Mistři

69%
Mistři
Plakát traileru

V českém pohraničí v téměř vylidněné vesnici přežívají poslední osadníci. Hostinský Karel stále udržuje v provizorním chodu hostinec, v němž se u televize setkává mužská populace při sledování mistrovství světa v ledním hokeji. Česká reprezentace svádí na ledě urputný boj o sebevědomí svých fanoušků, zatímco Karlova zoufalá manželka Zdena začíná přemýšlet, zda by pro její tajně očekávané dítě nebyl lepším otcem přespolní autobusák Milan.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
8
Hokejový šampionát, vesnice kde chcípl pes a několik málo kamarádů, kteří se scházejí v hospodě, kam chodí jen oni a fandí. Tvrdý vesnický realismus, jaký tu snad ještě nebyl. Snímek poctivě zachycuje naše pravé čecháčkovské fandovství se vším všudy. Je to svět bez bázně a hany, kterému málokdo rozumíme. Pánové řeší každodenní problémy, užívají si hokeje, řeší lidské vztahy, iluze a zrady a do toho se český hokejový tým stane mistry. Nenáročný příběh, který asi málokomu přijde na chuť. Není divu. Přijde jim to až neskutečné a přesto je to uvěřitelné.
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
2
Jedna z největších slátanin, co jsem kdy viděl. Bohužel není to blbě zábavný, je to jen blbý. A nedává to smysl.
cerfik
cerfik
7 933 bodů
7
Film s ironickým názvem Mistři, který ukazuje koncentrát snad veškeré české malosti na stejně pochmurně malém zapadákově. Skvěle zahrané protože hercům to buranství nemusíte věřit, oni se jím doslova stávají. Není to film na pohodové odpoledne či večer a spíše se mu dostane nezaslouženého zatracení, díky jeho dusivé atmosféře. Co ale předvedl Budař i ostatní herci za herecký výkon, stojí rozhodně za vidění. 70%

Dodatečné informace

Původní název:
Mistři (více)
  • Česká republika Mistři
  • Česká republika Champions
  • Česká republika Unsere Champions
Premiéra v ČR:
1. 4. 2004
Země původu:
Česká republika
Knižní předloha:

Podobné


Powered byJustWatch