Šílený Max: Zběsilá cesta

80%

Komentáře a recenze 113

Dle počtu bodů
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Jsem hrozně rád, že jsem Mad Maxe viděl v kině a zároveň to je jeden z mála filmů, možná že dokonce jediný, u kterého chápu tak vysoké hodnocení, i když já jsem hodnotil "jen" 3*. Problém je v tom, že chyba není ve filmu, ale ve mě, protože jsem si kvůli Mad Maxovi uvědomil, že jsem vyrostl z éry akčních filmů a hledám ve filmu hlavně příběh a vývoj postavy, né jen akci a to je právě problém se mnou a Mad Maxem. Je to úžasnej film se skvělými hereckými výkony, ale mě tam prostě chyběl propracovanější příběh a větší zaměření na Maxe. Čekal jsem, že tam rozvedou jeho příběh více dopodrobna a vymyslí pořádný, kvalitní příběh, ale upřímně mi to přišlo ohledně příběhu, jako vykrádačka Zombielandu a Mechanika, neberte to doslovně, jen ta myšlenka je hodně podobná. Pro mě osobně to byl dobrý film, jen tam nebyl žádný moment, který si budu pamatovat, žádná scéna, žádná hláška, jediný, co si budu pamatovat je Guitar Hero, ten byl dokonalej, jinak je to naprostá šílenost a úžasná akce od začátku do konce, jen jsem prostě zjistil, že mě tyhle čistě akční filmy už moc neberou. Moje chyba, za mě silnější 3*.
Jamie76
Jamie76
4 309 bodů
2
Je to hovadina
kubas369
4 086 bodů
10
Dvě hodiny jsem nedýchal a poté jsem to dvě hodiny rozdýchával. Naprostej audiovizuální náhul. Takhle má vypadat akční film. A ty efekty, žádné promenádování se před zeleným plátnem ale stará poctívá kaskadérská práce.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
10
Dobrý. Čekal jsem nejhorší, bavil jsem se slušně. Nebýt pár retardovaných scénáristických perliček a toho, jak mě obecně štve, že Hollywood v 21. století nedokáže nebo nechce (nebo obojí) vyprodukovat seriózní a temné pokračování osmdesátkových klasik, byl bych i dost spokojenej. Je na tom místy vidět, že se přetáčelo, a střih působí nezvládnutě, ale Black je naštěstí dostatečně zajímavej filmař, aby stylistické neduhy schoval pod dravé tempo a přesné vyprávění (a v první polovině i pod slušnou řádku zábavných hlášek). Škoda dementního závěru a snahy dělat z přímočarého survival dobrodružství tak komplexní a rodinnou! podívanou. Jako krvavé nahláškované béčko je to totiž super, když se to tedy do téhle polohy dostane.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8.5
Touha pokračovat v sérii v duchu 80. let je zde více než zjevná. Absurdní chování a motivy všech postav tomu naprosto odpovídají. Hledíme na svět, ve kterém se neskutečně plýtvá dvěma nejdražšími a absolutně nejvzácnějšími surovinami - vodou a benzínem a těhotné ženy poskakují jako srnky a nastavují svá břicha lítým nepřátelům. Přes tento přístup jsem se přenášel opravdu velmi těžko a podařilo se mi to až na počtvrté. Navíc tato touha vážně poškozuje vyváženost filmu, v němž se díky tomu střídají naprosto strhující a dokonalé akční scény takříkajíc z nového tisíciletí s nudnou a nelogickou vatou 80. let. Naštěstí akce stojí skutečně za to. Stavitelé vozidel překypují fantazií, rychlost je nezměrná a pokaždé, když někdo odlétne stranou a rozbije se v mračnech písku, řekl jsem si: O ou, to muselo bolet.
kknk2
kknk2
2 961 bodů
7.5
Nemá smysl přemýšlet nad každou podivností postapokalyptického prostředí Šíleného Maxe, nejlepší je v něm objevit jakési „kouzlo“ a moc nepolemizovat. Název sám o sobě dobře vystihuje akční podstatu, o to překvapivější je pak slušně odvyprávěný příběh s adekvátním množstvím emocí.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 835 bodů
8
George Miller nějak přestal věřit chlapům. Cesta je určitě zběsilá, ale Max rozhodně není šílený, moc toho nenamluví, spíš se trápí kvůli selhání v minulosti a bojuje, jen když mu jde o krk. Doba se změnila a Tom Hardy není Mel Gibson, a chlapi už jsou taky jiní. Kdy by tento film natočila ženská, schytá to jako feministická čarodějnice.
Renfield
Renfield
2 813 bodů
8
Šílený Max aneb Zběsilá cesta tam a zase zpátky... asi tolik ke scénáři (ten počet autorů???), který tu rozhodně není tím nejdůležitějším. Celé dění totiž ustupuje akci, pravděpodobně proto je i seznámení s postavami opravdu stručné, v některých případech snad ani to ne. Přesto se tohle vše nedá brát jako mínus, film je totiž vysoce zábavný, postapokalyptický svět (v němž rozhodně nepřežili ti nejkrásnější) řekněme "uvěřitelný" a dokonce se dočkáme i nějakého toho humoru. Akce je tedy to nejzásadnější a nejpropracovanější vůbec! Povětšinou se odehrává za účasti všemožně podivných vozidel, z nichž nejzábavnější je vůz, který udává tempo, tedy "hudební vůz Nadsmrťáka Joa". Vše je výborně nasnímáno, záběry kamery jsou často úchvatné a poušť celému dění a vlastně i světu sedne. Akci pomáhá a dění snad ještě zrychluje výborná hudba Toma Holkenborga. Zdá se mi, že je slyšet prakticky neustále, až po závěrečných titulcích přichází nevytoužený klid a vydechnutí. George Miller se vrátil ve velkém stylu a natočil nejlepší čistě akční film posledních let. Tedy, minimálně posledních let.
Ombak_Penari
2 764 bodů
9
Tohle se nedá jinak než za plný počet. Úchvatné vykreslení umírajícího světa a naprostého šílenství, které ovládlo lidstvo poté, co ztratilo i poslední zbytky naděje. Film neskutečně mrazivý vyjádřením naprosté beznaděje, aneb vše je zlé a vše se ve zlo obrátí. To celé ale doplněné fantasticky vyhlížejícími rekvizitami a zarámované neskutečně nadupanou a originální akční jízdou, která bortí všechna měřítka. O výborných hereckých výkonech nemluvě. Hardy a Theron nepřekvapivě skvělí, ale především životní trefa pro Nicholase Houlta. Takovou pecku snad nečekali ani největší optimisté.
alexik789
2 512 bodů
9.5
Tohle se mi opravdu hodně libilo - a to původní serii s Melem Gibsonem nemam zrovna dvakrát v oblibě. Ale Theron a Hardy dodavaji vsemu patricny riz a uz se nemohu dockat pokračování.