Divergence

71%

Komentáře a recenze 98

Dle počtu bodů
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
7
Celkem povedený film, sice dost okopírovaný (např. Hunger Games), ale baví od začátku do konce. Opravdu skvělá hudba. Těším se na další díl.
Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
7
Na adaptaci myslím že dobré. Musím si půjčit knihy z celé série
tedoun
tedoun
923 bodů
Kniha je lepší než film a to je škoda
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
6
Jejda to bylo dlouhýýýý! A jaksi se nemůžu ubránit dojmu, že už jsem to všechno někde pod jiným názvem viděl, jen se to hezky a poměrně šikovně smíchalo dohromady jak z nějakýho programu, co generuje příběhy na téma, které je právě in. Pro mě hned druhý den out.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
7.5
Film opět spíše pro mladší publikum se skvělým hudebním podkresem. Téma rozebírající nové uspořádání budoucího světa snažícího se ubránit všem předešlým chybám. Dilema řady otázek kým skutečně jsem, kam směřuji a jaké je moje poslání na pozadí milostné lovestory. Film si určitě najde své příznivce.
hovorkok
hovorkok
647 bodů
8
Vůbec mi nevadí ta silná podobnost s Hunger Games. Hladové hry jsou sice lepší, ale i tohle stojí za koukání a ráda si počkám na další 3 díly.
Judinka
Judinka
627 bodů
6
Předesílám, že knihu jsem nečetla a šla rovnou na film. Po jeho shlédnutí jsem zůstala poněkud rozpačitá, tudíž ani knižní předlohu už asi nedám. Přijde mi škoda, že tak sociologicky zajímavé téma, které je nám předkládáno, se někdy po půlce filmu vytratí a zůstává pouze přeslazená limonáda plná bláznivé akce. Očividně se jedná o film, jehož cílovou skupinou jsou teenageři. Mít o nějakých těch pár let méně, byla bych zřejmě nadšená. :-)
minimoj
587 bodů
6
přesto že již nepatřím mezi náctileté film se mi líbil. Napínavý od začátku do konce. Vřele doporučuji a již se těším na další díly
filmomaniak
501 bodů
10
Film je dokonalý i když je podobný Hunger games nevadí. Ale Hunger games mám o vlásek raději! Těším se na další díly a určitě si koupím i knížky.
foxina-beier
foxina-beier
489 bodů
10
Byla jsem na předpremiéru a jsem ráda,že jsem šla.Nejdřív jsem si přečetla knihu divergenci a hned i rezistenci.Musím říct,že mě film mile překvapil.Je fajn,že děj se odvíjel od knižní předlohy,i když některé scény byly pozměněny. Jsem zvědavá co bude v dalším dílu,co si tvůrci filmu vyberou z kniha a jak se poperou s celým filmem.Snad se podaří tak jako první díl.Nicméně herci jsou skvělí.Takže kdo se na film chystá nebo ho zaujal trailer ,tak neváhejte.Určitě nebudete litovat.