Zrození Planety opic

81%

Komentáře a recenze 64

Dle počtu bodů
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
První co jsem viděl, byl tento film. Až poté jsem viděl originál z roku 68. Možná to tak bylo lepší, abych věděl jak to všechno začalo. Začnu, takto: scénář byl geniálně a perfektně propracovaný do posledního detailu. Režisér svou práci zvládl dokonale. Musím, ale říct, že i když je to úžasný film, cítil v sobě takovou neukojenost. Jakoby mi nebyli zodpovězeny všechny důležité otázky. Snad by budou zodpovězeny v následujícím filmu, který doufám dopadne, stejně dobře a neskončí jako jiné sequeli filmu z roku 68. James Franco na mne opravdu udělal dojem a hrál to jakoby to byla úplná skutečnost. Jenom jsem trochu nepochopil tu poslední scéna, před konenčými titulky... nevím jestli nás chtěli tvůrci odkázat na další díl, nebo to bylo něco jen tak. Největší pochvylu si ale jednoznačně zaslouží Andy Serkis, který se předvedl jako Glum (a nejen pohybem, ale i hlasem) a King Kong. Nyní se opět ukázal jako opice a udělal to Oscarově. AKADEMIE!!! NEMUSÍTE HLEDAT!!! NEJLEPŠÍHO HERCE MÁTE PŘED NOSEM!!!
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
8.5
Jaffa a Silver se dobře uvedli (a potvrdili svoje schopnosti u JW). Povedený remake. Ne že bych teda nefandil Burtonovi.
Edward
Edward
2 487 bodů
7
7/10
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
6
Dal som síce tri hviezdičky, výrazne mi však prekážali niekto logické fakty, za všetko priveľké množstvo ľudoopov, ktoré uniklo zo špeciálneho chovného strediska; celý čas som mal pocit, že ich tam nie je viac ako desať.
farb
farb
2 064 bodů
8
Užasná a neskutečně chytrá podívaná s perfektním herectvím (Serkins).
karlik4801
1 942 bodů
9
Když to skončilo, napadlo jen "wow". Opravdu skvělé efekty a je to zaslouženě po tolika letech, planeta opic v červených číslech. Jednoduchý děj, který diváka ohromí a v posledních minutách filmu vykolejí. Žasnul jsem nad dokonalostí Zrození planety opic. Propracování dějové linky, to je prostě něco.
psico
psico
1 671 bodů
9
Nejsem fanoušek původní planety opic a dalo by se říct, že jsem vůči ní i předpojatý. Proto jsem z toho měl strach. Ale ukázalo se, že zrození planety opic vůbec není špatné. Akorád je na prd že už všichni víme, jak to s náma skončí :)
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
7
Andy umí vtělit CGI postavičce duši, což je v případě tohoto filmu opravdu důležité. César, ale není hlavní postavou. Tou je James Franco, který si krade celý film sám pro sebe. Tom Felton, ač mám tohoto herce rád, mi přišel jako zbytečný jednobarevný charakter sloužící scénáři jako úhlavní nepřítel opičáků. Příjemné překvapení a upřímně se těším na pokračování. 7,5/10
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8
Skvělé oživení legendy. Povedený film bez zbytečné snahy o remake si jde vlastní a velice dobrou cestou.
Pavliss
Pavliss
894 bodů
6
Absolutně mě tenhle film nesedl. Jo James Franco je v tomhle filmu super. Ale nvm čím to je prostě mě tenhle film nesedl.