Rivalové

87%

Komentáře a recenze 100

Dle počtu bodů
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
8.5
Moudrý člověk se naučí více od nepřítele než hlupák od přítele." Opravdu smekám před tvůrci, film, který zaujme širokou škálu diváků a zprostředkuje nevšední zážitek i nám laikům a nefanouškům F1.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
9
Bez diskuse jeden z nejvydařenějších filmů roku 2013. Obava z toho, že se člověk bude dívat na to, jak dva piloti F1 jezdí pořád dokola, se nenaplnila. Výborně extrahované to podstatné ze vztahu Niki Laudy a Jamese Hunta, skvěle obsazené, dech beroucí tempo, zkrátka ten film klape, jak technici Ferrari při výměně pneumatik. Moje velká poklona Danielu Brühlovi. Už v Goodby Lenin a Občanské výchově prokázal, že jeho rejstřík přesahuje hranice domoviny. Prokázal to pak i ve výborné vedlejší roli v Hanebných panchartech a teď dostal zaslouženě roli Nikiho Laudy. A co je skvělé? Nemusíte vědět o světě F1 ani prd a ten film stejně funguje naprosto bezvadně.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
7.5
Příjemně zpracovaný životopisný snímek Niky "Krysy" Laudy. :o) Příběh popisující střet dvou silných osobností. O co je jeden větší bohém a požívá života v plných dávkách, o to je ten druhý ještě více perfekcionistický dříč, který myslí pouze na vítězství. Vše podtrhují skvělé herecké výkony.
TechCluster
TechCluster
667 bodů
9
Nárdherné zobrazení klíčových monentů legendárního jezdce Nikky Laudy. Film má dobré tempo a silné emoce.
Vendula86
Vendula86
652 bodů
7
Pěkný film
Thompson333
Thompson333
608 bodů
9
Abych to nějak zhodnotil, celý film jsem si užíval, bylo to fajn ta rivalita mezi dvěma závodníky se stupňovala, ale pak přišel poslední závod v Japonsku a na mě přišla síla okamžiku. Vážně tenhle film se mi moc líbil a jen je podle mě škoda, že nezískal ani jednu nominaci na oscara.
Morena
583 bodů
Přesto, že F1, závodění a sportovní filmy nemám ráda, tenhle mě oslnil. Doporučuji.
LucylaEwing
LucylaEwing
519 bodů
7
Adrenalinová pecka
memphistto
499 bodů
9
Záživný autobiografický film, plný adrenalinu a závodů. Na tohle se rád zase někdy podívám zvonu (místo současné formule, protože tohle je záživnější) Výborné herecké obsazení, napětí nechybí v žádné části filmu a vlastně ani někdy nejde určit komu držet palce :)
Batista
Batista
445 bodů
10
Když jsem četl, že jsou na konci filmu chlapi na měkko, nevěřil jsem tomu. To až když se objevily na plátně titulky a já sám byl na měkko, uvěřil jsem. Famózní film, na který jen tak nezapomenu.