Tajemství a smysl života

78%

Komentáře a recenze 115

Dle počtu bodů
Luci 33
Luci 33
6 bodů
10
Film byl skvělý .S kamarádkou tyto témata probíráme velmi rády a jen se mi potvrdili i moje postřehy i Její . A velmi nás to společně fascinuje jak to do sebe zapadá. Díky za Vás jste super a dokázali jste to zhmotnit a to je velký úkol. Který se Vám podařil !
DaPe
DaPe
6 bodů
9
Film byl fantastický, každý člověk by si měl z něho vybrat nějaké poučení, poselství....Úžasné zpracování, propojení hraného filmu s animací, dokumentem. Upřednostnila bych, aby zahraniční herci mluvili v mateřském jazyce + k tomu titulky. Film je třeba vidět rozhodně víckrát.
Pavlína Ela
Pavlína Ela
6 bodů
10
Proč dávám tomuto filmu 10 *? Protože se dotkl mého srdce. Nejen úžasným vizuálním zpracováním (pro mne srovnatelným s Hollywoodem). Ale hlavně tak hlubokými myšlenkami o životě, o jeho možnostech, které leckdy ani nevnímáme. A to vše zakomponované do běžného životního příběhu a poskládané jako puzzle. Když film skončil, zůstala jsem sedět a vůbec se mi nechtělo domů. Už mám vstupenky na další promítání. Díky všem,kdo se na něm podílí, moc si přeji, aby ten film vidělo co nejvíc lidí, protože ten dotek srdce dokáže měnit životy lidí.
Jana 1802
6 bodů
10
Film jsem viděla již čtyřikrát na předpremiérách, pokaždé jsem měla pocit, že se dívám na jiný film. Je v něm ztvárněn naprosto jedinečně obyčejný život. Příběh, který se dotkne na duši každého člověka. Za mne je ve filmu všechno podstatné, co potřebujeme znát, abychom uchopili tento jeden konkrétní život a stali se lepšími bytostmi všichni. Protože, jak říká Petr na přednáškách naše děti, jsou naši předci. A to je obrovský přesah tohoto filmu, který si dnes ani ještě neumíme představit. Film bych povinně promítala dětem v 8. a 9. třídách.
Zpracování, hudba, grafika, čmelák vše naprosto excelentní.
Akorát teď po čtvrtém shlédnutí filmu uvažuji nad tím, jaký závěr příběhu by byl, kdyby ho psala žena. Kdo ví?
Davcapr
Davcapr
6 bodů
10
Naprosto nejlepší film z této oblasti co byl natočen. :) Když jsem se dočetl, jak dlouho trvalo film sestavit, uvědomil si, co energie bylo do natáčení a získávání podkladů vloženo. Kdo je pozorný vidí jak jsou v životě jednotlivé nádoby spojeny.

Úžasné skloubení hraného filmu s dokumentem a vizuálními efekty.

2,5h utekly jak mávnutím kouzelného proutku.

Doporučil bych při čtení recenzí podívat se, kdo recenzi vytvořil a zda negativní recenzenti nejsou náhodou ti, co dávají nejvyšší body českým filmům zaobírajícími se pouze patologickými jevy společnosti a považující tyto jevy za normu.
Lucy F.
Lucy F.
6 bodů
10
Byla jsem velmi, velmi zvědavá na tento film, i z hlediska jeho názvu Tajemství a smysl života, protože kniha Tajemství už je docela dost známá a byla jsem zvědavá, jak se autor scénáře a režisér Petr Vachler s tímto vypořádal a musím říct, že velkolepě. To jsem nečekala. Velká filmová podívaná, na úrovni Holywoodských velkofilmů, s báječně vypracovanými animacemi, čmelák, grafikou, výbornými výkony herců v komorním obsazení, ale o to silněji ten příběh působil, velmi působivou a film podporující hudbou a hlavně obsah, moudrý, s filozofickým přesahem .... Paráda. Už v prvních minutách Vás film vtáhne do děje a nepustí Vás až do konce. To, co mi velmi konvenovalo, byl obsah scénáře, a sice to, co je velmi nadčasové a věčné téma. Jak být slušným člověkem, žít a prožít si svůj život co nejlépe, ale bez toho, že bych při tom ubližoval sobě, či druhým lidem a byl spokojený a šťastný. Scénář filmu a jeho zpracování velice oceňuji, protože P. Vachler použil ve filmu myšlenky a komentáře světově uznávaných, většinou obdivovaných, uznávaných filozofů, terapeutů, šamanů a dalších, kteří se k tématu filmu průběžně vyjadřovali, ale tak, že to dějovou linii filmu nenarušilo. Nejen podívaná pro oči, ale hlavně, spousta zajímavých i poučných mouder pro duši. Viděla jsem ho před 3 dny a stále dobíhají AHA momenty a pořád mám v sobě ten hluboký dojem, který z filmu mám. Naprosto chápu kamaráda, který viděl film ve studiu a řekl. Musím na něj znovu... Já budu muset taky, protože to chci...
Profilová fotka
Uživatel
6 bodů
10
Byla jsem v létě a od začátku mě film vtáhnul do děje, až jsem nechtěla aby skončil. Za mě by se tento film měl vysílat povinně už ve školách. Výborný kousek, jak hlubokými myšlenkami, výkony herců, kteří si dali na čas, aby to divákovi mohlo samo dojít, výbornou kamerou, výpravou, tak i dokreslující hudbou. Děkuji režisérovi Petru Vachlerovi a jeho rodině a těším se na další tvorbu a film vřele doporučuji. Určitě za to stojí 👍🔝

Na tento film se velmi ráda podívám znovu a znovu a znovu... Patří k filmům, které nestačí vidět pouze jednou a pokaždé vám mají co říct, podle toho, co ve vás dozrálo. Naposledy mě podobně nadchl film Atlas Mraků a velmi mě těší a dojímá, že tento film je z české produkce.
Film asi nepochopí úplně všichni, ale určitě zaseje semínko, které dříve či později vyklíčí 🌱✨💫
KlaraP
6 bodů
10
Film je krásný obsahem i formou. Velmi jemný, hojivý a ladivý :-) A úžasně filmařsky pojatý, nápady, které zatím nikde nikdo nepoužil - promluvy duchovních promítnuté na čemkoli v pozadí....čmeláčí průvodce, o kterém se vám pak i zdá....herci perfektně sedící do příběhu.....úžasné, což jsem panu režisérovi nepochválila na místě, protože se mi to uleželo až dnes...besedy by se měli dělat asi až druhý den, až se všichni z toho zážitku vzpamatujeme :-) Zážitek pro všechny smysly. Petře, díky :-) Těším se na další promítání, Klára z ČK.
Monika R.
Monika R.
6 bodů
10
Měla jsem to štěstí, že jsem již 2x viděla tento nádherný film, který jako puzzle poskládává dílky, které mi chodí už dlouho do života. Děkuji tvůrcům za toto dílo a přeji mu, ať se dostane k co nejvíce lidem a aspoň trochu jim otevře oči a pomůže pochopit tajemství a smysl života.
Jana M.
6 bodů
10
Nemyslela jsem si ,že by někdo dokázal z tohoto tématu udělat tak kompletní a lahodný koktejl...autor se snaží díky besedam dovézt film k dokonalosti a to se mu myslím vede...krásné pohlazení pro duši...smysluplný film...doufám,že to je jen první vlaštovka...moc děkuji za krásný zážitek ❤️