Nespoutaný Django

87%

Komentáře a recenze 111

Dle počtu bodů
hrumsrt
hrumsrt
9 364 bodů
8
Pro někoho nejlepší Tarantino, ale mně to tentokrát tolik nesedlo. Poprvé mám s tímhle Knoxvillským šílencem opravdový problém... Bylo to hodně dlouhé a až moc dlouho se zase tak moc neděje, jelikož výstavba byla o něco delší než je zvykem. Stejně tak těch totálně geniálních dramatických scén, kdy jen čekáte, kdo sáhne první po zbrani bylo tak nějak málo.. Musela to utáhnout dvojice Foxx a Waltz a to je na zase až nezvykle jednoduché... Jakože ano Waltz byl úžasný, ale pod Tarantinem vlastně nic neobvyklého ;). Četl jsem kdysi komentář, že tohle byla otázka a Osm hrozných zase odpověď.. Nevím no, mně to bohužel přišlo utahaný, ale pořád si to najde místo... Holt to není úplně film pro mě, nemám moc rád téma otroctví. Aspoň Samko Jackson potvrzuje, že pod Quentinem je jedním z nejlepších! Mazaný to lišák! 80%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Westernovky nenávidím a Quentin Tarantino tiež nemá u mňa dobré meno. No toto? To sa podarilo vo všetkých smeroch! Správne akčné, brutálne (tak ako má Tarantino rád). Herci sú vynikajúci a DiCaprio ako "Candyman" je skvelý! Dej sa dá len ospievať ajkeď musím upozorniť ,že film je o otroctve v amerike ,čiže slovo N*ger tu zaznie fakt dosť. Prestrelka v Candyho dome bola vynikajúca a koniec ma prekvapil. Takto si predstavujem western ,nie ako nejaký posraný Winnetou! Za doslova výbušné kameo Quentina Tarantina dávam filmu 100% (A toto je asi aj poprvýkrát ,čo mi na filmu nič nevadí! Asi dám šancu aj ostatným tarantínovkám...)
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
9
Čím déle Tarantino píše, tím více mu to jde (logicky), ale s jakou lehkostí dokáže kombinovat a přivádět k životu mrtvý žánr westernu je skoro zázrak. Poctivá filmařina, která strhne od prvního záběru.
Klajnik
Klajnik
8 627 bodů
10
Nespoutaný Django je první film, který jsem od tarantina viděl. Už tehdy mě to totálně rozsekalo, přestože jsem si ještě plně neuvědomoval kvalitu jednotlivých aspektů filmu. Od té doby jsem Djanga viděl ještě několikrát a pokaždé to byl zážitek. Kulisy westernu byly svěží - přece jen se už westerny moc netočí (kdo ví jak to bude v následujících letech). Nyní o pár let později vím, že tarantinovky jsou žánr sám o sobě. Tento film dokáže být humorně úsměvný a napínavý zároveň. Je to rázné, má to koule, styl a old school feeling, který však v tomto poznání vyzní tak unikátně. Dost ale obecného popisu. Tím nejspecifičtějším jsou výborné sofistikované dialogy, které umí napsat jedině on a jehož slova přivádí k životu jedni z nejlepších herců. Samotný Jamie Foxx je velmi dobrý a jako postava má dosti prostoru, avšak chybí mu ta specifická potrhlost, kterou vynikají Waltz, DiCaprio a Samuel L. Jackson a kteří ve filmu excelují především. Nespoutaný Django je film, který nemá chybu. Samotné dlouhé dialogové scény a fázování je pro mnoho lidí přijatelnější. Já sám proti tarantinovým dialogům nic nemám, vlastně je miluji. Zamyslete se nad scénou před hospodou, kde Waltz zastřelí Sheriffa a poté se z ní vykecá. To je něco tak unikátní, absurdního a dokonalýho, že jsem
p.a.douch
p.a.douch
8 378 bodů
4
Pro mě jako fanouška westernů (a původního Djanga Franca Nera) zklamání. Přeplácaný, nalinkovaný, šablonovitý. Hlavní hrdinové jsou geniální ostatní jen banda hňupů co jim nabíhá před hlavně. 10 % za cameo Franca Nera. Škoda, že se (alespoň z mého pohledu) tenhle film nepodařil. Tarantino by se měl držet gangsterek a western nechat borcům jako Clint. Tenhle Django nesahá "Nesmiřitelným" nebo "Opravdové kuráži" (bratří Coenů a ostatně i původní verzi) ani po kolena.To i "3:10 vlak do Yumy" Jamese Mangolda mě zaujal víc. Tohle je pro mě stejná blbost jako "Silverado", nebo "Wild Wild West".
