Hanna

67%
Hanna
Hanna (Saoirse Ronan) je náctiletá dívka. Má sílu, vytrvalost a inteligenci vojáka, což je důsledkem výchovy jejího otce (Eric Bana), bývalého agenta CIA v divoké krajině Finska. Žije úplně jiným životem než ostatní náctiletí. Její výchova a výcvik jsou jedno a to samé, všechno vedlo k jedinému cíli: udělat z ní perfektního zabijáka. Rozhodujícím momentem v jejím dospívání je těžká zkouška; Hanna, kterou poslal do světa na misi její otec, cestuje tajně po Evropě a uniká agentům, které na ní nasadila nemilosrdná agentka zpravodajské služby (Cate Blanchett), která má svá vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému konečnému cíli, čelí překvapivému odhalení o své vlastní existenci a nečekaným otázkám ohledně své lidskosti...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Šestnáctiletou dívku vycvičil její otec coby bývalý agent CIA v dokonalého zabijáka. A teď jdou po ní. Jmenuje se Hanna a je poněkud zvláštní. Známý námět zpracovaný zase trošičku jinak. Ze snímku by se dal očekávat zběsilý švih tempa všeho dění, ale kupodivu, není tomu tak. Akční scény jsou dokonalé a působí akčně osvěžujícím dojmem a tak jim není co vytknout. Některé scény dramatické ale místy sklouzávají téměř až do poetiky a to je na takový děj hodně silná brzda. Snímek má dokonce v sobě mnoho odkazů na různé snímky, ale jako vždy to pozná jen skutečný filmový fanoušek. Co třeba ‘Lola běží o život’ nebo ‘Leon’? No, nic. Co se týče příběhu jako takového, v podstatě není o co stát. Je tu vůbec nějaký? Na takový film to však stačí. Popkornový akční film bez bázně a hany, který mohl být o něco více akčnější, ale co. Takhle to také filmový zážitek přináší.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Leon může být jen jeden. Navíc to, co zvládnul loni Vaughn jako vedlejší (a zábavnou) dějovou linii Kick-Ass, se tady strašně vážně snaží být něčím objevným a nekompromisním. Pointa navíc ruší většinu toho, co bylo opravdu zajímavé.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nechápu, co Wrighta táhlo k tomuhle filmu, protože ten scénář...to je břídilna největšího kalibru. 4/10


Dodatečné informace

Původní název:
Hanna (více)
  • NSR Hanna
Premiéra v ČR:
7. 7. 2011
Distributor:
Falcon
Země původu:
NSR, Velká Británie, Německo, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné