Rivalové

87%

Komentáře a recenze 100

Dle počtu bodů
nikol125
nikol125
2 781 bodů
10
Dokonalé! I na mě, kterou nezajímají závody Formule 1, udělal opravdu, ale myslím opravdu upřímně veliký dojem. Poslední závod byl opravdu napjatý a napínavý až do samého konce. Musím ale přiznat, že jsem to vítězství přála více Jamesovi než Nikimu. Ale zase mi bylo líto Nikiho kvůli tomu zjizvenému obličeji.
Edward
Edward
2 487 bodů
9
9/10
Miller
Miller
2 220 bodů
8
Po druhém zhlédnutí zvyšuji hodnocení o deset procent. Bohužel stále nechápu hype, a s 90 % je to dle mého jeden z nejvíce nadhodnocených filmů na ČSFD. Víceméně ve všem výrazně slabší, něž skvělé Le Mans '66, více klišé, horší hudba, horší výkony, horší závody,... 70 %
Kuca25
2 132 bodů
8
Filmařsky v podstatě dokonalé dílo. Příběh je neuvěřitelně zažívný a i přesto že mapuje značnou část života, není nijak zdlouhavý a ani na druhou stranu nijak uspěchaný. Herecké výkony jsou fantastické že je pro vás velmi lehké uvěřit že herci jsou skutečnými jezdci. Kamera i střih parádní práce. Jak jsem již zmínil filmařsky je to opravdu velmi povedené a ještě mnohem víc. Povedené dílo poznáte podle jednoduchých znaků. Příběh je velmi zajímavý až tak že i kdyby jste na film narazily v půlce děje v televizi doukoukate ho až do konce. Dalším znakem je fakt že vás během filmu vůbec nenapadne přemýšlet jestli ten herec hraje dobře nebo jestli se toto skutečně stalo. Pro vás je ten film právě v tu chvíli skutečný. Tohle všechno Rivalové mají. Ale něco mi tu přece jen chybí. Na snímek který je považován jako jeden z nejlepších a mapuje jednu velmi zajímavou historickou sportovní událost, je poměrně málo emotivní. Přitom je tu tolik momentů kdy by měli mé pocity být nějak ovlivněny. Ale nijak moc se to zde neprojevilo. Nevím jestli byl hůře napsaný scénář, protože mě nic jiného nenapadá. I ten scénář mi přišel dobrý. Jediná scéna která semnou aspoň nějak emocionálně hnula byla když se Hunt stal mistrem světa. Jinak jsem byl chladný. Na závěr musím film určitě doporučit ať už jste fanoušky formule nebo ne, nechat si ujít tenhle film by byla škoda.
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
9
Jedním slovem: Brilantní! Howardova díla patřila vždy mezi mé srdcové záležitosti, ale na takovouto adrenalinovou a zároveň procítěnou jízdu mne nemohlo připravit snad nic. Zachytit rivalitu a zároveň i respekt, který mezi sebou Lauda a Hunt chovali, chtělo opravdový umělecký um a cit. A Howard, stejně jako Hemsworth a Brühl jakožto představitelé hlavních rolí, jej dodali na výbornou! Klobouk dolů. (Světová premiéra v Londýně, 2. 9. 2013)
beseda
beseda
1 931 bodů
7.5
Ať chci nebo nechci, ale nemůžu si pomoct. Průměrný sportovní film (i když zajímavá kamera se musí ocenit), ale více než 65 - 70% dát nemůžu. Je to jeden z mála filmů, který jsem sice neviděl v kině, ale jen na DVD, takže možná po kino projekci a jiném rozpoložení ještě změním názor :-) . Tentokrát mě (bohužel) nenadchl ani Hans Zimmer.
lukas
lukas
1 523 bodů
9
Film z prostředí F1, který ale spíš vypovídá o paličatých mužích, co mají sny, odvahu, ale i srdce. - Naštěstí, bohudík. Žádná fanouškovská adorace. Ale autenticita, sugestivita, emoce. Skoro dokonalé.
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Vynikající film po všech stránkách. Skvělé výkony od všech zúčastněných, kterým ovšem samozřejmě kralovali Daniel Brühl a především Chris Hemsworth, který jasně ukázal, že dokáže zahrát mnohem více poloh, než jen Marveláckého poloboha. 9,5/10
fido68
fido68
1 453 bodů
8.5
Vynikající film z prostředí vůně benzínu.Zajímavý pohled na skutečné postavy tohoto sportovního odvětví.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
10
Výborný film o rivalitě dvou nejlepších jezdců F1 Niki Laudy a Jamese Hunta, jede od začátku ve svižném tempu a neubere plyn až do konce. Zvlášťe pro nás Evropany je to zážitek, protože zde F1 mám velkou oblibu. Výborné výkony Ch. Hemswortha a D. Bruhla. Přestože jsem viděl film, bohužel ne v kině, ale na DVD jsem i tak nadšen.