímků. Zaslouží si to.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
Spíš než první díl série to připomíná pilotní díl seriálu. Matematický přesná konstrukce pak není nic platná, když charaktery jsou před nás předhozeny, jako bychom se o ně ani neměli začít zajímat, ale pouze je přijmout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Fain detektivka, která sice trpí klasickými klišé, ale ten způsob pátrání plus hlavní dvojka dokáží bez problémů těch 90 minut utáhnout. Asi si hned další díl shánět nepůjdu, ale rozhodně tuhle sérii nezatracuju.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Knihu jsem četl, co knihu, celou sérii knih a překvapilo mě, jak málo se scenáristé namáhali představit postavy a jak hlavního hrdinu zbavili jeho postoje k životu, kvůli kterému ho mají čtenáři tak rádi. Zatímco můj oblíbenec Carl dostává ve filmu dost nafrak, mnohem lépe dopadl Asad, který je ve filmu sympatičtější než v knize. Kriminálka je stejná jako v knize, takže lepší průměr a podle toho bude i hodnocení.
avenis
avenis
8 202 bodů
8
Úplně náhodou jsem našla tuto dánskou sérii filmů a hned první příběh mě zaujal. Seversky syrové, přesto místy i barevné. :) Neokoukané tváře, které umí hrát a dost dobrá kamera. I hudba ujde. Těším se na další. (21.9.2021)
Pas
Pas
6 225 bodů
7.5
Žena v kleci a "odložený" komisař. Tento film jen dokazuje, že na chladném severu se temným kriminálním thrillerům stále více a více daří. Po přestřelce, která se nepovedla úplně na výbornou, je komisař Carl Mørck „za trest“ přeložen do nově vzniklé sklepní kanceláře pro odložené případy kde je vytvořena sekce "Q", které by měl se svým novým kolegou Assadem jen přerovnávat v archivu. Ovšem paličatý komisař se přes veškeré zákazy pouští do vyšetřování případu političky Merete Lynggaardové, která měla před pěti lety spáchat sebevraždu. Pro nového člena oddělení jsou ale důkazy víc než rozporuplné…
Edward
Edward
2 487 bodů
9
9/10
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
Napínavý příběh o hledání ztracené ženy, který celou dobu vypadal, že nemůže dopadnout dobře. Děsivé, až hororové, tohle by se opravdu mohlo stát?! Ve filmu vidíme drsné zamračené prostředí Skandinávie, doufám, že filmů bude víc a myslím, že by to byl i dobrý seriál.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
8
Protože jsem knihu nečetl, jsem spokojen. Dánská detektivka jak má být. Tajemno i napětí nechybí. Rozhodně stojí za zhlédnutí a předčí mnohé detektivky americké provenience. Pokud budou další filmy z tohoto oddělení, nenechám si ujít. Možná jen hlavní herecký představitel mohl být příjemnější, ale to už je věc názoru.