Frajer Luke

81%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
7
Podle mne asi nejlepší film Paula Newmana, spolu se skvělým Georgem Kennedym (můj oblíbenec z filmu Letiště) pobavil. Nejšílenější scéna s pojídáním padesáti vajec, to mnou otřáslo již jako dítětem :) Tenkrát se dělaly skvělé filmy!
kubas369
4 086 bodů
10
Paul Newman měl vždycky charizma na rozdávání není tomu jinak ani v tomto filmu, kde z něho přímo sálá. Asi nejznámější a nejuznávanější role tohohle velkého herce. Prostě další film, který by jste měli vidět jestli si chcete říkat filmový fajnšmekr.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Pěkný film, i když na můj vkus trochu rozvláčný.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Výborný film o nezdolnosti lidského charakteru.Paul Newman a George Kennedy v nejlepší formě !
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8.5
One man show!!!!Newman v roli vězně který odmítá přijmout jakoukoliv vládu nad svou osobou at ho to stojí cokoliv.Jediná pravda je prostě ta jeho a nikdo mu to nebude rozmlouvat.Supr film z vězenského prostředí které se nedá srovnat s tím dnešním kde mají muklové čas na posilovnu,mobilní telefony,drogy a hraní si na mamku a taťku.Hovno !!!! Do rukou lopaty a vyasvaltovali by všechny výtluky v zemi co se po zimě objeví.Jenže to je ta naše slavná demokracie pane Havel.Jen aby to neskončilo Anarchismem.Jinak zpátky k filmu.Herec jako Newman se hned tak nenarodí a ten jeho úsměv je neodolatelný.Jo a jinak oscara za vedlejší roli si naprosto zaslouží i skvělý G.Kennedy.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Můžete mu dát facku, pěst, kopnout ho, pobodat ho, postřelit ho, zlomit mu končetiny, pořezat ho, a stejně jeho ducha nezlomíte. Krásný film, hlavně "usměvavý" konec. 90%
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
9
Já osobně mám vězeňské drama v oblibě, samozřejmě má většinu podílu Frank Darabont, ale po tomto zhlédnutí je to už také z velké části frajer Luke.
martin2560
martin2560
657 bodů
9
Perfektní klasika 70.let.Klasická americká vězňárna co se dnes už netočí.Komické scény se snězením 50 ti vajec střídají akční scény útěků z vězení a tragické konečné scény s postřelením hlavního hrdiny(komicky se vůbec nedozvíme jestli to přežil). Největší hajzlove jsou tu bachaři, vězni jsou kupodivu (až na jednoho)klaďáci s morálkou lepší než kdejaký bachař.Paul Newman jako frajer Luke -dokonalost sama.