Tajemství a smysl života

78%

Komentáře a recenze 115

Dle počtu bodů
ChrisAce
ChrisAce
27 bodů
10
Tento film je jedinečný. Z kina jsem odcházel plný pocitů a mouder, který mi tento film předal. Člověk se na chvíli v kině zastaví a sám pak nad sebou během filmu přemýšlí. Za mě toto byl skvělý a jedinečný zážitek, který jsem u filmu ještě neměl.
skiny_n
skiny_n
22 bodů
0
Nuda
Sueneé
18 bodů
10
Film jsem viděl už 4x. Dvakrát tomu bylo na zkušebních projekcích a 2x v kině na velkém plátně. Nepřestává mne fascinovat hloubka myšlenek, které film přináší! Naprosto dokonalé propojení jednoduché dějové linky, ve které se může zhlédnout prakticky každý divák a hluboká moudrost lidí z celého světa, kteří trefně glosují životní situace, které zažíváme dnes a denně. Je to jako, kdyby vám někdo vysbíral ty největší filosofická moudra světa za posledních 20 let a dal je do jedné moudré knihy, encyklopedie nebo novodobé bible.
  • Skvělá grafika
  • Unikátní propojení dokumentu a hraného filmu
  • Vidět to jen jednou je málo
  • Čtyřikrát vidět je též málo
benedikt
benedikt
13 bodů
10
Dal bych 9,5 ale zaokrouhluje se nahoru :)... Film má úžasné grafické zpracování s nadčasovým příběhem a zajímavými filozofickými myšlenkami, který celý příběh, spolu s animovaným vypravěčem, provázejí. Těžko se srovnává s jinými filmy. Je to něco co tu ještě nebylo. Půl bodu bych strhnul za věci, kterých si člověk všimne, až po opakovaném shlédnutí a nechci spoilerovat. Jsou to detaily. Rozhodně stojí za to se na něj podívat. Každý si z něj může něco odnést.
  • Animace
  • Grafika
  • Filozofie
serfi3
serfi3
6 bodů
10
Film samotný ,hudba, herci vše parádní , má to svůj půvab i jinak ...Donutí vás to přemýšlet, možná rozbrečí , možná rozesměje ,každopádně vás nenechá chladným ! Kdybych mohla někomu doporučit je jednu věc tak tohle ! Ale nečekejte že vám změní život, to můžete jen vy sami !
Ondran3
Ondran3
6 bodů
0
V rámci zachování dobrých rodinných vztahů mažu svůj předchozí peprný záporný komentář. Hodnocení 0/10 tu nechávám, protože alespoň takto si chci vyjádřit svůj názor. Chci, aby si všichni nadšenci uvědomili, jak dětinské je hodnotit film před jeho shlédnutím. Předpokládám, že taky nebudete vychvalovat jídlo dokud neochutnáte.. a takových je tu většina! Těším se až půjde film ofiko do kin.. dojde na moje předchozí slova. Film byl dle mého špatný.
MiliKa
MiliKa
6 bodů
10
Na předpremiéru jsem se těšila hodně dlouho. Viděla jsem několik rozhovorů s Petrem a koupila jsem si vstupenku, hned jak šla do prodeje. Film předčil všechna má očekávání, odehrává se v několika úrovních příběhu, vstupu do podvědomí, inspirace osobností z duchovního světa... Je to velmi hluboké a inspirující. Zkušenost se ale těžko předává. Člověk to musí zažít. Rozhodně ho chci vidět znovu, spousta věcí mi dochází postupně... Děkuji všem, kdo se na filmu podíleli.
denny_99
6 bodů
10
Dekuji za nádherny zážitek. Na film jsem cekala s velkou netrpělivosti a byla jsem stastna, když jsem zjistila, ze budou předpremiéry. Hned jsem šla na první. Byl to prekrasny zazitek, tolik energie a lásky. Určitě vsem doporučuji. Kdo chce, najde si ve filmu svou myslenku a odkaz. Tesim se az si to budu moci shlédnout ještě několikrát. Dekuji
Zdeněk S
6 bodů
10
Film jsem viděl více než 5 x v různých fázích jeho zrození. Zraje jak víno a jeho poselství je s každou jeho verzí silnější a naléhavější. Osloví ve vás přesně to co má. Po odchodu z kinosálu ještě dlouho jeho myšlenky ve vás rezonují a otevírají vám duši a srdce. Na jedné z posledních projekcí jsem si uvědomil, že pokaždé když ho vidím v něm objevuji nové věci, naleznu nová sdělení a jejich souvislosti s mým životem. Velmi mi pomohl k tomu abych se mohl stát lepší verzí sebe sama. Z celého srdce děkuji Petrovi Vachlerovi že to dokázal a doporučuji film Tajemství a smysl života shlédnout … a to vícektrát než jednou :-)
Ivana k
6 bodů
10
Šla jsem na film s různými pocity. A očekáváním. Strašně těžko se mi hledají slova.
Říkala jsem si, že se podívám na něco co už znám. Vzhledem k tomu, kolik knížek jsem na toto téma četla, kolik rozhovorů shlédla a kolik kartářu navštívila, astrologických výkladů atd...
Každý hledáme odpovědi po svém. Nejsem výjimka. A tak jsem na film šla s tím, že to bude něco obdobného. Žádné velké booom jsem nečekala.
O to víc jsem byla překvapená jak mě to zasáhlo. Krásné zpracování. Neuvěřitelná energie, která vám koluje v žilách i několik dní.
Najednou vidíte vše kolem naprosto jinak. Já se ptám co to způsobilo? Prostě jak říká pan Vachler, je návykový. Chcete jej vidět znovu.