Divergence

71%

Komentáře a recenze 98

Dle počtu bodů
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
1
Vždy když vidím film jako tento, vzpomenu si asi tak na stovku snímků, které bych ráda viděla, ale nikdy neuvidím, jelikož "na ně nebyly finance"... Co je k*rva tohle a kde na to kdo vzal prachy?! Příště až mi někdo začne tvrdit že prequely Star Wars váznou hlavně na scénáři, pošlu mu se srdečnými pozdravy tuhle #&£!%^¥~ na DVD...
Nevka
Nevka
1 503 bodů
8
Předlohově věrné a provedením taky nadprůměrné. Představitelé hlavních rolí sympatičtí. Jsem rád, když si tvůrci s předlohou lidově řečeno "nevytřou prdel". Jednička se totiž podařila převést na plátno dost solidně. Je tak na velkou škodu, že další díly šly už do kytek...
Cechulda
Cechulda
1 353 bodů
9
Pro mě příjemné překvapení. Dlouho jsem se tomu vyhýbal, ale přišla chuť a rozhodl jsem se tento snímek shlédnout. Začátek vypadá trochu zmatený. Pro neznalce jako jsem já, ale pak do toho zapadnete ani nevíte jak. Pojetí a popsání situace a je docela zajímavé. Řadil bych to k lepším novodobějším akčňákům. Herecké výkony jsou hodně povedené, jak u kladných rolí, tak u záporáků. Myslím si, že se na to ještě určitě podívám.
  • příběh
  • herecké výkony
  • akce
  • udržení dějové linie
Linhi
Linhi
1 324 bodů
4
Jelikož jsem byl před dvěma lety příjemě překvapen Hunger Games (dále jen HG), řekl jsem si že dám šanci i tomuhle filmu, ptz se to jevilo podobně. Jenže zatímco po shlédnutí HG jsem měl, pro mě nepochopitelný, nutkání si ten film pouštět znova a znova, tohle mě prostě vůbec nechytlo. Ty postavy jsou tam absolutně nevýrazný a měl sem celkem problém si k nim vytvořit nějakej ten "vztah".
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7.5
Povedený film, který bavil od začátu do konce. Skvělá hudba. Těším se na další díl.
Pajmen
1 204 bodů
5
Tyhle teenage dobrodružství pro mě nejsou. Proto u těchto filmů můžu hodnotit jen efekty a zajímavé herecké výkony jako například bubeníka Milese Tellera (Whiplash).
  • Miles Teller
  • nový Hunger Games :/ - těch seriálů v kinech už mám dost
Jakub.Selesi
Jakub.Selesi
1 166 bodů
9
Celý film, na jedničku... od knižní předlohy je tu spousta chyb, ale to se díky celému týmu, který tento film vytvářel, vytratí... Rozhodně se těším na druhý díl a v současné době, mám rozečten třetí díl, zvrat, je... řekneme... velmi překvapující....
salisbury
salisbury
1 101 bodů
4
Divergence byla pro mě velká neznámá, od které jsem nečekal mnoho a toho mála se mi také ve své nicotnosti dostalo. Asi bych měl být ukolébán v říši spokojenosti, ale není tomu tak. Příběh táhlý a dlouhý jak pnutí nekvalitní žvýkací gumy, který je hoden pohledu spíše nařasanému očku pubertální dívky toužíc po momentální romantické naplněnosti než bulvě diváka životem ošlehaným a normálně smýšlejícím. Děsí mě samotného má kritičnost, která mi není nikterak blízká, ale tady jako kdybych cítil, že je jí potřeba. Filmem jsem proplul aniž by mnou nějak otřásl a to je to co mě na Divergenci mrzí nejvíc.
katarinaa
katarinaa
1 052 bodů
7
Šly jsme naslepo s kamarádkou. Já jsem mamina od dvou malých dětí, kamarádce bude 35. Obě nás film překvapil. Sympatický, jednoduchý, svižný, dobře koukatelný. Proč ne.
  • Neokoukané tváře, hudba.
  • Trochu naivní, ale kdo by to odsuzoval.
Yancl
Yancl
1 020 bodů
7
Tohle nejde brát jako scifi mainstream, ale ani jako katastrofickou splácaninu. Spíše taková střední třída, která dokáže člověka udržet. Námět vcelku solidní, rozdělení na frakce ujde, i když by to určitě chtělo doladit nesrovnalosti. Ve výsledku jde spíše o jakýsi mix Hunger games a Stmívání .. což ale neberu jako zápor, protože nejde o čistokrevné vykrádání a Divergence se drží ve svých šlépějích. Za negativní považuji nesmyslnou hru na hrdiny, kdy se z malé holčičky stává válečník. Z celkového nadhledu se mi film líbil, ale určitě bych netvrdil, že je to nějaké nabouchané scifko.