Perfect Days - I ženy mají své dny

63%
Perfect Days - I ženy mají své dny
Plakát traileru
Filmová adaptace divadelní hry Lizy Lochheadové, s níž má režisérka Alice Nellis bohaté zkušenosti. Režírovala ji v Divadle Na zábradlí, kde se s velkým úspěchem hrála v letech 2003-2010.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
6
Alice Nellis si všimla všudypřítomného neduhu a tak se o tom rozhodla natočit film. Mnoho žen se dnes žene za kariérou a když se konečně rozhodnou mít dítě, bývá většinou pozdě. I velký chtíč dokáže zakopnout o různé překážky. A takový je příběh tohoto snímku, kde si hlavní roli střihla Ivana Chýlková. Snažila se, ale přeci jen mi v tom chybí jistá šťáva. Anebo je v tom slabší scénář, či nerozhodnost režisérky kam snímek nasměrovat? Chvíli se to tváří jako artový počin, chvíli jako (bohužel v mnoha ohledech nedotažené) drama, chvíli jako obyčejný příběh s kapkou toho humoru. Vojta Kotek tu podal sice úctyhodný výkon, ale tomu jeho vztahu s Ivanou Chýlkovou jsem nějak nevěřil. Není přítomna ta správná jiskra. Taky mi v tom chybí trocha tý psychologie, sebekritika a snad i poučení. Příběh je značně jednoduchý, což výsledek dosti shazuje. Jedinou hvězdou snad zůstává pouze Ondřej Sokol v roli 4% muže, který si to jakoby i užíval. Jako celek se mi tento počin sice nejeví jako vyloženě průser, ale přeci jen to chtělo více dotáhnout do dokonalosti.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
4.5
Tak u mě tento film neuspěl. Marnost české kinematografie je vidět na každém kroku a jen občas vysvitne hvězdička naděje. Tento film pro mě nadějí není. Není to úplná katastrofa a to možná kvůli slušnému hereckému obsazení, ale je to film, který bych si znovu nepustil a mírně jsem u něj trpěl.. 45%.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
4
I ženy mají své dny... blbej název filmu. Má to evokovat známou hlášku z reklamy na Fernet I muži mají své dny? Ale tam to mělo smysl, protože tím vznikl humor, ale tady bych asi to "I" vynechal, protože bez toho to aspoň dává smysl. Když tam je "I", tak kdo další ještě má své dny? Feny? Teď k samotnýmu filmu - škoda, že postava, kterou hrál Kotek, se celou dobu nechovala, jak v tom vlasovém studiu, to bylo uplně skvěly. Další vychytaná postava je homosexuál Ondřej Sokol, kterej ho hrál fakt skvěle. Chýlková taky nezůstala pozadu, libilo se mi její hraní, i když ten románek jsem jí moc nevěřil. Režisérka Alice Nellis už prostě točí takový filmy, takový pořád podobný filmy, ale neberu jí to. Jsou to větinou filmy příjemné a koukatelné a tohle se zařadí mezi ně.

Dodatečné informace

Původní název:
Perfect Days (více)
  • Perfect Days - I ženy mají své dny
  • Česká republika Perfect Days
Premiéra v ČR:
3. 11. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch