Gravitace

78%

Komentáře a recenze 106

Dle počtu bodů
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
Realistický, chvílemi děsivý příběh, který kupodivu končí vlastně skvěle pro hlavní hrdinku. Sandra Bullock stráví 90 minut na filmovém plátně sama, psychologicky se rozebírá a přesto to není nuda. Chvílemi truchlivý příběh, chvílemi komediální, ale především sci-fi drama.
beseda
beseda
1 931 bodů
9.5
Velkou zásluhu na celkovém dojmu z filmu má hudba (Steven Price by si zasloužil zlatou sošku v této kategorii). Viděno: 06.10.2013 (IMAX, 3D). Mé hodnocení: 90%.
janin
janin
1 582 bodů
6
Skvělé efekty, originální zpracování. Technicky výborný film, ale něco tomu chybělo.
Pajmen
1 204 bodů
9
Pokud film zhlédnete v kině v 3D a s "živým zvukem", cítíte kolem sebe jen vakuum a zapomenete, že nějaká zemská přitažlivost existuje. Po vizuální stránce je film perfektně propracovaný až průlomový, ale bohužel ztrácí na ději, který může už od půlky filmu nudit.
Matryoska
1 165 bodů
8
Velmi zábavné skákaní z jedné vesmírné stanice na další vesmírnou stanici. I čtení manuálu k ovládaní lodi je tady napínavé. Bohužel ale chybí trochu lepší příběh.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
8.5
Můj zrak byl Gravitací přitahován k filmovému plátnu svou efektní podívanou. Chvilkové momenty mi naháněly mráz na záda, z něhož se mi zvedal na rukách chloupek po chloupku a ledabyle jsem lapal po dechu uzavřen ve vesmírném vakuu Imaxu. Asi bych ve skutečnosti něco takového, epinefrinem nabitého, zažít nechtěl. Vyzdvihuji hlavně výkon Eda Harrise a doufám, že se minimálně objeví v nominaci na Oscara za mužský herecký výkon ve vedlejší roli .)
Enon
Enon
1 096 bodů
4
Nějak moc mě to neoslovilo. Jednoduše sem od toho čekal mnohem víc. Nuda se dostavila hned po prvních 10 minutách a nepřestala až do konce. Herecký výkony sice v pohodě ale když vás ten film nebaví tak je to jaksi k ničemu. Neříkám, že to takle budou mít všichni, jde o můj osobní názor. 30%
katarinaa
katarinaa
1 052 bodů
9
docela jsem litovala, že jsem film nakonec neviděla v kině, ale na gauči u televize. manžela jsem přemluvila, že to bude scifi,ale nakonec mi to spíše než scifioidní přišlo psychologické a filozofické, takže jsem byla naprosto spokojená.
  • suprový zvuk, hudba
  • herci naprosto úžasní
  • mrazí mě z toho ještě teď
michaela159
michaela159
1 045 bodů
9.5
Film je napínavý od začátku až do konce. Veškerá technika působí opravdově, a když vidíte zeměkouli a vše kolem ní je to nepopsatelný zážitek. I když scénář není nejlepší, vše ostatní je naprosto v pořádku. Pokud se na tento film chystáte ve 2D verzi, mohu vám říci jedno, nedělejte to. Tento film musíte vidět ve 3D jinak to není ono a vy budete sedět a nudit se.
Yancl
Yancl
1 020 bodů
8.5
Těžko soudit film z celkového pohledu, který je striktně vytvořen pro 3D sledování. V klasickém 2D provedení je přeci jen zážitek o něco chudší. Ale to bych bral pouze jako poznámku k jinak excelentnímu dílu, které přináší na scénu filmografie zas něco nového, neokoukaného. A tohodle si cením, protože neoriginálních filmů je opravdu hromada. Dle trailerů jsem čekal poněkud akčnější pojetí, místo toho jsem dostal porci kvalitního dramatu v kabátku boje o přežití. Vizuální stránka (hlavně v 3D) je úchvatná, titěrné detaily, létající šroubky, fyzika a ozvučení v místech bez gravitace - jedním slovem úžasné. Herecké obsazení, dle mého názoru, celkem riskantní .. ale na to, jak nemusím S. Bullock, hrála velmi kvalitně. G. Clooney mi jako kousmonaut příliš neseděl a také mě zklamalo, jak málo prostoru dostal. Na "Gravitaci" nahlížím jako na výborný film, kterýmu ale bohužel k dokonalosti přeci jen chybí hrstka detailů. A právě tyhle detaily mi kazily jinak pozitivní zážitek .. holt to na plné hodnocení nevidím.