Tajemství a smysl života

78%

Komentáře a recenze 115

Dle počtu bodů
Jan S.
6 bodů
9
Ohodnotil jsem film 9, protože úplně dokonalé tu nemůže být nic. Možná si k němu někteří lidé budou muset nejprve najít cestu, ale pro mě se jedná o naprosto úžasný film. Podobný film jsem ještě neviděl. Věděl jsem, že něco takového Petr točí, ale způsob, jakým to pojal ... byl jsem nadšený. Kdo znáte Petra, víte, že ten film, je jako Petr sám a že nám jeho prostřednictvím sděluje vlastní poznání a životní filosofii. Jakoby divákům touto formou otevřel své nitro. I proto má film svou zvláštní a jedinečnou cenu. Myslím, že film přináší lidem nejen poznání cesty a dobrý konec příběhu, ale především naději. Přeji tomu filmu i Petrovi velký úspěch a věřím, že mnoha lidem pozitivně ovlivní jejich pohled na život a mezilidské vztahy.
Čaronja
6 bodů
3
Úchvatná vizuální stránka na Českou kinematografii, ale to je tak všechno. Laciná a účelově šroubovaná herecká linka. Sympatický, ale také dost škaredý čmelák jako hlas veškerenstva snažící se provázet příběhem je v každém záběru a stále rádoby vtipně kecá do děje. Divák nemá ani chvíli na to, aby během filmu sám uvažoval. Je pod neustálou salvou mouder, které se na něj valí z každého kamenu a listu.

Je to průřez a shrnutí esoteriky za posledních 20 let. Takže pokud Vám za poslední roky v tomto směru něco ušlo, film doporučuji. Samotný film je ale velmi plytký. Bez Duše a bez Ducha.
Terka Martínková
6 bodů
10
Krásný den 🙂 Film je to nejlepší a nejkrásnější pohlazení po duši, které jsem kdy v kině zažila ⭐ Když člověk v něco věří, v něčem žije a následně to vidí zpracováno do úžasného příběhu, se spoustou jemu známých tváří, které v průběhu promlouvají k divákovi, nádhera. Film bude pro mnohé katalyzátorem ke změně a pro mnohé velikým léčitelem 💙 Z celého ❤ děkuji Petru Vachlerovi a všem, kteří se na filmu podíleli. V Ostravě na předpremiéře se opět uvidíme 🍀
Ivana k
6 bodů
10
Šla jsem na film s různými pocity. A očekáváním. Strašně těžko se mi hledají slova.
Říkala jsem si, že se podívám na něco co už znám. Vzhledem k tomu, kolik knížek jsem na toto téma četla, kolik rozhovorů shlédla a kolik kartářu navštívila, astrologických výkladů atd...
Každý hledáme odpovědi po svém. Nejsem výjimka. A tak jsem na film šla s tím, že to bude něco obdobného. Žádné velké booom jsem nečekala.
O to víc jsem byla překvapená jak mě to zasáhlo. Krásné zpracování. Neuvěřitelná energie, která vám koluje v žilách i několik dní.
Najednou vidíte vše kolem naprosto jinak. Já se ptám co to způsobilo? Prostě jak říká pan Vachler, je návykový. Chcete jej vidět znovu.
Anna N.
Anna N.
6 bodů
10
Na film jsme šli s velkým očekáváním, a musím říct, že jej dalece předčil. Není to film pro každého, je spíš pro ty, kteří se alespoň občas zamyslí nad smyslem bytí, a nad tím, co bude až opustíme naše současné tělo. Od malička věřím, že máme tělo půjčené a poté si naše duše najde další. Tato myšlenka je ve filmu více rozvedená. Je to jakési zamyšlení nad vším co považujeme za pravdu a za samozřejmost. Hodně se zde řeší vliv načich činů a myšlenek na náš život, ale závěr si nakonec musí udělat každý sám. Na filmu je vidět že je to kus života všech zúčastněných. Herci vlastně ani nehráli, vše je nenucené, velmi přirozené. Místy divákovi mohou téct slzy, i okolo mě si pár lidí utíralo oči, včetně mě. Ve filmu mluví spousta zajímavých osobností, které se zabývají "těmito věcmi", což na mě působí ještě lépe. Na film půjdeme určitě znova, nejen proto, že je velmi dobře zpracovaný, ale především proto, že si zaslouží ocenit. Někdo si musel dát tu práci a věnovat mu kus sebe, a je skvělé že se toho ujmul pan Vachler, který se o duchovno a věci s ním spojené zajímá tolik let. Skvělá byla i přednáška po filmu, dozvěděla jsem se spoustu nových věcí. Film by měli vidět opravdu všichni, i ti, kteří jsou skeptičtí. Troufám si tvrdit, že i největšího skeptika donutí se zamyslet nad tím kdo jsme, co tu děláme, a co tu po nás zůstane po tomto i po dalších životech. Děkuju za skvělý zážitek, těšíme se na další termín.
Miluse
6 bodů
10
Příspěvek obsahuje spoiler!
Dafne
6 bodů
10
… bylo to něco nepopsatelně úžasného … dohánělo mě to často k slzám, je tam toho tolik … opravdu nesmírná nádhera …netušila jsem, že někdo z ČR to dokáže tak úžasně zachytit …díky recenzním jsem čekala něco velkého, ale nedá se slovy popsat, jak velké a úžasné dílo to je ❤️❤️❤️ Rozhodně by se to hodilo i do 8. nebo 9.ročníku základní školy … pro možné otevření oči, srdce a mysli 🤩 Ještě dlouho budu tento filmový skvost zpracovávat 🙏🏻 moc se těším na knihu Jste úžasní… děkuji děkuji děkuji ❤️❤️❤️ Barča
Lotka
Lotka
6 bodů
10
Vzdávam vďaku človeku, ktorý dokázal do svojho veľkého diela vložiť s pokorou a láskou tú najväčšiu myšlienku bytia. Zdieľam každú vetu a scénu, ktorá bola natočená vo filme. A čo je pre mňa niečo neuveriteľné, že vo filme bola scéna, ktorá môjmu otcovi bola ukázaná, keď odchádzal do iných dimenzií domov. Bolo to sfilmované presne tak, ako mi rozprával. Kde komunikoval so svetelnými bytosťami a mu ukazovali v rôznych dverách iné formy bytia a dimenzie. Takže pre mňa tento film bol a je jedno veľké deja vu. Láska je život, život je láska. Ďakujem
Pavlína Ela
Pavlína Ela
6 bodů
10
Proč dávám tomuto filmu 10 *? Protože se dotkl mého srdce. Nejen úžasným vizuálním zpracováním (pro mne srovnatelným s Hollywoodem). Ale hlavně tak hlubokými myšlenkami o životě, o jeho možnostech, které leckdy ani nevnímáme. A to vše zakomponované do běžného životního příběhu a poskládané jako puzzle. Když film skončil, zůstala jsem sedět a vůbec se mi nechtělo domů. Už mám vstupenky na další promítání. Díky všem,kdo se na něm podílí, moc si přeji, aby ten film vidělo co nejvíc lidí, protože ten dotek srdce dokáže měnit životy lidí.
Monika Dobešová
Monika Dobešová
6 bodů
7
Děkuji za vytvoření tohoto filmu byl to pro mne skvělý zážitek jej vidět .Jeho podání je opravdu odpovědí na mnohé otázky které si lidé kladou ve svých životech jaký je vlastně smysl života. Určitě bude mít své příznivce i odpůrce za mně doporučuji shlédnout a vlastně si udělat svůj úhel pohledu. Já vím že jednou vidět mi jej nestačí a budu jej doporučovat