Divergence

71%

Komentáře a recenze 98

Dle počtu bodů
sisisi
sisisi
441 bodů
8.5
Nejprve jsem četla knihu, tudíž jsem srovnávala. V knížce je hodně věcí líp vysvětlených, ale musím uznat, že tvůrci situaci skvěle vystihli. Např. jsem si neuměla představit, jak vyobrazí "překonávání strachu". V knížce se to odehrávalo v mysli a já jsem byla zvědavá, jak se s tím poperou ve filmu. Musím říct, že se jim to povedlo.
dagous
dagous
382 bodů
7.5
Asi by to chtělo napřed přečíst knihu, aby se člověk lépe orientoval. Nicméně závěr strhující.
Alienka2014
Alienka2014
364 bodů
7.5
S kamarádem jsme se rozhodovali, zda zajít do kina na Divergenci či Transcendenci a jsem ráda, že jsme zvolili Divergenci. Po shlédnutí traileru jsme od toho raději moc neočekávali, ale příjemně nás to překvapilo. Ano, skeptici si na filmu jistě nějaké ty masařky najdou, ale nám se myšlenka i její celkové zpracování líbily.
  • kamera, hudba
  • délka filmu (prostředek filmu byl zbytečně zdlouhavý)
TerkaCZ
TerkaCZ
354 bodů
9
Myslím, že se tvůrci filmu s dějem knihy celkem dobře poprali. Úžasný film, herci velice dobře vybraní a prostě fanoušek knihy to musí vidět. Podle mého názoru se to hodí do vkusu i fanouškům Hunger Games. Ještě úžasnější pocit z toho člověk má, když viděl předpremiéru. Už se těším na další díly.
TemnýProrok
TemnýProrok
336 bodů
3
Knihu jsem nečetl a film byl pro mne celkem těžko stravitelným zážitkem. Přišlo mi to jako velmi stupidní vykrádačka plná nelogičností, že ani nebudete věřit, na co že se to vlastně díváte. Jak kdyby někdo naházel do kotlíku Harryho Pottera, Stmívání či Hunger Games a vše pořádně promíchal. Nechutný to gulášek.
kijifa
kijifa
335 bodů
6.5
Hunger Games trochu jinak a přesto stejně, jen s o trošičku méně sympatickou herečkou. Zase tu máme rozdělený svět, zase tu máme zázračnou slečnu, u které se objeví všechny předpoklady ke zničení systému, který je už sám od sebe stabilní asi stejně jako jednokolka pod zadkem amatéra, zase tu marně hledáme nějakou logiku. A bohužel ani tentokrát nechybí stopáž delší, než by bylo nutné (vzhledem k tomu, že všechno akčnější a zajímavější se stane v posledních 20 minutách). Přesto, stejně jako zmiňované Hunger Games, celkem dobře poslouží jako oddechovka k zabití času. Neurazí, nenadchne, nepřekvapí, nečekejte moc a nebudete zklamáni.
vlastimil.v
313 bodů
8
První půlka nic moc až ten akční závěr byl lepší.Hudba je podle mě na to nejlepší.
mkubalikova
mkubalikova
313 bodů
7
Někde mezi Twilight a Hunger Games. Oproti jiným dílům z poslední doby (Nádherné bytosti, Hostitel a Mortal Instruments), jsem ochotna připustit, že se na druhý díl klidně půjdu podívat do kina.
kikizubik
kikizubik
302 bodů
10
Film se mi moc líbil. :)
roxet
roxet
293 bodů
5
Opět jakási apokalypsa. Opět svět po válce, rozvrácená společnost jakoby tříděná do několika skupin, frakcí, kde má každý své pevné předem určené místo. A kdo to odmítne je divergent, psanec. Teenager bude zřejmě jásat, ale za mě nic moc.