Avatar: The Way of Water

81%

Komentáře a recenze 96

Dle počtu bodů
Petrekov
Petrekov
26 bodů
5
Vizuál jako vždy u tohoto režiséra je fenomenální, hudba úchvatná, lokace jsou hravé a celkově budování světa je postaveno na základech původní pandory, tudíž je stejně jako jednička výborné. Jenže tím to minimálně pro mě končí. Příběh je stejně jednoduchý a přímočarý jako v případě prvního dílo, nemá žádná hlubší témata, dva pohledy na věc nebo filozofičtější podklad, což není nutně špatné, jenže co mě v případě druhého dílu dorazilo úplně, byl fakt, že je to vlastně jednička, naprosto stejný příběh, vývoj, podstata i myšlenky, jen s tím rozdílem, že tady máme více vody a více nesmyslných a nelogických rozhodnutí. Samotný počátek cesty za novou oblastí Pandory je naprostý nesmysl... A příběh se znásilňuje a láme, aby dával smysl... Lidi jsou tu naprosto tupá, zbytečně krutá stvoření ať už chováním, což odpouštím, tak ale i jednáním... Celý příběh je postavený na tom, že je podstatné zlikvidovat hlavní postavu, jenže... Celý ten hon na hlavní postavu je falešný a umělý a kdyby se nekonal, lidi by měli pohodu, sami si tak hází klacky pod nohy a dělají to jen proto, aby to mělo alespoň nějaký příběh a vývoj. Opět tu máme pěkné zvyklosti a vyobrazení jiných kultur, jenže všechno je to podtrhnuté tím, že celá ta sranda nedává moc smysl. Jedničce to člověk odpustil, protože se nechal unést vizuálem, jenže od dvojky bych čekal, něco malinko víc, rozvinutí témat apod. Jenže to se nestalo. Dal bych vyšší hodnocení, ale opravdu mě zklamalo, že je to jen přebarvená jednička a nic víc.
NojmisTv
NojmisTv
24 bodů
9
Tento snímek je dle mého názoru důstojný nástupce předešlého dílů. Herci zde odvádí skvělou práci. Hudba je zde impozantní a atmosférická. Nejlepší stránka filmu jsou efekty. James Cameron zde s efekty odvedl skvělou práci. Vše vypadá uvěřitelně a hlavně je všude cítit tvrdá práce všech tvůrců co se podíleli na tvorbě tohoto snímku. Můj názor zní, že se zde jedná o velmi kvalitní film. O kousek lepší než je původní snímek. Za mě dávám 9/10.
Tomas Dvorak
Tomas Dvorak
17 bodů
8
není to špatný, ale neco tomu chybí
Lieutenant Red
Lieutenant Red
7 bodů
5
Hezky se na to kouká. Ale je to utrpení to dokoukat do konce....to dlouhé příběhové nic.
  • Estetika
  • Efekty
  • Rozpočet
  • Scénář
  • Hudba
AlmondTofu
AlmondTofu
6 bodů
8
Avatar the way of the water je krásný film,záběry kde kiri plave ve vodě spolu s členy klanu metkayina jsou úchvatné. Jen se film příběhem moc podobá prvnímu avatarovi. Finální bitva byla napínavá, ale podle mě byla bitva v prvním díle mnohem lepší.
glum
glum
6 bodů
7
kopíruje 1avatr je to stejný
VasekCZ
4 bodů
2
Pochvala klukům od efektů, jinak kravina.
mae
mae
3 bodů
2
Strašně nudný film, zlatá jednička. Na Dvojku se nedá dívat.