Hanebný pancharti

87%

Komentáře a recenze 87

Dle počtu bodů
lord
lord
423 bodů
9.5
Snímek, který změnil můj názor na filmy od Tarantina. Přesvědčil mě, že jeho starší počiny mám shlédnout znovu, důkladněji a s jiným náhledem. Poprvé jsem si uvědomil velké filmové mistrovství tohoto režiséra. Velký podíl na tom mají i skvělé herecké výkony Christopha Waltze a Brada Pitta, v čemž jim zdárně sekundují i ostatní. Nejvíce mě fascinuje režisérův cit, pro probouzení smyslů diváka. Kouření cigarety, pojídání štrúdlu, či prvotní scéna v domku, kde se ukrývá židovská rodina.. Moc pěkné. Pár procent ubírám za poněkud ne moc reálnou pointu s židovskou majitelkou kina. To si v nacisty řízené zemi neumím moc představit. Ale vše ostatní to vynahrazuje, a proto 95 %.
kurcova-simona
kurcova-simona
419 bodů
8.5
"Each of you owe me 100 nazi sculps! And I want my sculps." Možná tohle někomu posloužilo jako ultimátní pomsta, ale jak je u Tarantina zvykem hlavně se tu žvanilo a to ve stopáži přes 150 minut to už musí za to stát. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že Tarantino žvaní a žvaní, aby jeho pointa na závěr měla patřičnou sílu.
chilli.off
chilli.off
281 bodů
10
absolutní masterpeace, zkloubit nacisty s filmama
gauchingman
gauchingman
273 bodů
7
Pulp fiction (případně "Killy Billy") za mě už nic nepřekoná, Tarantiniho přílišná (sadistická) afektovanost mě přece jen trošku irituje – někde víc, někde méně a kdoví, čím to je... Stejně tak pan Walčík mi vůbec nebyl sympátyš.
speedy009
260 bodů
9
Klasická Tarantinova záležitos´t so silnými dialógmi. Skvelý Brad Pitt a ešte o level lepší Christoph Waltz, ktorý záporáka zahral s noblesou jemu vlastnou a po tomto filme ho budete chvíľku nenácidieť, než si uvedomíte že to len hral...Trošku netradičný vojenský film ale super
Robert Neville
175 bodů
6.5
Osobně mám Tarantinův styl rád. Na jeho vějičku jsem se chytil už filmem Pulp Fiction a v podstatě více či méně jsem byl od té doby vždy spokojen. Inglourious Basterds mě ovšem překvapilo...už v polovině filmu jsem v podstatě usínal a od totálního zhroucení se do ARM spánku mě uchránilo jen nahé tělo opačného pohlaví, které se na pohovce válelo vedle mě. Inglourious Basterds je pro mě osobně trochu zklamáním, i když ne tak velkým, abych nedocenil jistou dávku originality a brutality, která dostává v rukou Tarantina nový a osobitý rozměr.
akela
akela
133 bodů
5
nevim co napsat ale zlate CTYRI POKOJE
Info02
Info02
120 bodů
10
the best
starskyxaj
starskyxaj
108 bodů
9.5
jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl , doporučuju !!!!
Miri11
Miri11
70 bodů
10
Pancharti jsou opravdu skvělá podívaná založená na postavách s neskutečnými dialogy. Měla jsem strach z Brada v jedné z hlavních rolí, ale podal neuvěřitelný herecký výkon za který si zaslouží potlesk. Bonusem pak byl výkon dalšího, pro mě naprosto skvělého herce, Michaela Fassbendera.