Dannyho parťáci v důchodu? Michael Caine vede svérázné zlodějíčky za pohádkovým lupem

Dannyho parťáci v důchodu? Michael Caine vede svérázné zlodějíčky za pohádkovým lupem
King of Thieves | trailer
Králové zlodějů
Britská kriminálka King of Thieves je nejnovějším filmem režiséra Jamese Marshe (Teorie všeho, oscarový dokument Muž na laně). Pod scénářem, který byl inspirován skutečnou událostí z roku 2015, je podepsán Joe Penhall (skvěle hodnocený seriál Mindhunter, filmy Hanna nebo Cesta). Co se roku 2015 v londýnské čtvrti Hatton Garden stalo? Skupina důchodců zde uskutečnila loupež pořádně drahých šperků.
Uvolněný trailer k filmu napovídá, že pánové v letech byli při akci dostatečně roztržití; což při sledování může působit roztomile, dokáže to pobavit, ale skuteční účastníci se po samotné loupežné akci náležitě nervovali. Během přepadení jejich bílého Mercedesa zachytily bezpečnostní kamery, jednotliví účastníci si navíc telefonovali mobily. Jeden zlodějíček prchnul s "pokladem" v ceně 15 milionů liber, ale zbytek byl dopaden a odsouzen. Šest týdnů po akci je policie měla včetně lupu v hodnotě kolem 4 milionů liber.

Trailer:

Králové zlodějů
Ve filmu si kumpány v pokročilém věku zahráli dvojnásobný držitel Oscara Michael Caine (Loupež ve velkém stylu, Mládí, série Podfukáři), držitel Oscara Jim Broadbent (série Harry Potter a Paddington), Micheal Gambon (série Harry Potter a Paddington), Ray Winstone (Londýnský gangster), Tom Courtenay (Gambit) a další.
Světovou premiéru bude mít snímek King of Thieves letos 14. září. Do českých kin jej 14. října uvede distribuční společnost Bioscop.
Králové zlodějů
Králové zlodějů