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
7
Hektolitry blažky jsou v tarantinovských filmech poznávacím znamením a tedy nutností. Tak jako vždy, Tarantino tento film natočil jako poctu původnímu Djangovi (s Frankem Nerem v hlavní roli), který je ale klasický western, který se mi shodou okolností osobně nelíbil, snad kvůli jakési dobově nesmyslné multirasové rovnosti v držení palných zbraní, což je nesmysl, který se objevuje i v tomto filmu. Jinak film vynikající, herecké výkony taky, spousta odkazů na Tarantinovu minulost ve videopůjčovně (jediné, co se tam jmenovalo Mandingo, bylo porno a nikoli zápasy). Tarantino je vtipálek :)
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Samuel L. Jackson: "I count six shots, nigga." Jamie Foxx: "I count two guns, nigga." :D
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Moje první náštěva kina v roce 2013 a jsem vážně rád, že jsem byl přemluven k tomu, abych šel na Djanga. Nejdřív jsem byl k tomuto filmu skeptický, když jsem slyšel, že to bude 2 hodiny a 45 minut dlouhej western a hlavní záporák bude DiCaprio ale to co jsem viděl je typická Tarantinovka s naprosto božíma hercema, skvělejma hláškama a se spoustou krve. Ten film se s tim nesere a brutalitou se nešetří. DiCaprio se s hlavním záporákem popral skvěle a jeho výkon je skvělý ale to co převedl Christoph Waltz to je neskutečný. Ta role jakoby mu padla přímo na tělo a věřil jsem mu každý slovo a jeho hlášky neměli chybu. Strašně jsem se bál té délky filmu ale ve filmu se pořád něco děje a filom vás nenechá oddychnout. Závěrečná přestřelka nemá chybu. Sice je to dost nereálný ale tak už to u Tarantina chodí. Tarantino zase nezklamal. Jeho role na konci filmu je taky dobrá. On si tam prostě ještě jeden výbuch na konci nemohl odpustit. Nespoutaný Django by si zasloužil oscara.
Toren
Toren
5 175 bodů
8
8/10. Příběhově asi nejpřístupnější Tarantinovka, která nezapomíná na skvěle vypointovaný scénář, absurdní scény a přesnou hudbu ALE tentokrát využívá i vyššího rozpočtu - což jde znát z každého záběru. Obsazení je jako vždy hvězdné a mimo DiCapria si to imo nejvíc užíval Waltz, jehož postava byla správně komická ale nikdy ne tak moc, aby spadla do škatulky přehnanosti. Žánrovka nešetřící krví a černým humorem měla jediný problém... byla příliš utahaná. A to mám dlouhé příběhy fakt rád, ale tady jsem cítil, že to mohlo být o nějakých dvacet minut kratší. Škodí to především úplnému vyvrcholení, které nemá tak silný tah na bránu. Škoda... jinak by to byla dokonalost.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Tak, když jsem šla na tenhle film, čekala jsem něco o trošku jiného, ale Quentin mě opět překvapil... Ze začátku musím uznat, už jen s počátečními titulky, mi film přišel jako parodie na western... Ještě ta hudba...:D ale čím více otvíral dějovou linii, tím víc jsem si říkala, že se opravdu trefil. Ten chlap ví, jak skvělý film dokázal natočit. Ano, téma je trochu kontroverzní a na můj vkus je tam opravdu hrozně krvavých scén, kde nešetřil nikoho... I přesto si myslím, že nejen hlavní hrdina Django v podání skvělého Jamieho Foxx, ale též Leonardo di Caprio, který ukázal, že už to není jenom mlaďoučký Romeo, ale že má pořádný vkus na dobré filmy, dostanou každého do děje... Skvělý film, který mě donutil přemýšlet nad tím, jaké to asi kdysi bývalo na tom obrovském kontinentě...