Sněžný drak

49%
Sněžný drak
Sněžný drak

Příběh začíná opravdu pohádkově: v královském paláci se ukládá ke spánku malá princezna. Hodný rádce Hubert ji před spaním vypráví pohádku, která dívku zavede do bohatého království. Tomu vládne vlídný a spravedlivý král. Má jedinou dceru. Vyrůstala bez matky, a tak nikoho nepřekvapuje, že se princezna víc než tradičním "dámským" činnostem věnuje jízdě na koni a šermu. Král chce svoji dceru za každou cenu provdat. A nikdo vlastně neví, proč tak spěchá. Uspořádá proto velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů vůbec nezamlouvá… „Posléze se dozvíme, že za vším je dávná kletba, a také vládkyně říše čarodějnic a Sněžný drak…,“ prozrazuje šéfdramaturg brněnského studia České televize Jaroslav Kravka. „Princezna spolu se svým vyvoleným podstupují dlouhou, náročnou a nebezpečnou cestu, a překonávají řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad vším může zvítězit jen skutečná a  pravá láska.“

Hubert dovyprávěl. Princeznička spí. A diváci se teprve teď dozvědí, jak to vlastně všechno bylo…




Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Podprůměrná neslaná nemastná pohádka. Není to rozhodně nic nekoukatelného, ale je to opravdu jen zírání na unylé projevy herců.. nejhorší je snad prin Sněžný drak... jako by ho natáčení vůbec nezajímalo. Příběh čar a kouzel v pohodě.. Příběh lásky špatný a nepřirozený.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
6
Smíchej pár ingrediencí a máš pohádku. Snaha o příběh se počítá, ale postavy nemají charisma a navíc se scénárista neobtěžoval s logikou.
Evah
Evah
2 128 bodů
5
Pohádka, která mě moc nezaujala a je spíše podprůměrná, už si ji nejspíš nepustím.

Dodatečné informace

Původní název:
Snezný drak (více)
  • Česká republika Sněžný drak
  • Česká republika Snezný drak
  • Česká republika Snežný drak
  • Česká republika Snow Dragon
Premiéra v ČR:
25. 12. 2013
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Čeština:
Sněžný drak je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup