Konec světa

60%
Konec světa

S koncem tisíciletí se v New Yorku objeví samotný Satan. Pokud se mu podaří s pečlivě vybranou ženou zplodit Antikrista, nastane skutečný Konec světa. Dobro i zlo ztratí svůj význam a věčná temnota pohltí lidstvo. Ďábelsky dokonalé plány ovšem nečekaně zhatí bývalý detektiv Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), když vezme Satanovu vyhlédnutou favoritku pod svou ochranu. V explozivních akčních kulisách se začíná odehrávat nelítostný souboj mezi mocným pánem temnot a drsným poldou. Ani jeden z nich není zvyklý prohrávat a v sázce není nic menšího než osud lidského rodu...




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Slabší Arnieho film, ale není to žádný propadák. Akční film s mystickou, až lehce hororovou atmosférou a temnou hudbou, která podkresluje temnou stranu filmu. Jinak se jedná o typické béčko na téma Y2K, které ovšem má svou kvalitu, film by snad neměl někoho vyložen urazit, i když jsem nenašel herce, který by se extra předvedl a to včetně mého oblíbence.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Opět přichází satan, avšak tentokrát v poněkud akčnějším hávu. A jaké překvapení, utká se s ním samotný Arnie. Scénář převážně těží z různých obav, proroctví a předpovědí o konci světa v roce 2000 a tak ani není divu, že takový film vůbec vznikl. Nízkorozpočtové snímky na obdobné téma taktéž nezahálely. A že tvůrci sáhli zrovna po biblickém tématu už vůbec nijak neudivuje, neb je to téma léta letoucí velice vděčné. Všímavý divák pozná, že počátek dějství takřka jede na stejné koleji jako starší Arnoldův komediální snímek pod názvem ´Policajt ve školce´. Tam ho počáteční policejní akce dovedla do školky. V tomto snímku ho policejní akce také někam dovede, jen do míst daleko závažnějších. Hororový motiv v ryze akčním spektáklu není zrovna obvyklý, ale dá se říci, že tento tah se tvůrcům v tomto případě vcelku povedl. Vše co se z takovém námětu očekává nebylo opomenuto. Gabriel Byrne v roli Satana příjemně překvapil. Téměř jsem v něm viděl Al Pacina, který takto vynikl ve snímku ´Ďáblův advokát´. Jako akční film to má vše potřebné. Hláškujícího hrdinu a proti němu nekompromisního protivníka, výbušnou akci, temnou atmosféru, odsýpající tempo a typické klišé, bez kterého by to prostě nešlo. Zkrátka akční film jako každý jiný, jen s nezvyklým námětem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Konec světa mám svým způsobem rád - vážně mám - ale prostě už nejde jít s hodnocením výš než na dvě hvězdy - ty tři vypadají nepatřičně. 5/10, ale 2/5. Docela jsem si to i užil - jen to nechci vidět znovu.


Dodatečné informace

Původní název:
End of Days (více)
  • USA Konec světa
  • USA End of Days
  • USA Koniec dní
Premiéra v ČR:
2. 12. 1999
Země původu:
USA
Rozpočet:
100 mil. USD
Tržby:
211,99 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Konec světa je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění