Tajemství a smysl života

78%

Komentáře a recenze 115

Dle počtu bodů
Martina Paris
6 bodů
10
Petr Vachler je pro mě učitelem. Už jeho dokument Svědectví si zaslouží to největší poděkování za zvířecí říši a nyní další pecka k vysvětlení a seskupení do poutavého příběhu, jaký je smysl života. Je zde "celý svět" moudrých lidí a vše je řečeno jasně. Tento film zůstane pro generace a díky němu budou vyrůstat vědomější bytosti. Krásné herečky a čmelák je naprosto dokonale a vtipně animován. Čmeláka chci prosím jako plyšáka pro svoji 7 letou dcerku:-). Děkuji všem za toto dílo a nejvíc mě těšilo a klobouk dolů, že Petr Vachler byl u všech "před premiér" a osobní setkání s ním mi změnilo život, jako postupně mění film každého po shlédnutí. Odvaha, síla a velká láska je pro mě Petr Vachler. Pro Petra současného i pro toho budoucího ☀️❤️. S respektem Martina a rodina
MiliKa
MiliKa
6 bodů
10
Na předpremiéru jsem se těšila hodně dlouho. Viděla jsem několik rozhovorů s Petrem a koupila jsem si vstupenku, hned jak šla do prodeje. Film předčil všechna má očekávání, odehrává se v několika úrovních příběhu, vstupu do podvědomí, inspirace osobností z duchovního světa... Je to velmi hluboké a inspirující. Zkušenost se ale těžko předává. Člověk to musí zažít. Rozhodně ho chci vidět znovu, spousta věcí mi dochází postupně... Děkuji všem, kdo se na filmu podíleli.
Zdeněk S
6 bodů
10
Film jsem viděl více než 5 x v různých fázích jeho zrození. Zraje jak víno a jeho poselství je s každou jeho verzí silnější a naléhavější. Osloví ve vás přesně to co má. Po odchodu z kinosálu ještě dlouho jeho myšlenky ve vás rezonují a otevírají vám duši a srdce. Na jedné z posledních projekcí jsem si uvědomil, že pokaždé když ho vidím v něm objevuji nové věci, naleznu nová sdělení a jejich souvislosti s mým životem. Velmi mi pomohl k tomu abych se mohl stát lepší verzí sebe sama. Z celého srdce děkuji Petrovi Vachlerovi že to dokázal a doporučuji film Tajemství a smysl života shlédnout … a to vícektrát než jednou :-)
Čaronja
6 bodů
3
Úchvatná vizuální stránka na Českou kinematografii, ale to je tak všechno. Laciná a účelově šroubovaná herecká linka. Sympatický, ale také dost škaredý čmelák jako hlas veškerenstva snažící se provázet příběhem je v každém záběru a stále rádoby vtipně kecá do děje. Divák nemá ani chvíli na to, aby během filmu sám uvažoval. Je pod neustálou salvou mouder, které se na něj valí z každého kamenu a listu.

Je to průřez a shrnutí esoteriky za posledních 20 let. Takže pokud Vám za poslední roky v tomto směru něco ušlo, film doporučuji. Samotný film je ale velmi plytký. Bez Duše a bez Ducha.
Davcapr
Davcapr
6 bodů
10
Naprosto nejlepší film z této oblasti co byl natočen. :) Když jsem se dočetl, jak dlouho trvalo film sestavit, uvědomil si, co energie bylo do natáčení a získávání podkladů vloženo. Kdo je pozorný vidí jak jsou v životě jednotlivé nádoby spojeny.

Úžasné skloubení hraného filmu s dokumentem a vizuálními efekty.

2,5h utekly jak mávnutím kouzelného proutku.

Doporučil bych při čtení recenzí podívat se, kdo recenzi vytvořil a zda negativní recenzenti nejsou náhodou ti, co dávají nejvyšší body českým filmům zaobírajícími se pouze patologickými jevy společnosti a považující tyto jevy za normu.
Anna N.
Anna N.
6 bodů
10
Na film jsme šli s velkým očekáváním, a musím říct, že jej dalece předčil. Není to film pro každého, je spíš pro ty, kteří se alespoň občas zamyslí nad smyslem bytí, a nad tím, co bude až opustíme naše současné tělo. Od malička věřím, že máme tělo půjčené a poté si naše duše najde další. Tato myšlenka je ve filmu více rozvedená. Je to jakési zamyšlení nad vším co považujeme za pravdu a za samozřejmost. Hodně se zde řeší vliv načich činů a myšlenek na náš život, ale závěr si nakonec musí udělat každý sám. Na filmu je vidět že je to kus života všech zúčastněných. Herci vlastně ani nehráli, vše je nenucené, velmi přirozené. Místy divákovi mohou téct slzy, i okolo mě si pár lidí utíralo oči, včetně mě. Ve filmu mluví spousta zajímavých osobností, které se zabývají "těmito věcmi", což na mě působí ještě lépe. Na film půjdeme určitě znova, nejen proto, že je velmi dobře zpracovaný, ale především proto, že si zaslouží ocenit. Někdo si musel dát tu práci a věnovat mu kus sebe, a je skvělé že se toho ujmul pan Vachler, který se o duchovno a věci s ním spojené zajímá tolik let. Skvělá byla i přednáška po filmu, dozvěděla jsem se spoustu nových věcí. Film by měli vidět opravdu všichni, i ti, kteří jsou skeptičtí. Troufám si tvrdit, že i největšího skeptika donutí se zamyslet nad tím kdo jsme, co tu děláme, a co tu po nás zůstane po tomto i po dalších životech. Děkuju za skvělý zážitek, těšíme se na další termín.
Ondran3
Ondran3
6 bodů
0
V rámci zachování dobrých rodinných vztahů mažu svůj předchozí peprný záporný komentář. Hodnocení 0/10 tu nechávám, protože alespoň takto si chci vyjádřit svůj názor. Chci, aby si všichni nadšenci uvědomili, jak dětinské je hodnotit film před jeho shlédnutím. Předpokládám, že taky nebudete vychvalovat jídlo dokud neochutnáte.. a takových je tu většina! Těším se až půjde film ofiko do kin.. dojde na moje předchozí slova. Film byl dle mého špatný.
alexamac
6 bodů
10
Po shlédnutí tohoto filmu jsem zůstala v tichém úžasu. Chvilku mi trvalo vstřebat dojmy. Se zájmem jsem se podívala na mé přátele, kteří také urovnávali emoce dojetí a nadšení během hluboké kontemplace. Film je jako mapa s navigací, ukazující možnosti a připomínající, kudy vede ta nejpříznivější cesta. Taková láskyplná „povinná četba“, nebo spíše „láskyplná četba“, pro ty, kteří tuší, že život nabízí mnohem víc, než si myslíme. Vnímám, že tento film může být cesta ven z emoční a mentální nejistoty. Doporučuji každé věkové kategorii.
Luci 33
Luci 33
6 bodů
10
Film byl skvělý .S kamarádkou tyto témata probíráme velmi rády a jen se mi potvrdili i moje postřehy i Její . A velmi nás to společně fascinuje jak to do sebe zapadá. Díky za Vás jste super a dokázali jste to zhmotnit a to je velký úkol. Který se Vám podařil !
serfi3
serfi3
6 bodů
10
Film samotný ,hudba, herci vše parádní , má to svůj půvab i jinak ...Donutí vás to přemýšlet, možná rozbrečí , možná rozesměje ,každopádně vás nenechá chladným ! Kdybych mohla někomu doporučit je jednu věc tak tohle ! Ale nečekejte že vám změní život, to můžete jen vy sami !