Žena v kleci

71%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
hrona
615 bodů
5
Žena v kleci je velice poutavá a napìnavá detektivka. Pouze, ale v knižnì podobě, té se totiž filmový tvůrci drželi dost okrajově. Např.bližšì rozvedenì pobytu v,,kleci,, a navozenì pocitu uvězněnosti i pro divàka, některé podstatné okamžiky děje přelétnuté z rychlìku, což ději filmu pravda zase tolik neubližuje, ale na druhou stranu čtenáře, který si to dal, jako já před shlédnutìm pořádně zklame. Chybì zde zkrátka ta severská temná stránka + momenty překvapenì, nejen na závěr.
zrzinda2408
306 bodů
7.5
První díl serie, který mě zaujal provedením i atmosférou. Vlastně je zvláštní, že ačkoliv nelze považovat žádnou z postav za sympatickou a tak film dokáže velmi dobře vtáhnout do děje a konec je také velmi slušný, kdy člověk i chápe pohnutky pachatele a co jej k tomu vedlo.
ellianka
244 bodů
7
Knihu jsem bohužel zatím nečetla, což určitě ovlivňuje můj pohled na tento film. Byla jsem totiž poměrně spokojená se zápletkou i provedením, přesto jsem čekala ponuřejší atmosféru tolik typickou pro severské detektivky. Nicméně na oddělení Q nezanevřu a pokud bude opravdu natočena celá série filmů, půjdu dost možná na všechny. Protože i když je Žena v kleci na severské poměry slabší, stále hravě strčí do kapsy všechny detektivky ze zámoří.
jezek11
36 bodů
7.5
Severské země jako by chtěly ovládnout krimi žánr. Po úspěchu a vzoru titulů jako Milenium či Lovci hlav spatřila světlo světa další adaptace bestselleru nesoucí název v českém překladu Žena v kleci. Lehce nadprůměrný počin se bohužel pohybuje v poměrně zajetých a známých kolejí daného žánru, z čehož plyne, že nic nového ani ozvláštňujícího nepřináší. Na druhé straně to ale znamená celkem solidně odvedenou práci. Hlavní hrdina z nefunkčního manžeství a nesoucí si na svých bedrech trauma z nepovedené akce je přeložen na nové zřízené a podřadné oddělení zabývající se nevyřešenými případy, kde se ihned pouští do prvního z nich. Film se odehrává ve dvou paralelních linií. První sledující vyšetřování je reprezentováná dvojicí policistů z již zmíněného oddělení. Druhá, jdoucí i do minulosti, ukazuje samotný osud oběti. Divákovi je tedy odepřeno možné napětí plynoucí z nevědomí a nejistoty, jestli údajně mrtvá žena je skutečně mrtvá. Snímek (již těšící se na pokračování) se vyznačuje bezchybnou vizuální stránkou a pro krimi žánr tak typickou pochmurnou a sychravou atmosférou. Jednoduchý příběh, jehož rozzuzlení může někoho napadnout již v průběhu, rozhodně nikoho neurazí, ale znamená také nedosažení kvalit jeho předchůdců.