Andělé a démoni

71%

Komentáře a recenze 50

Dle počtu bodů
Pas
Pas
6 225 bodů
4.5
Instantní rychlokurz symbologie aneb expertem snadno a rychle, kdy sám slovutný profesor Langdon je v lekcích o hodinu napřed a orientaci v prostoru, tak může zvládat téměř kdokoliv stačí jen sledovat šipky a drobečky, které cestou upustili Jeníček s Mařenkou. Slibně se rozvíjející začátek zaplněný nepřeberným množstvím makrozáběrů, kdečeho a podbarvený chytlavou hudbou Hanse Zimmera, však hodně rychle zabředává do řídké kaše ukuchtěné z těch nejlevnějších ingrediencí, které byly dostupné na trhu. Na začátku se sem tam objevuje snaha vyprávět ale v momentě, kdy se začne utíkat jde vše do kopru. Cesta z bodu A do bodu B zpět do bodu A přes bod C ve výsledku působí dost kostrbatě. Navíc jsou Andělé a démoni ochuzeni o výpravnější lokace z Šifry a Iena McKallena. Takhle se tváří jako hybrid mezi Sběrateli kostí a Purpurovými řekami. Předlohu jsem nikdy nečel ale kam se bude děj ubírat mi bylo jasné už v okamžiku, kdy se na plátně objevil hlavní padouch jehož odtajnění na konci mělo být vrcholem filmu. Scénáristické berličky a nelogičnosti tu tvoří převážnou většinu děje a zapříčiňují infotainmentový efekt, díky němuž se k Andělům rozhodně v budoucnu rád vrátím, i když je to takové ošklivé mňoukající koťátko. Dan Brown asi vážně nemá rád Vatikán a už vůbec ne umění jako takové...
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 446 bodů
4
Nakonec to bylo lepší, než jsem si myslel. Ale ta antihmota ve sklince s magenty...
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
2
Takovej ten pocit, když koukáte na úplnou sračku, ve který se chovaj postavy úplně nelogicky.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Celková trilogie s Tomem Hanksem v roli Roberta Langdona je pro mě jako celek naprosto výborná. To však nemění nic na tom že tento díl je v mých očích tím nejlepší a dokonce i pro mě jedním z nejlepších filmů co jsem kdy viděl. Nikdy jsem neměl blízko ke Křesťanství a ani jsem se nezajímal o různé teorie s tímto náboženstvím spojené, které se tady probírají celou dobu filmu. Takže nemůžu říct jak moc absurdní nebo naopak přesné to je. Nic méně, jako absolutního lajka, mě takové příběhy a filmy vždycky naprosto pohltí a tento film to dokázal nejlépe.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6
Trochu nedomyšlené pokračování Šifry mistra Leonarda mě nijak zvlášť neuchvátilo...
Floridsky
4 376 bodů
8
První dvě třetiny byly fakt úžasný, to jsem si dokonce říkal, že to je lepší jak Šifra. Má to grády a nenudíte se. Ale pak přišlo finále, který bylo dost předvídatelný a jednim slovem ,,Meh". Tom Hanks opět hraje skvěle. Hudba Hanse Zimmera mi ale tentokrát moc do paměti nestoupla, jen snad z jedné scény. Kamera opět úžasná.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Tenhle film snad ještě víc než Šifra mistra Leonarda dokládá, že filmové plátno prostě všechny knížky neunese. A to mám detektivky Dana Browna vcelku ráda. Jenže jeho knížky prostě stojí na všech těch údajích a informacích, které hrdinové postupně odhalují a čtenář to s nimi prožívá - do filmu se ty informace musejí logicky nějak dostat taky, jenže se na diváka vrší a vrší, až je úplně zasypaný a akčnost se z toho prostě ztrácí. A to si tentokrát vedle Toma Hankse zahrál i Ewan McGregor v ohozu vatikánského kněze nebo Stellan Skarsgard jakožto šéf vatikánské bezpečnosti. A stejně to příliš nepomohlo.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
8.5
Bohužel Dan Brown ubral na realitě a doplnil fil hodně o svou fantazii. "Andělé a démoni" jsou zatím ze všech tří filmů nejslabší. Ale jako u jedničky je úžasné jak do sebe všechno zapadá a zároveň to stále obsahuje něco z historie. Ovšem explozivní antihmota, to už je jen na to aby si grafici pohráli s efekty.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Celkem dobré,pěkné výkony herců,zajímavá atmosféra a hlavně skvělý Tom Hanks.70 procent!
Ombak_Penari
2 764 bodů
8
Po několika shlédnutích mě to stále baví, takže nechávám hodnocení poměrně vysoko. Sice je ve snímku maximálně přesymbolováno a valně to nedává smysl, nakonec to ale nijak zvlášť nevadí. Přední je svižné tempo a přitažlivé interiéry a exteriéry Vatikánu, který je sám o sobě opředen mnoha legendami. Herecky jsem byl velmi spokojený, nakonec ten Langdon je z nich možná nejméně zajímavý. Od vtělené nevinnosti Ewana McGregora přes nevraživost a přísnost Stellana Skarsgarda až po chladnokrevnost a eleganci elitního vraha Nikolaje Lie Kaase je každá z postav přitažlivá a skvěle zahraná. Závěrečné rozuzlení jsem vážně nečekal, to musím říct, to je taky bod k dobru. A samozřejmě skvělá hudba. Po tomhle všem mi bláznění se symboly a zápletka přitažená za vlasy nakonec ani moc nevadili.