Čert ví proč

62%
Čert ví proč
Plakát traileru
V zemi krále Dobromila se přestala cenit poctivá práce, slušnost, čestnost a úcta mezi lidmi. Do krajiny se místo toho postupně vkrádá moc pekla a tak ti, ve kterých zůstal ještě zbytek slušnosti, raději prchají pryč. Trochu popletená bylinářka Apolena má svůj sen, že krajinu zachrání jen neznámy "spasitel", který přijde s oslem a vezme si královu dceru Aničku za ženu. Kdo by však věřil bláznivé bylinářce, která svými "zázračnými" bylinami vždy natropí víc zmatků než užitku? Když je v kraji nejhůř, král v bezmocnosti upíše svoji duši peklu a vládu převezme jeho podlý ministr. Tehdy přichází do království nenápadný, veselý snílek Filip. Když ho Apolena vidí přicházet s oslem, je přesvědčená, že to je ten pravý zázračný zachránce. Nikdo netuší, že je to vlastně princ ze sousedního království. A Filipovi se skutečně podaří zachránit zem před peklem, ne však zázraky, ale upřímnou láskou k Aničce, odvahou, vtipem a snad i správnou drzostí postavit se proti všemocnému Luciferovi. Tento romantický příběh je propletený překvapivými komickými zvraty, napětí se střídá s groteskní veselostí, láska přechází do nenávisti, aby se opět "zázračně" přerodila do čisté lásky. Zdroj: Presskit



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Rozhodně jedna z těch lepších pohádek natočených po roce 1990. Snímek má velmi dobré kulisy a exteriéry. I herci jsou velmi dobře vybrání a mihnou se zde velmi zajímavé postavičky viz. čert v podání Jakuba Koháka. S hodnocením jdu níž,protože jsem přece jen milovník starších kousků jako s Čerty nejsou žerty a tento film prostě nedosahuje takových kvalit.
Pete69
Pete69
30 208 bodů
5
Dobře obsazená avšak průměrná celovečerní pohádka. Čerti jsou podaření, hlavní mladá dvojicenje však neslaná nemastná. Příběh sám o sobě také není nic extra a je natahován nadbytečnými dialogy a scénami. Pohádku jsem zkusil podruhé a mám z ní stejny dojem, jako před lety.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
4
Kde jsou ty časy milých, přirozených pohádek. Tohle rozhodně nefunguje. Bohužel. Samozřejmě pořád lepší než Troška.

Dodatečné informace

Původní název:
Čert ví proč (více)
  • Česká republika Čert ví proč
  • Česká republika Čert vie prečo
  • Česká republika The Devil Knows Why
Premiéra v ČR:
27. 2. 2003
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné